Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mit tegyek, hogy újra féljek...

Mit tegyek, hogy újra féljek a horrorfilmeken?

Figyelt kérdés
Én sem tudom mi történt velem, de egy ideje már nincsenek rám olyan hatással a horrorfilmek mint régebben. Amikor 8-9 évesen elkezdtem nézni őket, akkor még olyan jó volt, akkor mindig tudtam félni rajtuk és félelemmel rájuk gondolni. De ma már majdnem elalszok minden horroron, annyira unalmasnak találom és már nem tud egyik sem meglepni, lehet, ogy túl sokat néztem és ezért rájuk untam. Tudok tenni azért valamit, hogy újra féljek rajtuk, vagy már soha nem fog visszajönni az a hatás?

2020. jan. 2. 14:54
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom sok horrort néztél, és az ingerküszöböd az egekbe került. Az javaslom, hogy pihentesd egy kicsit a műfajt.

Esetleg jó lenne tudni, hogy milyen jellegű horrorfilmeket nézel, mert kifejezetten szerteágazó a műfaj, másrészt rengeteg a pocsék alkotás, így néha sokat kell keresgélni.

2020. jan. 2. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Ugyan így vagyok. Egyszerűen kiszámíthatóak. Ott vannak az érzelmeket fokozó zenék, pl én az összes félelmetes jelenetből kivenném. Mikor hallod már tudod, hogy lesz valami, az a jelenet pedig nem lesz félelmetes, mert láttál már biztos hasonlót. Semmi hatása nincs így, sok horror történetre nulla, csak az ijesztő látványosságra koncentrálnak, de semmit nem ér, mert kiszámítható.

Olyan filmek kellenének, amiket nem lehet kiszámolni. Ha kihagyják a drámai zenéket és csak kamu jeleneteknél lenne használatban már érnének el valamit. Mert várod, hogy legyen valami, de semmi. Kicsit megnyugszol, minden szivárványos pár percig... Aztán hirtelen puff, már mögötte van a sorozat gyilkos egy 50centis mű himtaggal, minden zene vagy felvezetés nélkül, esetleg mikor látod is már, akkor mehet a zenéjük, akkor már mindegy.

De így tényleg előre lehet tudni a teljes forgatókönyvet. Meg mindíg csak a sablon... Van egy sorozatgyilkos a házban. A lány lent van és érzi hogy baj van, mert a telefon is süket már. Mit csinál??

A; kiszalad az ajtón és úgy üvölt ahogy tud, hogy esetleg megussza valahogy??

B; felszalad a fürdő szobába és magára zárja az ajtót, ahonnan nem tud kijutni??

C; felmegy az emeleti szobába, bebujik az ágy alá/gardróbba és úgy liheg, mint aki most futott le egy maratont, de már egy tucat néger rá mászott.

Két jó válasz van.

2020. jan. 2. 15:10
 3/8 A kérdező kommentje:

Utolsó, teljesen egyetértek. Annyira nem ésszerűek, hogy az már fáj.

Én elsősorban amúgy szellemes filmeket nézek. A gyilkososokat is szeretem, de azokon kiskoromba se féltem soha, azok csak izgalmasak nekem, de nem félelmetesek, nem is értem azokat akik azon tudnak félni, csak azért mert véres. Na mindegy. Szóval én a démonos, szellemes filmeket tartottam régebben félelmetesnek, de sajnos már azok sem tudnak megijeszteni. Egy film van, a Paranormal Activity amitől még mai napig is félek, de annyira, hogy azt meg megnézni nem merem. Jeleneteket láttam belőle, azon is majd besz*rtam. Szóval az az egyetlen horror szerintem amin tudnék félni, de mivel nem merem megnézni, ezért azon se. :D

Néhány szellemes, démonos filmben olyan gagyin csinálják meg a természettfeletti lényeket, hogy már inkább viccesek mint ijesztőek. :D

Még a thrillereket szeretem, azokon is megtudok borzongani, de már thrillerből is rég láttam olyat ami ezt a hatást váltotta volna ki.

2020. jan. 2. 17:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Ugyanez. Nyolc évesen hónapokig nem tudtam aludni a Körtől, most meg 23 évesen halálra unom magamat a horror filmeken. Nagyon kevés az, amitől megijedek. Túl sokat néztem, túlságosan kiismertem a műfajt, illetve felnőttem közben, ma már nem gondolom azt, hogy a démonok meg a szellemek létezhetnek, így nem is félek ezektől.
2020. jan. 2. 18:55
 5/8 A kérdező kommentje:

Én a hülye jumpscareeket utálom, mert olyan hangosak mindig. Régebben megijedtem a látványuktól is, de ma mivel nem félek a horrorfilmeken már, ezért teljes nyugalommal, unalommal nézem őket, mikor atán egyszercsak jön egy rohadt hangos hangeffekt. Na azt utálom! :D

A körtől kiskoromban én is nagyon féltem, amikor kisebb voltam igazi horror fan voltam, állandóan a horror filmekről beszéltem. Akkor anyám mesélt nekem a körről, hogy neki még a mai napig rémálmai vannak tőle, meg, hogy az a legdurvább horror és, hogy ő azt sose akarja többet megnézni annyira durva. Láttam róla képeket is, mármint Samaráról és a kép látványától, meg a történet hallatán annyira besz*rtam, hogy több évembe telt mire rászántam magam, hogy megnézem a filmet. Kb 1 éve láttam, és számomra hatalmas csalódás volt. Ezt úgy értem, hogy egészen addig én abban a tudatban éltem, hogy az a legdurvább horror, és utána nem alszok majd 1 hétig legalább. Ehhez képest egy tök unalmas film volt számomra, tényleg már vártam, hogy vége legyen annyira uncsi volt, félelmetes egyáltalán nem volt. Szóval abban a filmben nagyot csalódtam, mert nemhogy nem félelmetes, de még csak nem is volt izgalmas. Legalábbis számomra. Persze ha fiatalabban láttam volna, akkor valószínűleg én is paráztam volna rajta.

2020. jan. 2. 19:46
 6/8 anonim ***** válasza:
A horrorfilmeknèl a "fèlelem" mint opció pont,hogy csak gyermekkorban jellemző.Ha valaki (mint èn) felnött fejjel is horrorfanatikus,már règ a zsánerre jellemző stilusjegyeket èrtèkeli,mint pl. atmoszfèra teremtès,effektek zene kb. A hangulat.Forgatókönyvi butaságokon meg nem szabad fennakadni egy horrorfilmnèl,pont azzal nyírták ki a műfajt,hogy elkezdtèk komolyan csinálni.
2020. jan. 2. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Mert már az összes sémát ismered. Próbálkozz olyan filmekkel, ami nem a hagyományos ezerszer látott sablonos 'hirtelen a kamerába ugrik a gonosz lény' módszerrel ijesztget.

Pl. az Angyalszív. Abba semmi ilyen nincs, de az egész film olyan nyomasztó, hogy nem igaz. Egyik horror se tudott bennem olyan mély nyomot hagyni, mint ez a film. Bár ez inkább thriller.

2020. jan. 3. 22:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem baj ha thriller. Most már úgy vagyok ezekkel, hogy a thrillereken jobban félek, mint a horrorokon.
2020. jan. 3. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!