Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Egy szivardoboz gitárt mennyir...

Egy szivardoboz gitárt mennyire nehéz megétíteni?

Figyelt kérdés

2014. júl. 14. 22:10
1 2 3 4
 31/32 kavedavid válasza:
Szivardoboz gitárt építeni nem annyira nehéz mint amilyen jó móka. Itt találsz sok infót hozzá: [link] A nyak miatt na aggódj sokat, hagyd kicsit kövérebbre ha négy húros és jó jó kemény fát használsz akkor nem lesz gond. Egyébként a nyakpálca sem akkora ördöngösség, egy felsőmaróval könnyen meg lehet csinálni a csatornát, egy 4-5mm-es menetes szár két anyával megteszi. Az egyik felét rögzítsd a másikra kell egy anya, alátét és kész is a compression rod a nyakpálcák őse. Igaz csak hátrafelé tudod vele állítani a nyakat, de az már így simán ellentart a húroknak, ha mégsem bírná a fa, és tudsz vele korrigálni is. A nyergek beállítása szöszölős de nem kell hozzá 3hét. Vágd meg a húrok helyét és az alját csiszolgasd, a húrmagasság beállításához. A bundozás már keményebb, de van segítség: [link] itt kiszámolod, Indesignban vagy valami grafikai programban megrajzolod, kinyomtatod, ráragasztod a lefogólapra kétoldalúval, átjelölöd sniccerrel, és egy japán húzófűrésszel egy ütemben bevágod. Persze nem árt ha van hozzá egy gérvágód, de anélkül is meg lehet csinálni. Abszolút használható lesz a végeredmény. Én nem találtam még megfelelő méretű dobozt ezért vagy boros dobozt használtam: [link] photo/the-snail-wine-box-guitar-redesign-1?context=album&albumId=2592684%3AAlbum%3A1582905 vagy ukulele lett belőle: [link] Az is vicces. Jó barkácsolást!
2014. okt. 9. 17:19
 32/32 anonim ***** válasza:
Azért megnézek egy kezdőt, aki egy felsőmaróval elsőre kivág egy rendes nyakpálca csatornát úgy, hogy életében nem pbált még marót használni. :)
2014. okt. 9. 17:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!