Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Megéri beruházni streamer...

Megéri beruházni streamer gépre, ha inkább önmagam / mások szórakoztatása a cél, mint az ebben rejlő esetleges pénz?

Figyelt kérdés

Van most egy közepes gépem, ami már az új játékok gépigényével nem mondható nagyon jónak sem.

Nem szoktam mostanában már sokat játszani, haverokkal játszok, akkor is inkább a társaság miatt.

Szeretek streameket nézni, főleg magyarokat. Elég interaktívan be is szoktam kapcsolódni a chat résznél.

Most néztem egy streamre alkalmas konfigot, kb 700.000 Ft volna mindennel.

Arra gondoltam, hogy beruháznék egyre. Nálam ilyen donate, meg ilyenek nem is volna opció.

Ha már pár ember nézne és lenne egy kis nézői bázis már annak is örülnék. Szerintem ez nem is egy elérhetetlen cél, ha van erős gép ami futtat kelendőbb játékokat.

Viszont attól is tartok, hogy mivel nem vagyok már annyira játékközpontú, inkább beszélgetős, lehet nem éri meg ennyi pénzt beleforgatni.

A keretem megvolna egyébként rá. Viszont ott van az, hogyha megunom, akkor el lehet adni a konfigot, bár egy picit biztos buknék rajta, lévén, hogy használt lesz.

Ki hogy látja? Ha érdekel, mint hobbi (semmi komolyabb) akkor érdemes lehet beleinvesztálni?

2023. júl. 26. 11:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Szigorúan piacgazdasági alapon csak akkor "éri meg", ha van belőle bevételed és ki tudod termelni legalább a befektetett pénzt - de ha alaposan számolsz, akkor inkább jóval többet kéne kitermelnie, hogy az is megtérüljön, hogy amit a gépbe fektettél pénzt, nem kamatozik a bankban, vagy állampapírban. Tehát az elveszített kamatokkal többet kéne kitermelned.

Onnantól, hogy nem térül meg teljesen/egyáltalán a kiadásod, csak a saját szórakoztatásodról beszélhetünk. Nem azért veszed, mert megtérülést vársz, hanem csak szórakozni akarsz. Pont ugyanolyan, mintha nyaralni, sportolni, moziba mennél, vagy bármi olyan dologra költenéd a pénzt, amit csak te élvezel, de megtérülése nincs.

Hogy a te saját szórakozásodra neked mi mennyi pénzt "ér meg", az már a te döntésed. Ehetsz gyrost 1000 forintért és ehetsz Michelin csillagos ételt 100x annyiért. A pénzed meg van rá, csak rajtad múlik, hogy te mire akarod költeni.

Egy használt gépnél nem picit buksz, hanem általában elég sokat. 27% csak az adó az új gép árából, amit boltból vásárolva sokan vissza is tudnak igényelni. Ha te használtan adod el, abból nem lehet visszaigényelni az adót, tehát minimum ennyivel olcsóbban kell adnod, de inkább 50% körül jellemző. Ha valamit kihozol a boltból és a bolt helyett te adod el, máris felét éri nagyjából. Ha közben jönnek ki új modellek, gyorsabb, jobb alkatrészek, akár használattól, akár állásban romlik az állapota, akkor még többet veszít az értékéből. Szóval abban gondolkodni nem nagyon érdemes, hogy ha nem jön be, akkor majd eladod.

Ha most van egy géped, amivel tudsz játszani/streamelni, akkor lehet, hogy pénztárca kímélőbb ezzel a géppel elkezdened a streamelést, olyan játékokkal, amik még ezen mennek. Így fel tudod mérni, hogy mennyire jön be neked a streamelés, meddig és mennyire komolyan akarod csinálni.

De akár megpróbálhatsz alternatív megoldásokat is találni. Pl. haveroktól kölcsön kérni hozzá egy jobb gépet, komoly új gép helyett konzolt venni jóval olcsóbban, stb.

A leggyakoribb hiba, amit emberek elköltenek, hogy a nagy YouTuber/streamer karrier jegyében össze vásárolnak egy rakás dárga technikát, kamerák, mikrofon, háttér, lámpák, mindenféle, amit másoktól látnak, de a kezdést halogatják, mert még ez kell, mert még az nem az igazi.

Aztán mire minden vacak meg van, amit csak el tudnak képzelni, addigra rájönnek, hogy nem is igazán akarják csinálni, mert hát annyira mégsem érdekli őket maga a tevékenység, hogy csinálni kell.

Sokkal jobb, ha előbb elkezded csinálni, megtapasztalod, hogy milyen is ezt csinálni, mennyire élvezed, mennyi értelme van és ha akadályokba ütközöl, csak akkor kezdesz fejleszteni, ha nagyon muszáj.

2023. júl. 27. 13:34
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, végül úgy döntöttem, hogy nem vágok bele. De inkább azért, mert sok mostanában a bizonytalanság az országot tekintve, és nagyjából 1M ft spórolt pénzem van és nem akarom beleölni a gépbe az összeget.

Arra gondoltam én is, hogy a jelenlegi gépemen régebbi játékot tudnék streamelni, aztán valahogy mikor oda jutottam, hogy streameljek akkor nem lett kedvem hozzá.

Nekem nem is az volt a cél, hogy befussak, hanem mint hobbi időtöltésként tekintettem volna rá. De egyre kevesebbet játék, egy ideje szeretem más dolgokkal tölteni az időt és így lehet kukába dobott pénz lenne.

2023. júl. 27. 14:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem jól döntöttél!
2023. júl. 27. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!