Mi a véleményetek az Inuyashiki (the hero) című animéről aki látta?
Egyetértek az elsővel, az utolsó mondatot kivéve. Egy trauma megváltoztatja az embert. A lányt is elmozdította egy másik jobb irányba. Legalábbis emlékeim szerint.
Én Hiro-t bírtam legjobban a történetben. Ő sokkal összetettebb karakterre sikerült. Ahogy kiderül az animéből, Hiro soha nem volt gonosz, vagy egy elveszett, céltalan fiú. Az egész dili akkor kezdődött nála, amikor rájött, hogy robottá vált. Szerencsétlen gyerek (mert még valóban gyerek) nem tudta feldolgozni azt az egészet, ami vele történt, azért vált olyanná, amilyenné. A tettei ellenére volt benne még valami emberi. Hisz szerette a családját, szerette a barátait és vágyott arra, hogy visszakaphassa az eddigi életet.
Nekem az ő karaktere nagyon tetszett, sokkal összetettebb, kidolgozottabb volt, mint a papié.
Azért kezdtem el egyébként nézni az animét, mert nem mindegyik animében lát az ember főszerepben egy 58 éves urat. Aki ráadásul még robottá is válik. Ez nagyon volt az, ami még nagyon tetszett benne.
A véleményem már leírtam egy korábbi kérdésnél, így azt csak belinkelem: https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok_..
Inuyashikit már az elején megkedveltem, jó ember volt és végig az maradt. Az egész animéből a kedvenc részem az első rész első fele, amikor látható, hogy a családja mennyire leszarja és a kutya jelenti neki a legjobb társat (és eleinte még azt sem akarja engedni neki a család, hogy megtartsa a kutyust). Hirot egy pillanatig sem kedveltem, még a legvégén sem. Tény, hogy a lány miatt változott meg a végére, csak ha valakit 10 részen át utálsz, nehezen fogod megkedvelni egyetlen epizód alatt.
Bár még nem láttam, de a mangaka korábbi adaptációja, a Gantz is gondolom valamilyen szinten hasonló az Inuyashikihez, így ha ez tetszett, érdemes lehet megnézned azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!