Beszédhibás és olvasni nem tudó embereket hogyan alkalmazhatnak riporterként, hírolvasóként?
Az egyik hazai rádióban tűnt fel először, hogy két hírolvasójuk nem tud rendesen olvasni. Állandóan összeakad a nyelvük, beleakadnak a legegyszerűbb szavakba. Nyilván mindenki hibázhat, pláne élő adásban, de a legtöbb hírolvasónál egyetlen hiba esik meg egy hét alatt, ez a kettő viszont miden bejelentkezés alkalmával ront.
Az egyik kereskedelmi csatornán pedig már legalább 3 riportert hallottam a híradóban, akik vagy selypítettek, vagy raccsoltak, vagy pöszék voltak.
A beszédhibásokat nem ítélem el, semmi bajom velük, nem zavar, ha valaki "hibásan" beszél.
De ha valaki ilyen szakmát választ, igazán igénybe vehetne egy logopédust, ha már a szülei gyerekkorukban nem vitték el egyhez, nem?
Illetve a csatornát sem értem teljesen, igazán nagy igénytelenség részükről ezeknek az emberek az alkalmazása. Nekem borzasztóan bántja a fülem és (bocsánat, de) kicsit nevetséges is.
A rádió is magáról állítja ki a bizonyítványt. Miért nem lehet olyanokat alkalmazni, akik szinte hibátlanul tudják beolvasni a fél óránként jelentett híreket?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!