Melyik animét mutassam meg anyukámnak?
Èn speciel oda vagyok az animèkèrt,ezèrt megkèrtem hogy nèzzen meg párat. A barakamonból ès a death parade-ből látott pár rèszt,(bizonyos okok miatt nem nèztük vègig) viszont most arra kèr,hogy mutassak neki mèg egy animèt,mert unatkozik.. Na most.. Xd. Elèg nehèz makulátlan animèt találni,(főleg neki) ugye az ecchi kizárva,valamint nem szereti a durva dolgokat, sem a horrort,sőt elèg èrzèkeny rá. Nem tudom mit mutassak neki, volt pár ötletem,most a Shigatsu wa Kimi no Uso jutott eszembe, de.. Nem is tudom ,biztos tetszik egy felnőtt nőnek az "iskolai èlet" ...stb?
A Wolf childrent is mondtam, de ő nem akar olyan nèzni ami 24 percnèl hosszabb (ugye 1 rèsz) ,szóval a filmek szintèn kizárva. Egyszrrűen semmi ötletem nincs, arról hogy mit mutassak neki.. Ha romantikáról van szó pl a Kimi ni Todoke elèggè ott van, deeeee.. Hát az mèg az èn szemszögemből is elèggè csöpögős voltt..
Szóval mit ajánlanátok? Nem muszály romantikusnak lennie,csak egyszerűen tanácstalan vagyok!
(Amúgy vicces h mikor Josei tèmában próbáltam keresni animeaddicts-on a Junjou Romantica volt az 1. Amit beadott.. Hát ha azt meglátná.. Kidobná a gèpet az ablakon😂 •√•
Én a Nodame Cantabilét vagy a Nana-t ajánlom josei témában.
Romantikusból pedig a Toradorát vagy a Lovely Complexet. Bár a Kimi ni Todoke is nagyon jó szerintem. Anyukám szereti az animéket, ezért belőle próbáltam kiindulni.
Csak ő mindenfélét megnéz.
Japánokat kérdeztek meg, hogy milyen animéket ajánlanának a szüleiknek:
20. Fate/stay night széria: ez véresebb, harcolósabb, ráadásul elég nagy univerzum, én kezdésnek nem annyira ajánlanám.
19. Haikyuu!!: ezt még nem láttam, röpis anime, esetleg ha anyukád szereti a röplabdát, akkor.
18. Durarara!!: hát, ezt annyira nem ajánlanám. Van benne verekedés, maffiák, ráadásul egyik szereplő se normális:'D plusz elég csavaros a története is, van, hogy egy nap eseményeit 5 szereplő szemszögéből mutatják be, és csak utána áll össze, hogy mi történt.
17. Sword Art Online: egyik legismertebb anime, elég sokan látták, és elég nagy hype van körülötte. Felnőtteknek nem igazán ajánlom, inkább egy 14-16 éves korosztálynak. Az eddig felsoroltak közül viszont egyelőre ezt ajánlanám a legjobban.
16. Steins;Gate: egyik legjobb történettel rendelkező anime. Negatívumként azt tudnám felhozni, hogy vannak benne picit véresebb részek, gyilkosságok. Én szerintem megmutatnám az én anyukámnak is, mert semmi kivetnivalót nem látok benne.
15. Fullmetal Alchemist - szintén egy nagyon népszerű anime, az egyik legjobbnak tartják (Brotherhood). Magyar szinkron is van hozzá. Viszont ebben is vannak gyilkosságok, halálesetek, mivel egy katonaság, katonaország a helyszín. Vannak háborúk, harcok, folyik a vér is. Ettől függetlenül ezt én is ajánlom.
14. Oregairu: egyelőre ezt se láttam, ha jól tudom, egy iskolai anime, amibe belevisznek komolyabb dolgokat is.
13. Hyouka: ezt se láttam még, ez is iskolai, és talán különböző rejtélyeket oldanak meg.
12. Tokyo Ghoul: ezt semmiféleképpen nem ajánlom. Népszerű anime, de sok benne a vér, a gyilkolás... Szülőnek semmiképpen se, kivéve, ha szereti az emberevést, és a vérengzős horrort, és a leírásod alapján édesanyád nem ilyen:'D saját szüleimnek se mutatnám meg, pedig ők is láttak már durvább dolgokat.
11. Natsume Yuujinchou: ez szerintem simán mehet. Melankolikus, nyugodt anime, semmi durvaság nincs benne (lehet, volt egy-két olyan rész, amiben történt valami durvább dolog, de ezek nem olyanok, amik miatt nem ajánlanám). Én is megmutatnám az anyukámnak.
10. Code Geass: egyik kedvenc animém, simán megmutatnám a szüleimnek is, de ebben azért folyik a vér (háború), meg van benne minimális fanservice (pl. ahogy vezetik a mechákat a hölgyek:'D). Ettől függetlenül egyik legjobb animének tartom, úgyhogy ezt rád bízom.
9. Kuroko no Basuke: ezt se láttam még. Kosárlabdás, szóval ha anyukád szereti a kosarat, akkor ajánlom.
8. Psycho-Pass: szintén jó anime, de a te leírásod alapján nem ajánlom anyukádnak. Vannak benne elég durva dolgok. Én a szüleimnek (főképp apukámnak) megmutatnám, de hogy a te anyukád mennyire értékelné, azt csak te tudod. Viszont a leírtak alapján nem.
7. One Piece: egyik legmeghatározóbb anime Japánban. Viszont egy magyar anyukának nem ajánlom, már a részek száma miatt sem. Illetve itt is vannak verekedések, fanservice, stb.
6. Mahou Shoujo Madoka Magica: egyik legnagyobb kedvencem, de nem. Még én se biztos, hogy megmutatnám a szüleimnek, mivel eléggé elvont, elég sok utalás van benne (pl. Faust), nyomasztó is... Ezt inkább ne.
5. Shigatsu wa Kimi no Uso: ezt te is említetted. Szerintem nyugodtan megmutathatod anyukádnak, főleg, ha szereti a komolyzenét is. Én csak azért nem mutatnám meg az én anyukámnak, mert ő utálja a hegedűt:'D
4. Angel Beats!: ezt rád bízom. Azért vannak benne véresebb dolgok, még ha többnyire humorosan is adják elő őket. Én megmutatnám a szüleimnek, de szerintem az anime első fele nem nyerné el a tetszésüket.
3. Gintama: legnagyobb kedvencem, de NEM. Egy Japánban élő szülőnek, aki nyilván ismeri az animéket, és azért láthatott is párat, biztos jobban tetszene, mint egy magyarnak. Legalább 100-200 látott/ismert anime fölött ajánlom, mivel a poénok többsége így jön át. Plusz egyik karakter se normális, ha komolyabb a történet, akkor megy a harc, folyik a vér, illetve vannak nagyon beteg poénok is. Szóval nem, pedig tényleg a legnagyobb kedvencem.
2. Clannad: nekem rögtön ez az anime ugrott be. A sima Clannad még viccesebb, iskolában játszódik, de a Clannad After Story már a szereplők felnőttkorát mutatja be. Szerintem tetszene az anyukádnak.
1. AnoHana: ezt is ajánlom, nagyon szép, melankolikus történet, sírni is sokat lehet rajta:')
Remélem, találsz olyat, ami anyukádnak is tetszeni fog^^
Uu köszi,megy a zöld pacsi mindenkinek!
Ès bár a felsorolt animèk nagyját ismerem(mondjuk ki nem ?) de így leírva sokkal jobb látni :)
Szél Támad
Vadon hercegnője
Chihiro
Nodame Cantabile is jó
Kaleido Star....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!