A magyar rendőrök alkalmazhatnak efféle technikákat?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lD-IC..
Ahogy a mellékelt ábra mutatja a srácnál kábítószert találnak és amikor bilincselésre kerülne a sor megpróbál elrohanni. Ekkor a rendőr ugrásból ráveti magát és úgy földhöz vágja, hogy még az orra is betörik.
A kérdésem az, hogy ez a fajta intézkedés akár kis országunkban is megtörténhetne ugyanígy, vagy itt még a rendőrt hoznák ki bűnösnek az eljárás végén?
Gyakorlatban is kikerül, sőt használják is. Hazánkban is lőttek már le bankrablót, ahol lehet, hogy nem is volt indokolt.
Abban az esetben, hogyha az elkövető menekülni próbál, a rendőrnek joga van kényszerintézkedést alkalmazni.
Hali:)
Sajna' olvastam olyat, hogy nem egész testtel, csak lábbal fektettek meg egy kemény bűnözőt, és bizony leszerelés lett a vége:( Persze ez már rég volt:)
"ez bizony nem egy simogatós eljárás."
Nem is kell simogatni azt, aki menekülni akar...
"a bűnözőnek mik a jogai. Ilyen szempontból kérdeztem, hogy az ilyen intézkedések tisztán végigvihetőek-e itt."
A jogait felolvassák neki. :-DD
Igen, véghezvihetőek. Elfogáskor a rendőrnek joga van erőszakot, szükség esetén fegyvert alkalmazni.
Pedro
"A jogait felolvassák neki. :-DD"
Nem fejből mondják?:) Én azt hittem, ez megy fejből is!:D
#Editte
Hát amennyi joga manapság van egy letartóztatottnak, nem csodálnám, ha fél órás előadás lenne! :-DD
Pedro
Pedro!
Akkor most bilincselés előtt, közben, vagy után keresik a jogokat tartalmazó papírokat a zsaruk a zsebükben?:D Esetleg csak szó nélkül viszik a letartóztatottat és majd később, benn az akárhol jön ez a rész?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!