Hogy válhatok jó pókeressé?
csak a tapasztalat a rangadó, vagy könyveket olvasni(melyikeket) vagy profik videóit nézni?
illetve ha gyakorlok akkor csak pénzben vagy a tét nélküli is jó tapasztalat ?
rangadó=mérvadó
kezdőként inkább a könyveket javaslom, a profik játékából is tanulhatsz de ők már sokkal magasabb szinten játszanak, a játékpénzes pókerből pedig nem igazán fogsz megtanulni jól játszani.
A tét nélküli póker az nem póker. :) Persze a tét bármi lehet, nem fontos a pénz, de anélkül silány játékká válik. Nekem van egy képletem a pókerre (főoldali cikk):
A képlet rámutat arra, hogy merre is kell elindulni:
1. Szabályok megtanulása.
2. Könyvek olvasása. Nekem Phil Gordon könyvei jöttek be, de van, akihez Gus Hunsen játéka illik, neki nem ajánlanám Phil Gordon-t. Phil óvatos, figyelmes, zsetonjaira vigyázó, elemző játékos. Gus Hunsen (neki is van könyve) laza, aggresszív, odapörkölős játékos. Van még Phil Hellmuth Jr. (neki nincs saját könyve, ő saját maga a PÓKER, persze csak saját maga szerint), aki a tétjeit szurkálódásnak, kérdésfeltevéseknek használja. Szóval a stílusnak ki kell forrnia.
Ezeken kívül vannak kemény, száraz, matematikai-statisztikai könyvek. Ezeknek a címeit pl. Phil Gordon is összefoglalja (és felhasználja könyveiben).
3. Válassz! CG vagy versenyek! Egyszerre mindkettőből nem tudsz profi lenni, sokaknak később is csak az egyik műfaj megy!
4. Videók: hát a TV-s show-kat hanyagolnám, ott inkább humor megy. A versenyek összefoglalói viszont kiválóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!