Nincsenek ilyen bloggerek/blogolvasók?
Olyan bloggerekre gondoltam akiknek segítségük van esetleg segítségre, és olyan blogolvasók, akik szívesen olvasnak és segítenek. Csak mert mi alapítottunk egy ilyen klubbot, de úgy tűnik (legalábbis eddig) hogy nem nagyon van rá kereslet... vagy nem tudom.
Egyáltalán van akit akár érdekelne egy ilyen? Vagy hagyjuk?
Mit értesz "segítség" alatt? Ha szakmai, az nagyon diverz. Ha írástechnikai, akkor vannak "szakosodott" írástechnikai oldalak, amik igen jó gyűjtőhelyek, ha valaki többet akar kezdeni az írással (akár blog, akár más), akkor előbb-utóbb eltalál egy ilyenre.
A blog egy megosztott napló lényegében. Éppen ebből a fura műfajból ered, hogy senki sem akarja, hogy más beleszóljon abba, hogy mit és hogyan ír, hiszen az az ő dolga (de persze mindenkinek joga van beleszólni, hiszen az meg az ő szuverén joga). Vagyis aki nem akar fejlődni, az nem akar segítséget, jöjjön az a legjobb helyről, a legválasztékosabb formában, ő csak megosztja a sajét gondolatait a saját formájában. Ha fejlődni akar, akkor úgyis rátalált már vagy egy szakmai blogra, vagy egy szakmai oldalra, egyéb írástechnikai segítségre (vagy blog-írással kapcsolatos gyűjtőhely is, nem egy), vagy nem is tudja még, hogy van ilyen - ezért nem érdeklődik.
Ha egy blogírással kapcsolatos újabb szakmai blogot nyitnátok, az szerintem nagyobb látogatottságot és nagyobb ismertséget hozna, mint a nonprofit "házhoz megyünk" klub. Blogírással kapcsolatos szakmai blog ugyan van (tematikus is, ami elmondja, hogyan írj szakácsblogot, tudományos blogot, irodalmi blogot, személyest stb.), de egy olyan, ahol ott a reklám is, hogy a leírt szakmai tanácsok írói akár meg is nézik, hogy az adott blog gazdája mit alkotott, és hajlandóak segíteni akár személyre szabottan is, újdonság, lenne közönsége. Csak akkor kell egy alap, egy blog, ahol a cikkekben leírjátok az általános javallatokat, hogy mindenki eldönthesse, akarja-e, hogy ti tanácsot adjatok neki, vagy "ti sem tudtok semmit az egészről, hagyjuk". Látatlanba nehéz dönteni. Ez jó lenne azoknak is, akik még nem nyitottak blogot, és azoknak is, akik félnek személyes tanácsot kérni, de szeretnek ilyeneket olvasni. Én pl. nem vagyok blogger, de szeretem a szakmai fórumokat. (Fórum nem az internetes értelemben.)
Viszont ehhez az írástechnikán kívül kell némi plusz tudás, szakmai hozzáértés a legnépszerűbb blogtípusokkal kapcsolatban. Ha ez nincs meg, inkább olvadjatok be vagy egy írástechnikai csoportba, vagy egy amatőr szerzői honlaphoz csapódjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!