Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mit ajánlanátok egy kezdő...

Mit ajánlanátok egy kezdő fotósnak?

Figyelt kérdés
Szeretek fotózni,bár elég retek gépünk van,ezzel nehéz megvalósítani az elképzeléseimet. Milyen gépet ajánlanátok,ha lehet viszonylag olcsón,ami éles képeket csinál,autofocus használható rajta,az éjszakai mód se trágya,stbstb,igazából nem nagyon értek hozzá,minden más tippet,trükköt szívesen várok! (:
2011. febr. 23. 20:47
 1/6 Thurston ***** válasza:
100%

Mindenképpen Nikon gépet ajánlanék. Az a legjobb ár/érték arány. Amennyit rá tudsz szánni, annyiért vegyél egyet. Persze ha valami konkrétabb kérdésed is lesz, akkor tudok konkrétabb választ adni.

(Mondjuk azt hülyeségnek tartom, hogy nem tudod magad kifejezni egy rossz géppel. A limitált lehetőségek hozzák ki az igazi kreativitást.)

2011. febr. 23. 21:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fényképezőre akarod bízni a készítést, és csak kattintasz akkor bármilyen most kapható kompakt-ultrakompakt gép megfelel, ezeknél az autofókusz, több fókuszpont, magas ISO, többféle fénymérés megtalálható. Hátrány hogy Auto vagy Programmódban erősek a kompaktok, így helyetted mindent beállít vagy nem enged sok mindent változtatni, így tanulni nem tudsz sok mindent vele. Árban már 15e Ft-ért is lehet kapni fényképezőt, de az olyan is, csak kattintani kell meg ki-be kapcsolni.

Ha önálló beállításokat szeretnél, tanulni és fejlődni, ahhoz a tükörreflexes (DSRL) gépek jók, itt a saját elképzelésed szerint tudsz módosításokat és hangolásokat elvégezni, befolyásolva az elkészülendő képet. A nyers képformátumot használva nagyobb lehetőség van a digitális utófeldolgozásra. A cserélhető objektívek segítségével a megszokott 35mm-től el lehet rugaszkodni a nagylátószög irányába. Hátránya az ár, a belépő gépekből a most kifutók vannak 100e Ft körül, és ettől csak drágább van.

Egy a lényeg, ne a megapixelek befolyásoljanak, az csak marketingfogás. Egy kép nem attól lesz jobb hogy 5 vagy 15 megapixeles, az a méretet befolyásolja. Egy kép minősége a vázban lévő érzékelő, az objektívben lévő lencsék, és a készítő kreativitásán múlik. Van aki kompakttal nyer versenyeket, van aki megveszi a DSLR-t és Automata módnál nem használ ki többet rajta. Példát nem tudok mondani, döntsd el milyen irányt akarsz képviselni. Egy sportfotós, egy portréfotós vagy egy koncertfotós nem ugyanazt a gépet fogja megvenni, mert olyat kell választani ami a specifikációiban illik a végzett munkához.

2011. febr. 23. 21:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Mármint úgy értettem a nem tudom magam kifejezni részt,hogy tudjátok,van az az 'ezt muszáj lefotóznom!' érzés,de a kép nem adja át a valóságot. Fények szempontjából,főleg mesterséges fénynél,az borzalmas.

Egyébként köszönöm szépen a válaszokat! :) Úgy igazán nincs semmilyen irányzat,amire rá akarok feküdni,csak hobbiból fotózgatni ezt-azt. Ami még nagyon tetszik,az a panoráma képek,valamint az ún. multi motion funkció :)

Nikon Coolpix L110,hm?

[link]

Bár a fele még kínai számomra,el bírnám viselni,és nem is vészes az ára. : D

2011. febr. 23. 21:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Jujj annyit még kihagytam a 2. válaszolónak,hogy még szép,hogy tanulni szeretnék,nem az egy klikk és kész embere vagyok : D
2011. febr. 23. 21:50
 5/6 anonim válasza:
100%

Ha tanulni akarsz, akkor olvasgass neten fotós cikkeket, abból az alapokat megtanulhatod.

pl amit küldtél link (pixinfo), ott van egy fotóelmélet sorozat, azt olvasd el, máris többet fogsz érteni a specifikációból.

attól függ mennyire veszed komolyan a fotózást, annyira vegyél komoly gépet.

ha tényleg érdekel, akkor DSLR-t ajánlok én is.

esetleg érdemes körülnézni, hogy alig használtan tudsz-e jó gépet olcsón venni(bár ehhez ajánlott egy gyakorlottabb embert keresni, hogy segítsen megnézni, h télleg jó-e, nincsenek rejtett hibák rajta (fontos az ellőtt képek száma használtnál!))

sokan vannak, akik megveszik a tükörreflexes gépeket, mert azt hiszik "jó gép jó képet csinál".

aztán eladja, mert rájön, hogy nem így van, elég lesz neki a kis kompakt.

a tükörreflexesek közül vagy Canont, vagy Nikont érdemes venni. én Canon párti vagyok, de sokan a Nikonra esküsznek.

de szerintem mind a Canonosok, mind a Nikonosok egyetértünk abban, hogy ez a kettő a legjobb, ezek közül érdemes választani.

Jó fényeket!

2011. febr. 24. 00:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!:)
2011. febr. 24. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!