Melyik a jobb választás? Ha vennék egy gitárt (és még maradna egy kis pénzem), vagy ha vennék egy fényképezőgépet?
Az szerintem teljesen szubjektív, kinek melyik hangja tetszik jobban. Akkordozgatásra _általában_ a fémhúros hangja szokott jobban tetszeni az embereknek, amennyire én látom legalábbis, de ha a kérdezőnek a nylonos hangja, akkor persze, vegyen olyat. Nem fog felrobbanni, ha akkordozásra akarja használni :)
Viszont... a klasszikus egy szint felett messzemenőleg a legdrágább gitárfajta mind között. Persze, használhatatlan hulladékként az indul a legolcsóbbról, már használható és elviselhető, de nagyon alap kezdőhangszerként is az a legolcsóbb, aztán elszabadulnak az árak. Ami tényleg és komolyan "jónak" mondható, az már bőven drágább az ugyanannak mondható fémhúrosnál, a profik által használatos koncerthangszerek árából meg a legdrágább custom built elektromosakból is tucatnyit lehetne venni.
Ja, az összeg az elég fontos. Plussz mennyire hamar unod meg a dolgokat? Egy gitár sem olcsó, de vannak olcsóbb fényképezőgépek is. Tehát nem feltétlenül az ár a gond. A gitározáshoz meg kell először tanulnod, hogyan is kell. Ha közben el megy a kedved az egésztől, akkor ottmarad a nyakadon a gitár. Adhatod el. A fényképezőgéphez nem kell sok skill, ha látsz valami neked tetszőt, lekapod és ennyi. Ha jó a kép, kapod a lájkokat, megy az endorfin, jól érzed magad. Persze a gitározás is nagyon jó, miután megtanultad.
Ez rajtad múlik, melyikre vágysz jobban.
@24:
"A fényképezőgéphez nem kell sok skill, ha látsz valami neked tetszőt, lekapod és ennyi"
Meg ahogy Móricka elképzeli :)
25#
Nem fikázni akartam a fényképészeket, meg azokat, akik különböző újságokba, magazinokba, vagy esetleg a National Giographic-ba fényképeznek. Ezekhez tényleg kell tapasztalat, képzettség, hozzáértés, és érdeklődés. Ilyesmi miatt kár oltogatni meg okoskodni! Persze legalább kulturáltan tolod, szóval pacsi neked, meghajolok előtted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!