Hogyan és miből kell íjat késziteni?
Nem tudná valaki megmondani, hogy hogyan kell íjat készíteni és, hogy melyik a legjobb anyag hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Házilag te nem fogsz otthon normális íjat készíteni. Műgyantához nem ismered a technológiát és nincsenek meg a formák, az originále fa+állíti inak+szaru íjhoz pedig szintén nem ismered a technológiát és zéró a tapasztalatod.
Ha íj kell, jobb ha készen veszed, ha pedig csinálni akarsz, nem itt fogod megtanulni.
Angol hosszú íjat (longbow) el lehet készíteni (tiszafából és kőrisből lehet) de nagy odafigyelés kell hozzá és több hónap mire használni is lehet. (pár hónapig folyóvízben kell áztatni, esetleg trágyában érlrlni a fát, aztán pár hónapig szárítani.)
Inkább vegyél egyet. 15-25 ezer körül már vannak jók.
Házilag esetleg ami könnyű, számszeríjat tudsz készíteni.
ijkeszito.yuku.com
Ezt az oldalt nem ismerem nagyon, de a survival.hu-n anno (már nem létezik sajna)olvastam egy fiatal srác fényképekkel tarkított cikkét, aki pattintott koszerszamokkal király ijat készített. Nagyon ügyes. Ezen az oldalon is találsz biztosan jó írásokat.
OK, nem lesz olyan tartós az ijad, mint a boltiak, de sokkal nagyobb büszkeség, ha szereted a bushcraftot.
Egyébként ja, tiszafa, koris. De ez már-már tudomany, ha profi ijat akarsz.
Én ez alapján készítettem egyet. Pár dolgot nem tartottam be, nem is bírta sokáig, de ha nem érsz el elsőre komoly eredményt, ne keseritsen el. Nem lehetetlen. Minden újabb egyre jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!