Megéri elkezdeni a Twin Peaks-t?
Hát sok filmet adott rész nagyjából kereksége és fordulatai miatt szeretnek a nézők. A képi világ meg szépen tükrözi Lynch egyediségét, pláne a jelenetek, szóval felfedezésnek nagyon jó.
Meg biztos így is sok jelenet ragad meg belőle, pl. én láttam egyszer egy "utolsó rész" féleséget, osztálytársam mutatta meg, hát az már tényleg szürrealizmus, ami ott folyik, a jó értelemben. És ha mondanivaló sincs végsősoron is szerintem érdemes beleásni, mert a nyitva hagyott értelmezés is egyfajta befejezés, a kérdések halmazát átveszi a néző és boncolgatása éppúgy beragadja a bűntény felgöngyölésének folyamatába, mint a misztikus őrületbe. Nem rég volt az M1 en az egész sorozat, az első 5 részt végignéztem, csak váltakozott az időpont, meg elfoglalt voltam, így felhagytam vele, de így belecsöppenve nekem tetszett az a kezdet.
Egy próbát mindenképp megér.
Van két mítosz a sorozattal kapcsolatban: Minden részben van legalább egy faszállító kamion, meg egy bagoly, még ha elrejtve is, ezekre érdemes figyelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!