Hogyan tudnék házilag íjat készíteni?
Érdekelne hogy hogyan lehet nyírből, fűzfából vagy valamilyen világos alapszínű fából, bot íjat (hosszúíjat) készíteni. (bár tudom hogy a legalkalmasabbnak a magyalt tartják) Nem tudom hogy lehetséges -e, de szeretném ha deflex féle-fajta lenne, vagy legalábbis minél inkább e-felé tendálna.
Ha valaki tud konkrét leírással/útmutatóval szolgálni, azt megköszönném.
A famunkákkal már van egy kevés tapasztalatom, de íjak terén még csak hagyományos magyar és olimpiai reflexhez volt szerencsém, ezekhez is csak használat szintjén.
Előre is köszönöm.
Nyír és fűzfa nem igazán alkalmas erre a célra. Kicsit keményebb fa kell ehhez. Kell még műgyanta (epoxi ragasztó)
meg préselt üvegszál köteg. Egyenesen szálirányba vágott vékony léceket enyhén keskenyedő formába vágod, össze ragasztod őket. A rétegek közé kell rakni üvegszál réteget is (erősítésnek). Fontos, hogy több vékony rétegből legyenek ragasztva a szárak. Csavarozol/ragasztasz hozzá egy markolatot, majd laminálod.
Köszönöm a válaszod és értékelem a szándékot, de látom nem érted a kérdésem és a hivatkozás összefüggését. Egy darab fából kifaragott íjat szeretnék és nem összerakosgatós, műgyantás, üvegszálas alkalmatosságot.
Ha valakinek van valami feltételeknek megfelelőbb ötlete, örömmel fogadnám.
Megsúgom neked, ez sem egy fából van kifaragva. Ez is rétegezve van, csak nem látod (ahogy a többin sem lehet).
Írja is hogy "Longbow with bubinga and osage laminated tip overlays".
Én csipkebogyó-bokor "ágából" csináltam magamnak és rákötöttem egy bálamadzagot e szerint a videó szerint: http://www.youtube.com/watch?v=wfVF75BB4xs Nézd meg.
Csak nyílvessző kéne, mert azt nem tudtam, mert nincsen mostanában nád, és ezért kéne valami jó tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!