Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Melyik a jobb választás? Ha...

Melyik a jobb választás? Ha vennék egy gitárt (és még maradna egy kis pénzem), vagy ha vennék egy fényképezőgépet?

Figyelt kérdés
Nem tudok dönteni. Régóta hatalmas vágyam egy fényképezőgép, viszont nagyon meg szeretnék tanulni gitározni is. Emellett ha gitárt vennék, még pénzem is maradna, ami bármikor jól jöhet. Nyilván nem eme szavazás alapján fogom eldönteni, de hátha segít egy kicsit.

2021. jún. 24. 16:52
1 2 3
 11/28 Waff ***** válasza:

Azért ne vegyük már el a kedvét szegény kérdezőnek....

Idejön, feltesz egy tök normális kérdést, erre azt kapja hogy ne csináljon semmit, mert az "nagy meló"..."úgyse lesz belőle semmi"....

És akkor is mi van, ha mondjuk fél, vagy egy év után abbahagyja?

Kipróbálta, valamennyit megtanult.....ezzel is több lett, még ha csak annyival is hogy megtanulta, ezek nem az ő hobbijai. Eladni bármikor eladhatja a gitárt is, a fényképezöt is...nyilván lesz rajta egy kis bukta, de nem a világvége.

Mérdezö szerintem vegyél 40-50ért egy jó kis klasszikus gitárt. Mindent is eljátszhatsz rajta, jó móka (oké, a fényképezés is jó mója:) )

2021. jún. 25. 18:14
 12/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, segítségeket. Úgy érzem, feleslegesen mondjátok, hogy hát nagy munka, kitartás, stb., ugyanis ezzel én teljesen tisztában vagyok, és fel vagyok rá készülve.

Gitáros témához: Azért választottam a klasszikus gitárt, mert ennek tetszik a legjobban a hangzása, nem azért döntöttem emelett, hogy akkor biztos kevésbé mennek majd tropára az ujjaim.

Féyképezőgép témához: A fényképezőgépet már 1000 éve kinéztem, hogy milyen fajtát vennék, egy rokonomnak is ilyen van, kipróbáltam, és az én elvárásaimnak teljesen megfelel, mind árkategóriában, mind teljesítményben, szóval nem fogom a kétszeresét fizetni, nem az az cél, hogy profi fotóssá váljak, hobbiból fotóznék. Azért szerettem volna mindig is egy fényképezőgépet, mert a telefonom kamerájával soha nem voltam megelégedve, és mindig is imádtam képeket készíteni. Szóval ezt szórakozás céljából csinálnám, nincsenek vele komoly céljaim, épp ezért kerestem ebben az árkategóriában gépet.

Remélem világos voltam.:)

2021. jún. 25. 21:12
 13/28 A kérdező kommentje:

Viszont azt hiszem döntöttem. Gitárt fogok venni, és a maradékot valószínű félreteszem, és gyűjtök tovább fényképezőgépre, aztán majd ha újra összegyűlik, veszek azt is. Addig pedig valahogy kihúzom a telefonom kamerájával, eddig is kibírtam, ez az kis idő már nem oszt, nem szoroz. De egyébként is el leszek foglalva a gitározni tanulással, szóval remélem az majd elveszi a figyelmem a hiányáról.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!:)

2021. jún. 25. 21:21
 14/28 anonim ***** válasza:

Na, akkor jöhet az újabb kérdés, hogy "milyen gitárt vegyek?"

A klasszikus gitár hangja nem azonos azzal, hogy mit akarsz játszani rajta. Ha tábortüzes, akkordozós, danászós arc akarsz lenni, nem hinném, hogy jó választás egy nylon húros gitár. Ha Vivaldit játszanál, már más a helyzet, de erre nem fogadnék még kis összegben sem.

Szerintem keresd bátran Mojjo-t, akár privátban is-minden titkok tudója a gitározásban-biztosan ráállít a helyes útra.

Én is segítenék, de el vagyok foglalva azzal, hogy haszontalan információkat írjak a gyakorikérdésekre :D

2021. jún. 26. 09:39
 15/28 anonim ***** válasza:
fotózást nem kell tanulni. beállítod automatára, és kattintasz.
2021. jún. 26. 12:08
 16/28 Mojjo ***** válasza:
@15: Persze, ha valakit nem érdekel a fotózás, akkor ez pont megfelelő. De itt a kérdezőt pont, hogy érdekli.
2021. jún. 26. 12:29
 17/28 Waff ***** válasza:

"A klasszikus gitár hangja nem azonos azzal, hogy mit akarsz játszani rajta. Ha tábortüzes, akkordozós, danászós arc akarsz lenni, nem hinném, hogy jó választás egy nylon húros gitár..." Őszintén kérdem,miért nem?

Miért nem lehet akkordozni, "tábortüzesezni" klasszikuson?

2021. jún. 26. 17:34
 18/28 anonim ***** válasza:
lehet amúgy csaxólok, de ha akarod akkor azt is mondhatom, hogy nem lehet. de próbáld, meg és majd meglátod, h mi lesz, bátornak kell lenni. Én mondjuk ismertem valakit aki klasszikusssal tábortüzezett, és már azóta meghalt.. szóval el lehet dönteni, tied a felelősség mindenkiasajátéleté nek a kovácsa
2021. jún. 26. 17:47
 19/28 anonim ***** válasza:

Waff, Te egész jó válaszokat adsz, nyilván képben vagy a hangszerekkel. A klasszikus gitárt akkor szokták a feladatán kívüli témában használni, ha nincs más. Nem ecsetelem, mert tudod Te, csak kötöszködsz :) Kérdező vásárlás előtt áll, nem kellene belelökni egy olyan vitába, ami igazából nem is létezik.

Szívesen ajánlom a hangszerboltok "milyen akusztikus gitárt vegyek" ismertetőit, ha mégis tévedtem volna. Esetleg YT-on be lehet gépelni a keresőbe: milyen akusztikus gitárt vegyek. Fog ez menni...

2021. jún. 27. 08:13
 20/28 Waff ***** válasza:

Azt értem én,de szerintem a klasszikus gitárnak nem csak "az a feladata" hogy klasszikus műveket játsszanak rajta. Pl a fémhúroshoz képest sokkal erőteljesebb, döhébb basszusa miatt talán még jobban is "dörmög" pl blues-nál...persze ez ízlés kérdése is. Nem utolsó szempont a mai világban még az sem hogy egy jó klasszikus gitárt olcsóbban meg tudsz venni mint egy jó fémhúrost.

Most persze nem azt mondom hogy jobb lenne "tábortüzes" zenéléshez a klasszikus, mert nyilván összeségében nézve a fémhúros a nyerő ezen a téren, de nincs kőbe vésve hogy a klasszikus gitár kizárólag klasszikus művekhez való.

2021. jún. 28. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!