Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Animések, viselt már meg...

Animések, viselt már meg Benneteket komolyabban szereplő halála?

Figyelt kérdés

Ha igen, mennyire?

(leírhatjátok azt is, hogy kiről van szó, ha gondoljátok)

Engem eléggé megviselt, és azóta is sokszor szomorkodom.. Kíváncsi vagyok egyedül vagyok e...

2014. nov. 30. 22:50
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
Komolyabban nem. Egy jut eszembe, akit megsajnáltam, Maes Hughes az FMA-ból.
2014. nov. 30. 23:15
 2/39 Firedoom ***** válasza:
100%
A code geass r2 legvege az elegge lestapalt
2014. dec. 1. 06:18
 3/39 anonim ***** válasza:

Death Note - Light

Corpse Party - főszereplő srác és a húga halála... de nagyon durván... :/

Rainbow (börtönös) - az "öreg" halála

Akame ga Kill - na itt majdnem minden főszereplő meghal...

2014. dec. 1. 14:01
 4/39 A felhasználó ***** válasza:
Ace halálát megkönnyeztem.
2014. dec. 1. 14:24
 5/39 anonim ***** válasza:

Ace és Whitebeard halálát én is megkönnyeztem, sőt (nem ér nevetni), még a Going Merryt is fájó szívvel búcsúztattam, de azért nem mondanám, hogy megviselt. A Dragon Ballban Piccolo és Vegeta halála szintén torokszorító volt, ahogy a záró képsorok is. Én elég érzékeny vagyok ezekre, úgy általában kerülöm is a negatív hangvételű történeteket, hiszen van elég baj a való életben is.

Mindemellett nem tartom normálisnak, ha egy könyv, sorozat vagy bármi más kitalált történet hosszabb távon kihasson az ember hangulatára. Az rendben van, hogy sajnáljuk, hogy megríkat, hogy elgondolkodtat, de az, hogy komolyan megviseljen, túlzás.

2014. dec. 1. 14:49
 6/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Kedves Utolsó, Szerinted mi számít túlzásnak? Nem tudom h az én esetem az-e...

2014. dec. 1. 17:29
 7/39 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ha kihat a mindennapjaidra, ha a szereplő halálát követően rosszabb a közérzeted, többet vagy szomorú, az nem normális már. El kell tudnod választani a valóságot és a képzeletedet. Egy kitalált szereplő megírt halála nem valódi veszteség számodra, hiszen a történet másképp is alakulhatott volna az író fantáziájától függően. Sőt, bármikor te is írhatsz hozzá magadnak történetet, amiben ő tovább él. A lényeg, hogy mivel ez nem valós, létező veszteség, nem szabadna valódi gyászt megélned vele kapcsolatban.
2014. dec. 1. 17:42
 8/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, elgondolkozom. Nem bőgök és hisztizek, nem ülök a sarokban napok, hetek, hónapok óta csokival és zsepivel a kezemben, a kívülállók nem is veszik észre , hogy nem találok békét.(nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, ez a béke dolog olyan fura, de talán így a legjobb. :D) Sokat forgatom a fejemben az esetet, és ideges, szomorú leszek. Sajnos a rossz közérzet néha jelentkezik, mert belegondolok, h a halála elkerülhető lett volna.

Igaz h nem igazi veszteség, de annyi kivetnivalóm lenne, h bizonyos karakterekkel mi animések együtt sírunk, együtt nevetünk. :) erőt adnak a hétköznapokban. Nekem hatalmas motivációt jelenetenek egyes karakterek, sokat köszönhetek nekik. (akár vizsga! :DD) Ezért fáj ha "elveszítjük" őket.

2014. dec. 1. 18:33
 9/39 anonim ***** válasza:
Értem én, hiszen én is nagyon bele tudom élni magam a kitalált történetekbe, de rágódni rajta már hidd el, hogy nem egészséges. Persze, hogy elkerülhető lett volna a halála, hiszen csak másképp kellett volna a szerzőnek megírnia. :D Azt kell elfogadni, hogy ez nem egy kézzelfogható, valós veszteség. A megírt halállal nem lett tőled távolabb a karakter, hiszen ha elölről kezded a sorozatot, minden visszaáll a régibe, a karakter újra életre kel a maga módján.
2014. dec. 1. 18:57
 10/39 anonim ***** válasza:

Nekem a legkomolyabb eset az volt, amikor egy fél napig lehangoltabb voltam miatta. Ez a Szentjánosbagarak sírjából a testvérpár halála miatt esett meg velem.

Amúgy meg tényleg ne sajnáld annyira a karaktereket. Sirasd meg, amikor meghal, aztán utána keress hozzá fanfictiont, vagy doujinshit, amiben él és virul^^

2014. dec. 1. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!