A Zalakarosi Fürdő szaunájára miért aggatják a naturista jelzőt?
Zalakaroson két szauna van.
Van egy textilmentes rész, ami jellemzően a kiemelt időszakokban, illetve hétvégéken van nyitva.
Ezen kívül van egy textiles finn és infra szauna is, amely minden nap nyitva van. Furcsa módon ez a gyermekvilágban kapott helyet. 😀
10-es: Részben tényleg erről ment a vita, viszont nem az adott fürdőt illető konkrétumok hangzottak el, hanem csak találgatások. De a próbálkozást köszönöm, magam is így értelmeztem, csak na. :)
Egyébként a meztelen szaunázás tudtommal nem egyenlő a naturizmussal, ha csak nem megengedett a pihenő rész meztelen használata is. :D
11-es: Köszönöm!
A "textilmentes" azt jelenti, hogy nem szabad fürdőruhát viselni, de ahol csak lehetséges, kötelezően takargatniuk kell magukat a vendégeknek valami mással. Ez valamiféle kényszeredettséget sugall: levetjük a fürdőrucit, mert muszáj, de igazából nem akarjuk, és úgy teszünk, mintha a testünk látványa káros lenne másokra, ezért meg kell kímélnünk őket tőle.
A "naturista" azt jelenti, hogy a fürdőruhaviselés tilalmán kívül semmi más szabály nincs, tehát mindenki ott és úgy lóbálja a lompost meg a cs*cs*t, ahogy neki tetszik. Vagyis teljesen szabad.
Érteni vélem, köszönöm! :)
A bizonytalanságom amiatt van, hogy még mindig nehezemre esik elfogadni, hogy a textilmentesség nem egyenlő a meztelenséggel.
Ráckevén láttam ilyet, de azt hittem az elszigetelt eset. Ott láttam embereket merülőmedencét szaunalepedőben használni... :D :D
Nna, feleségemmel ellátogattunk Zalakarosra, én pedig kipróbáltam a szaunát.
Egy nagyon jó, valóban textilmentes szaunaviláguk van, ahol a személyzet ügyel arra, hogy a vendégek betartsák a szabályokat. Kellemes élmény volt.
Én Kehidára szoktam járni szaunázni és már a pénztárnál mondják, hogy a szauna naturista terület.
A naturista jelző igazából nem rossz, mert valóban meztelen terület a szaunarészleg, viszont nem minden szaunázó naturista. Egy szaunamester példájával: A naturista a karácsonyfát is meztelenül díszíti fel, a szaunázó csupán egészségesen szaunázik meztelenül.
Szóval szerintem egyértelműbb mindenkinek, hogyha a naturista van kiírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!