A Facebook profilomat hekkerek törték fel, vagy egy vírus okozza?
Az a történet a lehető legrövidebben, hogy a napokban be akartam lépni, és kiírta a rendszer, hogy valaki más belépett már, és a jelszót is megváltoztatta. Én próbáltam "kivédeni ezt a támadást", aminek a vége az lett, hogy a "profilomat időlegesen lezárták a biztonságom érdekében". Majd a rendszeren keresztül próbáltam kijavítani a hibát, és kérte, hogy töltsem fel az útlevelemet (személyes adatok ellenőrzése miatt), amit meg is tettem, de nem igazán kaptam e-mailt erről.
Azóta megváltoztattam az e-mail-emet is, tehát egy másikkal tudnék belépni, és nem azzal, amivel eddig. Majd tegnap sikerült még egy lépéssel közelebb kerülnöm a profilom visszaszerzéséhez: kaptam e-mailben egy linket, amire rákattoltam, behozta egy új ablakon a Facebookot, és kiírta, hogy 24 órát várnom kell - szintén a "biztonságom érdekében" -, mire újra beléphetek az új e-mailemmel és jelszómmal.
Ma délután le is járt az idő (15:30-kor), megpróbáltam újra belépni, erre megint azt írta ki, hogy a profilom időlegesen le van zárva.
De aztán kaptam egy új e-mailt, amiben a következő adatok voltak:
Operating system: Windows
Browser: IE
IP address: 81.182.190.50
Estimated location: Szekesfehervar, SF, HU
Ezek az adatok előtt volt egy szöveg, amiben leírták, h megváltozott az FB-s e-mail címem és jelszavam, stb...
Az a fura, hogy nem Székesfehérváron lakom, sőt, nem is a közelében. Akkor ez hogyan lehetséges?
Nektek volt hasonló "élményben" részetek? Tudna valaki segíteni?
Az IP-címmel lehet kezdeni valamit? Ha nem vírus, akkor el lehet kapni a roh@dékot?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Azóta egyébként megoldódott a probléma, más böngészőben engedte a rendszer, hogy végigfuttassam a biztonsági ellenőrzést, és így most újra tudom használni.
Az útleveledet kérhetik a fénykép összehasonlítására, ez meg hatalmas nagy kamu sztori vagy urban legend hogy az útleveleddel visszaélhetnek, ez akkora baromság. xD
100 meg 100 tanú van rá hogy itthon voltál és a suliban.
Az buta volt aki ezt beírta, különben az útleveledben RFID chip van rejtve, ha az nincs a kérdéses helyen, akkor cseszhetik, hogy lemásolják.
A chip a fedőlap bal felső sarkában van mélyen belenyomatva a kék borító lapba apró kidudorodást lehet érezni, ha végighúzod az ujjad rajta.
Szóval, megnyugodhatsz, akár New York utcáira is kinyomtathatják 1000 példányban, ameddig nincs náluk maga a dokumentum mint fizikai tárgy, addig cseszhetik.
Ennek persze hátrányai is vannak, mármint az RFID chipnek. Lenyomozhatóvá válsz.
De tartja a mondás, ha nem zörög a haraszt nem fújja a szél.
Sőt hogy még keményebb legyek, még személyivel sem lehet visszaélni, mert abba is fityeg ez réz darab, arról nem beszélve, hogy a személyi az útlevélnél kötelező a személy fizikai megjelenése, ahhoz hogy bankszámlát nyiss, vagy pénzt vegyél le bankból.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!