Mennyire gáz, hogy animésnek mondom magam és még csak 10 animét néztem végig?
Szerintem ez iszonyú kevés, és nem értem, hogy lehet ez, pedig nagyjából egy éve animézek rendszeresebben. Van olyan animés ismerősöm, aki kb. ugyanennyi idő alatt több mint 100 animét nézett végig...
Rengetegbe belekezdtem, és igazán nem mondhatom, hogy nincs időm, de most néztem végig a 10.-et.
Animések, ez mennyire gáz szerintetek?
Nem feltétlen függ össze a látottak számával, nézhet valaki 500-at is ha buta mint a tök és elfelejti 10 lerc múlva.
Ha érdekel és foglalkozol még vele, akkor nyugodtan tarthatod magad animésnek.
Én is csak 100 körül láttam, de a barátaim szakértőnek tartanak benne, pedig többet láttak nálam...
Van olyan ismerősöm, aki 500-600at látott, mégis nyugodtan tudok beszélgetni vele.
Ne aggódj ezen!
Én meg 5 èv alatt csak 65-öt raktam bele az animeaddicts-os listámba, pedig időm nekem is volt és van is nézni. Olyan 70 animét láthattam végig életemben.
Szoktam itt olvasni elég gyakran, hogy vannak akik büszkélkednek a 200-1000 megnézett animéjükkél, akik pedig kevesebb számmal rendelkeznek, le "cukizzák" őket.
A legutóbb ilyennél elgondolkodtam, hogy én miért nem láttam még ennyit?
Azért, mert:
- Nem nézek meg akármit. Általában a nagyobb hype-val rendelkezők nem érdekelnek.
- Bizonyos műfajok érdekelnek leginkább, a shounen animék (amiket gyártják bőségesen) közül kevés köt le igazán.
- Nem nézek 1-2 órás anime filmeket.
- Hosszabb (50+) animéket is szoktam nézni.
- Ha vége lesz az éppen nézett animémnek, nem kapcsolok be utána másikat, mert szükségem van rá, hogy: átgondoljam, hogy beszélgessek róla, hogy szerepjátékozzak, fanficket olvassak róla vagy doujinshi-ket, hogy fanartoljak és fanartokat nézzek róla. Szükségem van rá, hogy valamilyen formában tovább éltessem a szereplőket, a történetet, a hozzáköthető érzelmeket. Ez pedig idő. És én ettől sokkal jobban érzem magam, mintha sorra nézném őket egymás után.
Te is szoktál hasonlókat csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!