Egy szivardoboz gitárt mennyire nehéz megétíteni?
Hát, a fene tudja, ezeknél ki lehet fogni viszonylag jót meg vackot is.
Ha nem akarsz az egészre sokat költeni, akkor lehet, hogy nem érdemes nagyon túllihegni.
Már at első készített gitárom is kényelmesebbre sikerült mint a stratocasterem...
A nyereg minden esetben próbálgatással kerül nálam a gitárra. Van 4-5 féle amit csinálok és próbálgatom melyik oda a legjobb számomra(vagy akinek készül a hangszer).
Nyilván elsőre zörögni fog a bundozás, de ez mind javítható probléma. Annó az első nekem is zörgött. A B húr alapja, meg a hatodik E Ghangtol felfelé. Kellett vagy 3hét mire megcsináltam még akkor bundrrszelő nélkül :)
Nem szoktam nyak merevítő pálcát alkalmazni. Nagyon sokáig szárad a gitárnak valóm, még egyik nyakam sem görbült meg.
Hát, aki szereti 3 hétig próbálgatni... :)
Ez nem a kényelemről szól, mert az teljesen viszonylagos fogalom, mindenkinek más a kényelmes. Ez a precizításról szól. Ezeket a dolgokat nagyon jól lehet és kell is mérni, és akkor nem kell hozzá 3 hét, csak pár óra.
A nyakpálca meg sose azért kell, mert nem szárad ki a nyak...
Minden fa nyak görbül valamennyit a húrok húzásától.
Nem véletlen, hogy egyetlen komolynak nevezhető gyártó se csinál nyakat nyakpálca nélkül fémhúroshoz.
Nyakpálca nélküli gitár, LoL.
Biztos nagyon jók lehetnek a hangszereid, ha még beállítani sem lehet őket.
Igazad van és tisztában vagyok ezzel.
Csak a kérdés az, hogy valaki barkácsolni akar vagy hangszer készíteni. :)
Cigarbox gitárból is létezik rengetegféle, egész komolyan megcsinált és sufniverzió is...
Persze a minimálblues-hoz egy ilyen barkácshangszer is jó lehet. De másra nem nagyon...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!