Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Facebook profilomat hekkerek...

A Facebook profilomat hekkerek törték fel, vagy egy vírus okozza?

Figyelt kérdés

Az a történet a lehető legrövidebben, hogy a napokban be akartam lépni, és kiírta a rendszer, hogy valaki más belépett már, és a jelszót is megváltoztatta. Én próbáltam "kivédeni ezt a támadást", aminek a vége az lett, hogy a "profilomat időlegesen lezárták a biztonságom érdekében". Majd a rendszeren keresztül próbáltam kijavítani a hibát, és kérte, hogy töltsem fel az útlevelemet (személyes adatok ellenőrzése miatt), amit meg is tettem, de nem igazán kaptam e-mailt erről.

Azóta megváltoztattam az e-mail-emet is, tehát egy másikkal tudnék belépni, és nem azzal, amivel eddig. Majd tegnap sikerült még egy lépéssel közelebb kerülnöm a profilom visszaszerzéséhez: kaptam e-mailben egy linket, amire rákattoltam, behozta egy új ablakon a Facebookot, és kiírta, hogy 24 órát várnom kell - szintén a "biztonságom érdekében" -, mire újra beléphetek az új e-mailemmel és jelszómmal.

Ma délután le is járt az idő (15:30-kor), megpróbáltam újra belépni, erre megint azt írta ki, hogy a profilom időlegesen le van zárva.

De aztán kaptam egy új e-mailt, amiben a következő adatok voltak:

Operating system: Windows

Browser: IE

IP address: 81.182.190.50

Estimated location: Szekesfehervar, SF, HU

Ezek az adatok előtt volt egy szöveg, amiben leírták, h megváltozott az FB-s e-mail címem és jelszavam, stb...

Az a fura, hogy nem Székesfehérváron lakom, sőt, nem is a közelében. Akkor ez hogyan lehetséges?

Nektek volt hasonló "élményben" részetek? Tudna valaki segíteni?

Az IP-címmel lehet kezdeni valamit? Ha nem vírus, akkor el lehet kapni a roh@dékot?

2013. jan. 3. 17:08
 1/6 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy utlevelet kérne a facebook vagy bárki is. Én a helyedbe a rendőrségre mennék, mert szerintem visszafognak élni az utleveleddel.
2013. jan. 4. 09:31
 2/6 anonim válasza:
nekem is van egy lezárt profilom a biztonságom érekében, de ott mobilszámot kérnek, amit én nem adok meg. inkább új profilt nyitottam.
2013. jan. 4. 09:34
 3/6 anonim válasza:
Ilyenkor hol van az internet rendőrség, mert ez tuti átejtés. Én is azt javaslom, hogy menj a rendőrségre, mert olyan helyeken fogsz járni és büncselekményt elkövetni az utleveleddel, amiről nem is álmodtál. Jegyezd meg, személyes okmányokat, soha senkinek, esetleg a bankba, személyesen, vagy ha igazoltat a rendőr, de mindezt személyesen!!!!
2013. jan. 4. 09:36
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Azóta egyébként megoldódott a probléma, más böngészőben engedte a rendszer, hogy végigfuttassam a biztonsági ellenőrzést, és így most újra tudom használni.

2013. jan. 20. 12:21
 5/6 asdokininja3 válasza:
örülök hogy újra tudod használni a fiókodat, de akkor is el kellene menni a rendőrségre, mivel egy olyan oldalt sem ismerek, ami kérné pl az útleveledet, valószinűleg egy cracker próbálkozott veled, és sikerült is neki megszerezni az útleveled adatait.
2013. jan. 29. 12:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Az útleveledet kérhetik a fénykép összehasonlítására, ez meg hatalmas nagy kamu sztori vagy urban legend hogy az útleveleddel visszaélhetnek, ez akkora baromság. xD

100 meg 100 tanú van rá hogy itthon voltál és a suliban.

Az buta volt aki ezt beírta, különben az útleveledben RFID chip van rejtve, ha az nincs a kérdéses helyen, akkor cseszhetik, hogy lemásolják.

A chip a fedőlap bal felső sarkában van mélyen belenyomatva a kék borító lapba apró kidudorodást lehet érezni, ha végighúzod az ujjad rajta.

Szóval, megnyugodhatsz, akár New York utcáira is kinyomtathatják 1000 példányban, ameddig nincs náluk maga a dokumentum mint fizikai tárgy, addig cseszhetik.

Ennek persze hátrányai is vannak, mármint az RFID chipnek. Lenyomozhatóvá válsz.

De tartja a mondás, ha nem zörög a haraszt nem fújja a szél.

Sőt hogy még keményebb legyek, még személyivel sem lehet visszaélni, mert abba is fityeg ez réz darab, arról nem beszélve, hogy a személyi az útlevélnél kötelező a személy fizikai megjelenése, ahhoz hogy bankszámlát nyiss, vagy pénzt vegyél le bankból.

:)

2013. szept. 30. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!