Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Wattpadra van értelme fordítás...

Wattpadra van értelme fordításokat feltenni?

Figyelt kérdés

Ha igen, milyen regények/novellák érdekelnének benneteket? Persze, amik még nem jelentek meg magyarul.

Konkrét címeket is írhattok :)

2021. nov. 23. 16:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én is angolul olvastam a Harcosok törzsét (az első 12 könyvet), de láttam a magyar fordítást is és borzalmas volt. Kár hogy nem készült normális fordítás az egészből; gondolom nem érte meg lefordítani, nem volt érdeklődés. Angol nyelvterületen nagy fandomja van, én is benne voltam fanklubokban, meg fanficet is írtam.
2021. nov. 25. 10:53
 12/16 A kérdező kommentje:

És ilyenkor mi történik?

Lehet olyant csinálni, hogy vki még egyszer lefordítja, de profi szinten?

Gondolom, az is illegális, mivel már ki van adva egyszer.

2021. nov. 25. 12:03
 13/16 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudom, hogy van ez. Gondolom a fordítói jogok még az előző kiadónál vannak, nem tudom ha ilyen esetben egy másik kiadó is szerezhet-e fordítói jogokat (vagy csak azután, miután a másik lejár vagy lemondanak róla). De mint írtam, nem hiszem hogy bárki is vesződni fog vele, mivel nem érdekli az olvasókat (akit pedig igen, inkább leszedi "ingyen"). Sajnos nagyon sok sorozat fordítása abbamaradt emiatt (pl Janny Wurts: Fény és Árnyék háborúja).
2021. nov. 25. 13:24
 14/16 A kérdező kommentje:

Ha tehetném, nagyon szívesen lefordítanám újra az összeset.

Sőt, azokat is, amiket vmi miatt félbehagytak. És ingyen. De ugye ez nem lehetséges... :(

Igen, én is olvastam a Fény és Árnyék háborúját, és tetszett nagyon.

Ha még tudsz ilyen félbehagyott regényeket, írhatsz párat.

2021. nov. 25. 14:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha annyira akarod akkor miért nem beszéled meg az adott íróval kérj tőle engedélyt le forditod neki + szerkeszted el kuldod neki ő meg ki rakja azt ennyi….
2021. nov. 26. 01:45
 16/16 A kérdező kommentje:
Oké, az lesz, köszi. 🙂
2021. nov. 26. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!