Doctor who fanok! Melyik részt mutassam meg a barátaimnak?
Most akarom bemutatni a nekik a Doctor who-t (az új évadokat) és nem tudom el dönteni melyik résszel kezdjék. Kritériumok:
10. Doktor-os rész legyen és olyan, ami nektek
felkeltené az érdeklődéseteket ha először látsz,
hallasz ilyesmiről.
Nekem ami tuti felkeltené az érdeklődésemet, azok mondjuk a Midnight, a Girl in the fireplace, a Blink, Christmas invasion, The Shakespeare Code, Waters of Mars, ...
Ezek közül szerintem bármelyik jó lenne, de te ismered a barátodat, hogy mi tetszene neki. Viszont még ha nem is vele kezdesz, Nine-t semmiképp ne hagyjátok ki.
Ha rám hallgastsz, akkor az Eleventh Hour-t mutasd meg.
Miért?
Pörgős, érdekes történet.
Leírhatatlanul poénos rész, de nem megy át komolytalanságba.
Új Doktor, tehát a néző a Doktorral együtt jön rá arra, hogy ki is mi is a főszereplő.
Az új nézők általában jobban preferálják a Smith korszakot, ahogy elnézem, mert pörgősebbek a részek és szebb a CGI.
Ezzel feladtad a leckét! A 10. Doktor a kedvencem, a kritériumok alapján is nehéz volt összehoznom a listát, hogy spoilermentes legyen a későbbiekre nézve, ha a haverjaid kedvet kapnak hozzá.
Egy lista, hogy egy jó sorozattal megfertőzhesd őket:
The Girl in the Fireplace
The Shakespeare Code, hogy egy klasszikus is legyen :))
42, Don't panic. ~D. Adams (bocs, muszáj volt elsütnöm)
Human Nature
Blink: abszolút kedvenc, ha a 10. doktor a favorit
Partners in Crime, mert Donnát nem szabad kihagyni.
The Fires of Pompeii, legalább Capaldi miatt.
Planet of the Ood: az üzenet miatt.
Midnight
Ha felkelti az érdeklődésük, akkor a kilencedik Doktoros részeket is javasold, kár lenne kihagyniuk.
Én egyszer írtam egy listát a "beetetésre" alkalmas részekről, itt vannak belőle a Tízes részei:
2x6 - The Girl in the Fireplace [Parókás intrikák] (Romantika-veszély)
2x8 - The Impossible Planet [Képtelen bolygó] és 2x9 - The Satan Pit [Az ördöglyuk] (Misztikum- és filozófiaveszély + enyhe horror-beütés. Duplarész.)
3x0 - The Runaway Bride [A szökevény menyasszony] (Karácsonyi külön rész. Pörgős, vicces, hangulatos + egy kicsit melankolikus is az előzmények miatt. Igazi jóféle DW)
3x10 - Blink [Pislantás] (Tipikus beetető rész, nem is mondok semmit, ezt nézni kell :))
4x10 - Midnight [Éjfél] ("Pszichohorror", csak erős idegzetűeknek, de nekik nagyon)
De egyébként én nagyon szeretem tizenegy részeit is, szóval ha lesz olyan, akit ezek nem győznek meg, annak szerintem ajánld, hogy kezdje akkor az ötödik évaddal :)
11. a legjobb.
Mutasd meg a 11. órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!