Bloggerek egy kis segítség kellene! Bőv. Lent (? )
Blogspotom van. Egy ideje már működik az oldalam és mit ne mondjak... egész jól megy. Ám van pár dolog amit nem értek:
~ Hogyan lehet valaki rendszeres olvasó?
~ Videót hogyan tudok beilleszteni a bejegyzésbe vagy éppen hogyan tudom oldalra kirakni,hogy mindig megjelenjen?
~ Hogyan tudnám népszerűsíteni? Vagy épp elérni,hogy az emberek írjanak hozzázólást is,ne csak megnézzék?
~ Hogyan tudok kirakni látogató számlálót? Olyat ami a pontos nézettséget mutatja és olyat ami az összt mutatja.
Előre is nagyon köszönöm! :)
Halihó!
1. Rendszeres olvasó úgy lesz valaki, hogy mikor belép a saját fiókjába, az olvasnivalók listája alatt található "hozzáadás" gombra kattint, és beírja a blogod címét, vagy ha a blogodra kiraktad a rendszeres olvasók modult, ott is feliratkozhat.
2. Videót úgy illesztesz bejegyzésbe, hogy a fenti sorban lévő csapó jelre kattintasz ("videoklip beszúrása"), és megjelennek a lehetőségek.
3. Erre nem tudok semmit mondani. Miről írsz? Küldd el a linket, én szívesen megnézem, amúgy pedig, látogass hasonló blogokat, kommentelj, ismerd meg a hozzád hasonló bloggereket.
4. Az elrendezésnél tudsz modulokat hozzáadni, válaszd ki az "oldal statisztikája" nevűt, és kész.
rendszeres olvasó technikai értelemben úgy lesz valaki, ahogy #1 írta. de szerintem fontosabb, hogy olyan blogot írj, ami érdekli az embereket és akarják követni, amit írsz. ha van RSS, FB, Twitter, stb. profilod is, ahol megosztod az új posztjaid linkjét, akkor ezeket is fel tudod tenni az oldalra és ezeken keresztül talán könnyebben és méginkább akarnak követni az emberek. FB-t mindenki használ, Blogspotra nem mindenki regisztrál be, így a Blogspot blog követés funkcióját sem használja mindenki...
népszerűsíteni is pont így tudod a blogot, hogy más felületeken is kényelmesen, könnyen elérhetővé teszed, teszel ki a blogra lájk gombokat, amikkel tudják a posztjaidat lájkolni, akiknek tetszik - így az ő ismerőseikhez is eljut, sőt erre buzdíthatod is őket, hogy tegyék meg. nem biztos, hogy meg fogják tenni, de ha nem is kéred, akkor valószínűbb, hogy nem is teszik, mintha kéred. ugyanez igaz a kommentelésre is. ha a poszt végén felteszel egy kérdést, hogy "ti mit gondoltok?", "hogy tetszett a poszt?", "nektek milyen hasonló történetek van?", vagy hogy "mondd el a véleményed kommentben" stb, akkor nagyobb az esélye, hogy kommentelnek, mintha erre nem kéred őket. persze van, hogy ez visszafelé sül el, mert hülyén néz ki, ha minden poszt végén van kérdés, vagy felszólítás és mégsem kommentel senki. de enélkül mégkevésbé fognak.
az is fontos, hogy ha kérdést teszel fel, akkor az mindenképpen kiegészítendő kérdés legyen (pl. amiket korábban írtam példának), mert az eldöntendő kérdést (pl. Tetszett az írásom?) egy igen/nem meg lehet válaszolni és az ilyen egy szavas kommentekkel nem sokra mész.
a másik, amivel tudod serkenteni a reakciókat, az maga a tartalom. írj olyasmiről, ami véleményes, megosztó, elfogult, botrányos, provokatív és magától is vitatkozni, kioktatni, egyetérteni, mindegy mit csinálni, csak véleményt megosztani akar tőle az ember.
viszont a kommentelés kétélű dolog, mert egyrészt, ha mindenki egyetért veled, az se biztos, hogy jó. egyrészt, aki mindenben egyetért, az kommentelni se nagyon fog, mert pont azt írtad, amit ő gondol, nincs mit hozzáfűznie. ha mégis megteszi, akkor meg általában dög unalmas, amit kommentelnek. lehet, hogy egy darabig símogatja az ember lelkét, hogy mindenki egyetért, bólogat és helyesel, de nincs unalmasabb az olyan kommenteknél, hogy "szuper poszt", "nagyon igazad van", "egyetértek", "szerintem is".
ha viszont elkezdenek kiegészíteni, helyreigazítani, kioktatni, leoltani, beszólni, kötekedni, trollkodni, vagy egymással személyeskedni, az meg elveszi az ember kedvét a blogolástól, mert ki a franc kíváncsi arra, hogy idegenek beszóljanak neki? ráadásul minél többen olvassák a blogod és minél több köztük az idegen, annál több troll is megtalál, aki minden hülyeségbe beleköt, akár igaza van, akár nincs és csak élvezi, ha fel tud ezzel húzni.
szóval egyre több népszerű és nagy blognál egyszerűen megszűntetik a kommentelést, mert teljesen felesleges, ráadásul nem is biztos, hogy pozitívan hat a motivációra. de a vélemények megoszlanak. valamelyik Goldenblog díjátadón is pont ez volt a téma és több blogon is írtak erről a témáról, bár most nem találok igazán jót. úgy emléksz, hogy Plasztik Józsi is a komment tiltás pártján volt, és Tsabeeka is őt említi ilyenként, de Józsitól csak ellentétes posztot találtam a témában - ezeket érdemes lehet elolvasni:
szerintem ugyanolyan hülyén néz ki a látogató számláló is egy blogon, mint a kommenteljetek felhívás, ha senki nem kommentel. ha sokan olvassák a blogot, akkor egy fokkal jobban mutat, de akkor is felesleges kitenni a számlálót. ráadásul akármilyen népszerű a blogod, mindig lesznek látogatottabbak és azoknak a számlálója mindig jobban fog kinézni. ha kevesen, akkor meg még gázul is néz ki, hogy hirdeted, hogy senki nem olvassa. nem a számláló, meg nem a statisztika fontos, hanem az, hogy mit teszel ki. azzal foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!