Mi lenne ha 12 éves lányod egyszer csak azzal állna eléd hogy jrocker akar lenni?
Először is tanulj meg normálisan írni!
Másodszor úgy lenéznének és piszkálnának téged
egy ilyen undorító stílust követően, hogy pár hét, pár nap és magadtól lemondanál róla.
Ilyenröl, hogy jrock még soha nemhallottam.. emo és rock
egyszerre? :SS
Jujj, Reita!! *-* xD Szerintem hülyeség lenne azzal odameni a szüleidhez és mondani nekik, hogy "sziasztok én mostantól jrocker vagyok"... Nem nagyon kell semmit csinálnod, hogyha tényleg szereted, akkor észre sem veszed, csak egy idő után, mikor a tükör elé állsz, azt látod, hogy : jééé, jrocker vagyok...xD Hordj olyan ruhákat, amikől eszedbejut Japán ( lehet, hogy másnak nem, csak neked, de az nembaj ;) ) pl kanji-s, hiraganás, vagy katakanás pólókat, vagy egyszerű animefigurásokat, meg megtépeted nagyon a hajad, hordasz egy kis szegecset és kész xD
Ilyen sajnos mindig lesz, hogy leemózzák a visual kei-t, de csak azért mert nem ismerik és köztudott, hogy amit nem ismersz és kicsit rockos, az már emo -.-""" Utálom ezt a magyar felfogást>.< Japánban pl senkit nem néznek le azért, mert egy kicsit máshogy öltözködik, mint a többiek, ugyanúgy viselkednek mindenkivel...mellesleg neked, meg minden jrockernek legalább van valamilyen stílusa, nemúgy mint egyeseknek...( bocsi a hosszú hozzászólásért...)
A Visual Rock (vagy ahogy igazából Japánban nevezik visual-kei) a japán zenei szintér egyik legfurcsább és legegyedibb képződménye. Az elnevezés sokkal inkább egy kis szub-kultúrát jelent mintsem egy konkrét zenei stílust, mert habár a létezik egy elég jellegzetes, hard-rock, metal, goth/dark elemekből építkező hangzásvilág, amit sokan követnek, van legalább ugyanannyi együttes akik teljesen más típusú zenében utaznak, mégis a visual szintér szerves részei. Az együttesek legáltalánosabb jellemzője, hogy a zenén kívűl a kinézetre is nagyon nagy hangsúlyt fektetnek... látványos kosztümök, extrém frizurák, elképesztó sminkek... Ezek a külsőségek sokszor elriasztják a felkészületlen érdeklődőket... legkésőbb akkor mikor megtudják, hogy az együttestagok (szinte) kivétel nélkül férfiak (ami a fényképek alapján időnként valóban hihetetlen). Viszont aki rászánja magát, és a zenét is meghallgatja rájön, hogy sokkal többről van szó mint egy csak külsőségekről szóló divatőrületröl. Ezt bizonyítja az is, hogy a visual-kei már több mint egy évtizede jelen van, és manapság izgalmasabb és változatosabb mint valaha.
Ebben különböznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!