Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Régi,30+ éves VHS videó...

Régi,30+ éves VHS videó kazettákat "érdemes" megőrizni?

Figyelt kérdés
Van,lesz retro értéke?
tegnap 15:32
 1/7 A kérdező kommentje:
A kornak megfelelő minőségű filmek,klippek... tehát műsoros kazetták.
tegnap 15:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jelentős anyagi haszonszerzésre kicsi az esély de kultúra-megőrzés szempontjából lehetnek rajtuk olyan anyagok, amiket semmilyen formában nem adtak ki és történetesen csak te vetted fel őket.
tegnap 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lehet értéke, ha az adott tartalom semmilyen más formában nem jelent meg. A legtöbb filmre, sorozatra ez nem igaz, azok megjelentek később DVD-n is. Illetve amit te vettél fel a tévéből, többnyire azok se érnek semmit, mivel amire bármi igény is van, azokat folyamatosan ismétlik akár a mai napig is.

Aminek valódi értéke van/lesz, azok olyanok, amik semmilyen más formában nem léteznek. Például gyűjtői/rendezői változat, amit később nem adtak ki, vagy olyan film aminek a későbbi kiadásaiból kivágtak vagy megváltoztattak jeleneteket, az eredeti változat pedig csak a kazettán létezik. Hogy melyik ilyen annak neked kell utána járnod.

De ettől függetlenül megtarthatod saját szórakozás céljából. Én is van, hogy előveszek egy régi kazettát és beteszem, már csak azért is, hogy menjen a magnó, mert a sok állástól hajlamos megszorulni a mechanikája. Ezen tartalmak 99%-a fellelhető jobb minőségben neten, de ha már egyszer egy rakat pénzt fizettem érte 30 éve, miért ne nézném? Meg persze ott a furcsaság az előzetesekben, például hogy "októberben megjelenik videón". Aztán pont októberben nézem és mondom, hogy "na menjünk a boltba és vegyük meg". Kis extra szórakozás.

tegnap 15:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Most válogatom,nézegetem...pl.a "bolondos dallamok" több kazettányi mesefilm.A fiam azokon nőtt fel(most 38).
tegnap 15:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Én például olyan filmet vettem fel a tévéből anno, aminek a modern kiadásán megváltoztatták a stáblistát. Sehol se lehet fellelni a kazettámon lévő verziót. Persze így se ér semmit, főleg mivel nem műsoros kazetta, ennek megfelelően a minősége sem a régi, csak érdekesség.
tegnap 16:00
 6/7 Kedves Vezető ***** válasza:
43%

Talán.

Ha befut egy video retro hullám, mikor már mindenki kidobálta és kevés lesz belőle, elképzelhető hogy lesz értéke.

tegnap 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Az a baj ezekkel, hogy gyűjtői értéke csakis kis példányszámban kiadott, hivatalos (tehát nem otthon másolt) példánynak lenne, bontatlan állapotban.

De ilyen nem sok van, és az a baj, hogy le- és átmágneseződik. Lejátszani aligha lehetne. Nem tudom, melyik fontosabb annak képzeletbeli vevőnek, aki ilyen pénzt adna.

tegnap 17:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!