Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Miért kevés a magyar szinkrono...

Miért kevés a magyar szinkronos anime?

Figyelt kérdés

2014. nov. 11. 23:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
41%

Nincs rá igény, olcsóbb megcsinálni a ValóVilág X-et és - sajnos - többen is nézik, mert Magyarországon nyuggerek és középkorúak vannak többségben akik ilyeneket néznek.

Egyébként a nézőközönség amúgy is főleg neten nézné meg.

Mikor még volt Animax és ment az FMA Broherhood szinkronosan én se vártam meg , míg elkészül, Animax oldalán megnéztem felirattal :P

Ez régebben nagyon zavart, de mostanában már kifejezetten szeretem a japán szinkront, régebben még angol szinkronnal se voltam hajalndó feliratosan filmeket nézni, most már csak így nézem őket, animéket meg japánul.

Nem kell sajnálni, szerintem egyébként nem csak az animéknek ez a jövője, TV elavul és a mozifilmek kivételével pl. sorozatokat senki nem fogja leszinkronizálni.

2014. nov. 17. 20:13
 12/23 A kérdező kommentje:

Részemről lenne igény magyar szinkronos animére, amit a televízióban sugároznának. Sajnos nekem nem megoldható, hogy interneten keresztül, számítógépen nézzem meg az animéket japán felirattal. S nem csak én vagyok így. Sok százezer családnak nincs pénze 2-3-4 számítógépre, laptopra és mindenféle hasonló ketyerére, hogy függetlenítsék magukat a családtagjaik számítógépezési igényeitől. Eléggé kellemetlen tud lenni, hogy a háttérben ott duruzsol erős hangerővel a televízió. Elveszi az animenézés örömét.

Lenne a magyar szinkronos animére igény. Eléggé elborzasztó, hogy ezt a "tősgyökeres" anime-nézők nem ismerik fel. A Naruto Shippuudennek bizonyos részeit legalább százezren (!) nézték meg egy videó alatt az Indavideó-n. A televízióban sokan néznék az animéket, de valószínűsíthetően csak a legnépszerűbbeket, amelyeknek van kellő marketingje. (Láttam már olyan minőségi animét, amelyet alig néztek meg interneten.) A nézettség a szinkron minőségének és a televíziós csatorna elérhetőségének, lefedettségének függvényében lenne változó a tévénézők körében. Nem tartanám hülyeségnek, ha este 9 óra és 10 óra között minőségi szinkron esetén (!) valamelyik RTL csatornán vagy a Viasat6-n legalább 500 ezren néznék mondjuk a Naruto Shippuudent és a Narutot. (Valószínűsíthetően az RTL-en többen néznék, mert azt jobban fogják az emberek.)

2014. nov. 30. 11:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Egyetértek, egy teljes anime piac felépítéséhez nincs meg a kellő nézőközönség, de talán legalább egy pár népszerűbb, mainstream sorozat tudna kielégítő nézettséget produkálni, mint ahogy a DBZ is teszi a Viasat6-on.

Nem szeretném leírni az egészet, mert lehetségesnek tartom, hogy pár ismertebb sorozat elérhet sikereket még a magyar TV-ben is (vagy legalább is nem lenne totál bukás). Magam is szeretném, ha így lenne, mert én egyáltalán nem vagyok a felirat vagy eleve bármilyen sorozat netről való nézésének híve.

2014. nov. 30. 15:22
 14/23 anonim ***** válasza:
Én is nézném szinkronnal. Többiekkel együtt tudva nézve jobb.
2014. nov. 30. 17:10
 15/23 A kérdező kommentje:

Hát igen. Egy egész anime piac felépítése Magyarországon egyenlőre még hiú ábránd. Nincs akkora nézőközönsége hazánkban.

Én animékből a legszívesebben egyenlőre a legnépszerűbbeket szinkronizálnám le magyarra, amelyek köztudottan külföldön is befutottak. Például Pokémon, Yu-Gi-Oh Duel Mosnter!, Naruto és Naruto Shippuuden, stb... Ha jól emlékszem a Yu-Gi-Oh Duel Monsters!-t már 10 évvel ezelőtt befejezték Japánban, ebből kiindulva gondolom már nem is jelentene akkora nagy költséget a jogdíj, mint egy még még ma is futó anime esetében.

2014. dec. 1. 20:02
 16/23 anonim ***** válasza:
41%
Elég későn találtam meg ezt a kérdést, de szerintem is jobb eredeti nyelven magyar felirattal nézni. :) Habár magyarul is elmegy, de nem a legjobb. Én körülbelül 1 éve nézek animét, eleinte hülyeségnek tartottam, most pedig teljesen beszippantott. :)
2014. dec. 31. 00:43
 17/23 A kérdező kommentje:
Nekem a magyar szinkron legalább olyannyira tetszetős, mint a japán szinkron + magyar felirat. :-D Vannak akik magyar szinkronnal jobban szeretik az animéket.
2014. dec. 31. 13:52
 18/23 anonim ***** válasza:
Ma nézzétek 22:00 kor a Ninja Scroll-t meg holnap Szentjánosbogarak sírját. :)
2014. dec. 31. 20:26
 19/23 anonim ***** válasza:
Viasat6-on.
2014. dec. 31. 20:27
 20/23 anonim ***** válasza:

# 2

Hülyeséget írsz. Ha igazad lenne, akkor a South Park-ot és a Family Guy-t sem szinkronizálnák le. Úgyhogy nincs igazad.

2018. máj. 16. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!