Megéri elkezdeni a one piece-t?
Szerintem jó kis anime, én régebben néztem és szerettem.
Ha érdekel, kezdd el nézni, maximum ha több rész után sem tetszik meg, akkor abbahagyod.
Szerintem kezdd el mindenképpen, megéri. Én a mangával előrébb járok, mint az animével, és nekem a manga jobban tetszik. Ez persze ízlés dolga, kinek mi jön be.
A történet nagyon jó, a karakterek ötletesek. A grafikát is bírom, rengetegféle arc, öltözet szerepel benne, változatos az egész. A kalózos sztori miatt én is egy csomó ideig kerültem, mert nagyon nem vonzott az alapötlet, de aztán kíváncsi lettem, miért szeretik ennyire. :)
A lentieket úgy írom, hogy olvastam/olvasom a One Piece-t, nézem az animét, emellett olvastam végig a Dragon Ball mangát, és láttam végig a rajzfilmet is. :)
A Dragon Ball nekem is nagy kedvencem, és pont emiatt tartottam én is a One Pece-től, amiért te. A rajzok, a stílus alapján nem reméltem, hogy olyan erős (mind fizikai, mind személyiségüket illető erőre gondolok) karaktereket kapok tőle, amiket a Dragon Ball-tól. A tapasztalatom abszolút pozitív!
A One Piece szereplőinek ereje azonban másban mutatkozik meg, mint Gokuék esetében. A Dragon Ball harcai alapvetően az egyén harcai voltak, nagyon ritka volt a kifejezett csapatjáték. A OP-ben ez alapvetően különbözik, ott a különböző tehetségű, egyéniségű és képességű szereplők csapatjátékán dől el minden. Tehát nem az van, mint pl. Goku és Vegeta esetében, hogy mindketten ki-t használnak, és egyszer egyikük, máskor másikuk küzd meg az ellenféllel, vagy épp körözi le a másikat valamiben, hanem a OP szereplői mind másban jók: van, aki karddal küzd, más szuperképességekkel (ennek módját majd meglátod, ha elkezded), más céllövőként stb. érvényesül. A csapat összetétele és egymáshoz való hűsége adja az erőt, nem pedig az egyén érvényesülése.
A humora alapvetően hasonlít a Dragon Ball-ban megszokott stílushoz, ha azt bírtad, ezt is érteni fogod. :) Érdekesség még, hogy Toriyama maga is olvassa a One Piece-t, Oda pedig gyerekkorában volt a Dragon Ball rajongója, ezért is kezdett el rajzolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!