Mit gondoltok arról, hogy a lányoknak is fizetni kell a belépésért a Dobozban? Más szórakozóhelyeken is be fogják ezt vezetni?
Tegnapi hír, bár az ügy már vagy kétéves:
Nem is azon az ezer forinton van a hangsúly, inkább az elven. Nektek mi a véleményetek? A nemeteket is leírnátok?
Milyen elven? Hogy ha van belépő, akkor fizessen mindenki?
N
#2: Az az elv, hogy ha valaki (nők) bemehet ingyen, akkor az negatív megkülönböztetés arra (férfiak) nézve, akitől belépődíjat kérnek.
Csak ugye ezt az ingyen belépést azért csinálják a szórakozóhelyek, hogy sok lány menjen oda, hiszen a pasik a lányokért mennek. Meg szerintem kicsit fura, hogy ezt az egészet egy fiú indította el, mert neki nem tetszett, hogy ezer forintot kell fizetnie ott, ahol a csajoknak nullát.
Én olyan közegben nőttem fel, ahol nem volt eleve ilyen megkülönböztetés, a belépőt a szórakozóhelyekre nemtől függetlenül mindenkitől elkérték. Budapesten találkoztam ezzel először, és nyilván nem haragudtam meg azért, hogy azt mondták, nem kell fizetnem :D De nekem ez nem változtat semmit a hozzáállásomon, azért itt is vannak még olyan helyek, ahol kell fizetni (ha jól rémlik, tavaj még a Morrisons 2ben volt belépő nekem is). Amúgy sem szoktam gyakran szórakozni menni.
És most nem azért, de egy szórakozóhelyre én nem egy gavallér úriemberként tekintek, az egy cég, aminek valahonnan bevételt kell szereznie. Igen, persze, a pia nagy bevételi forrás, de vajon jobban megérte-e az úgy, mint így? Azért nem hiszem, hogy most 1000 ft miatt jelentősen kevesebben mennének oda. Nekem legalábbis ez nem egy nagy töréspont az életemben :D
Az elven...? Itt szerintem nincs semmiféle elv. Szerintem elég kis nyomorék volt a pasi, aki felvetette az egész ötletet, anno követtem az eseményeket, de ez inkább a személyére vonatkozik, nem arra, amit kifogásolt. Valóban nemi megkülönböztetésről van szó, ami tetszik vagy sem, a feminizmus célja, hogy eltűnjön. Szóval ezzel tulajdonképpen a nemi egyenjogúságot támogatja a Doboz is, amit én csak bátorítani tudok.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!