Új facebook vírus? Török vírus.
1/15 anonim válasza:
Szintén zenész! Én még szenvedek vele, de az AVG sem a NOD nem talált semmit. Aztán böngésző bővítmények átnézve, leszed, újrarak, facebook alkalmazások törölve de semmi.
Valakinek ötlet??
2013. jan. 13. 13:11
2/15 anonim válasza:
Én is beleakadtam, szívás, semmi nem találta eddig, hiába törölgetem, amiket belájkol, követ, megoszt, nem érek a végére, és az ismerőseimet is szórja spammel. Extra nekem még annyi, h amikor letöröltem, újraregeltem, az új adatlapomon is ott van a férege...
2013. jan. 13. 18:51
3/15 anonim válasza:
Nálam is ügyan ez van.
Az új adatlapomon is már rajta vannak.
Mit csináljak?
2013. jan. 14. 11:01
4/15 anonim válasza:
2 lehetőség van
- böngészőben tárolta el magát a féreg
- facebookban tárolta el magát
Ki kell próbálni másik böngészőben is, abból látszik, hogy melyik eset áll fenn.
Ha a böngésző, akkor a feltelepült kiterjesztéseket kell átnézni, vagy ha egyszerűbb, akkor teljesen leszedni, mappáját is letörölni és újrarakni.
Ha a facebookba, akkor az appokat kell átnézni.
2013. jan. 15. 21:26
5/15 A kérdező kommentje:
Én újra regisztráltam, és nincs már ott, hál' istennek.
különben a böngésző váltást is javasolták, nekem az se vállt be.. egyszerűbbnek tartottam ha törlöm magam.. Úgy is selejtezni akartam az ismerőseimet.
Csak azért érdekes hogy, már egy csomóan jelentették, a facebook még se csinál vele semmit. Lehet maga a facebook generálta.
6/15 anonim válasza:
Igen, böngészőben, foxiban a kiterjesztéseknél. Én próbáltam, félig telepítettem csak mielőtt aktiválódott volna töröltem, The social networks néven települ.
Legalábbis nálam ezen a néven volt még aktivizálódás előtt.
Jó kérdés hogy miért nem tesznek ellene semmit és hogy miért nem ismeri fel egyetlen vírusirtó sem...de a lényeg hogy a böngészőbe van onnan kell törölni. Azután leíratkozni, visszavonni a lájkot a sok török oldalról és profilról. Máskor pedig óvatosabban kattingatni.
2013. jan. 17. 14:42
7/15 A kérdező kommentje:
no igen, apám lépett rá valami szarságra, én bejelentkeztem a gépnél és elkaptam én is. Pedig én meg se szoktam nyitni ilyeneket. Most valami új fajta hülyeség támadta meg a böngészőt, újra raktam a mozillát... semmi baja. :) Talán már ő se kattingat mindenféle hülyeségre.. -.-
8/15 anonim válasza:
Én is belestem a szórásba, töröltem a kiegészítők közül, majd csináltam egy új fiókot, de ott is jelentkezett a probléma... :S :(
2013. febr. 5. 15:48
9/15 anonim válasza:
Nekem sikerült letörölnöm.Először is lefuttattam egy víruskeresést a gépemen az Avast!-tal.Talált néhány fájlt,ami nem volt vírusos,hanem nem lehetett átvizsgálni. Az összes ilyen fájl a Documentum and settings/felhasználó/Local settings/temp fájlban voltak lementve. Ezeket kitöröltem újrafuttattam a vírusírtót és ezután nem talált semmit. Utánna pedig már csak annyi dolgom volt,hogy a követseket és a kedveléseket megszüntettem(mivel ezeket előtte nem engedte a vírus) és jelszavamat megváltoztattam! Ha nem talál vírust a gépetek próbáljátok ki,hogy kitörlitek azokat a fájlokat a Temp könyvtárból,amiket a vírus összeszedésének a napján telepített a gép! Ez egyszerű,mert a total commandernél be lehet állítani a dátum szerinti felsorolást! Remélem tudtam segíteni nektek! Ja és a könyvtárból is töröljétek!
2013. febr. 18. 12:29
10/15 anonim válasza:
Sorry a lombtárból is töröljétek,rosszul írtam!
2013. febr. 18. 12:33
Kapcsolódó kérdések: