Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Naruto kritika, miért utáljátok?

Naruto kritika, miért utáljátok?

Figyelt kérdés

Nem győzködni jöttem mert tudom hogy hiába.De mégis megakarom érteni egyes emberek miért utálják ennyire.

Rengeteg kritikát olvastam és alig ha néhánnyal értek egyet.

A legnagyobb probléma (szerintetek) a fillérek.

Nos ehhez nem tudok mit hozzászolni valamilyen szinten jogos de könyörgöm olyan nehéz lenne átugrani azokat a részeket? Mellesleg van akinek tetszik,a sztori nem halad de a karakterekről,helyszínekről megtudunk több információt.

Aztán azt mondják szar a grafikája.Igen? Mindenki a Dragon Ball-t isteníti pedig pont arra mondanám.

A karakterekkel semmi baj nincs szerintem,egyediek és sehol máshol nem láttam hozzáhasonlot.

Olyat is hallotam hogy az egész gyerekes. A sima narutoban télleg volt egy ilyen kis beütés de a shippuuden szerintem sokat változott.

Olyan hibákat amit a naruto is elkövet/elkövetett azt ugyan úgy más anime is.Ranglista élén a Bleach-el.Azt is megértem akinek egyszerűen nem jön be a sztori maga az anime.Most ha valaki nem szereti a horrort akkor nem nézi.

Ez egy személyes vélemény volt bárkinek a véleményére kíváncsi vagyok kivéve az olyanokra akik a "naruto egy szar hulladék" és társait tudják mondani indokolatlanul.

2014. jún. 29. 11:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%

Heló!

Az a "fillér" nagyon durva volt :D.

Fogadd el ,hogy sokaknak nem tetszik. Nos, írtada Dragon Ballt. Nem ártana megnézned, hogy mikor készült az egyik, és mikor a másik.

Én keveset láttam a Naruto-ból, és nem is fogom nézni. Számomra túl hosszú, ahogy az említett Bleach is. Tele van tömve felesleges, időhűzással. Te is mondtad. A rajongóknak ez jó, de aki úgy állna hozzá, hogy itt ez az anime, végig akarom nézni, de hoppá, xy rész után annyira megöli magát a sorozat. Aztán hiába jön vissza a hangualt, ha votl mondjuk 40-50 olyan rész, amin bealszik az ember.

Nekem a karakterek se voltak szimpatikusak, és a grafika se tetszett. Túlsűgosan egyszerű volt, mégha egy ilyen nagyütemben gyártott anime esetén is.

Az egyi kezenéje viszont tetszett.

SZóval ez vna, nem adtam neki nagyobbeséyl,t mert számomra nem érte ovlna meg a befektetett idő/érték arány.

Így maradt idő számos kiváló animére, Ghibli filmre...

2014. jún. 29. 12:10
 2/18 anonim ***** válasza:

Pedig az animálás sokszor kritikán aluli. Főlg akkor szembetűnő, ha előtte vagy utána láttam egy korrekt animét.

A filler elsősorban azoknak idegesítő, akik a mangát is követik, mert ők tudják, hogy nem halad a történet. Ugyanakkor a filler gyakran tényleg elviselhetetlenül gyenge, lásd pl. a szumó harcosokat vagy a Kon-Kon-Kont...

A történet az olyan, amilyen. Én szeretem, bár jobban élveztem a Shippuuden előtt. Ez nekem általános, minden manga/anime a vége felé iszonyat sebességbe kapcsol és valahogy elszakad az induló helyzet realitásától.

2014. jún. 29. 12:42
 3/18 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon utálom a fölösleges időhúzást. Nézd meg az Attack on Titant. Ott nincs időhúzás, pörög a történet és épp eleget megtudunk a karakterekről.
2014. jún. 29. 12:45
 4/18 anonim ***** válasza:

Én nem mondom, hogy rossz, nézem, szeretem, de lehetne sokkal jobb is. A fillerek lassítják a történet folyását, ráadásul valóban semmit nem visznek előre a történeten, néha sablonosak, néha rendkívül unalmasak. Szerencsére a Shippuudent elég későn kezdtem el nézni, és sok fillert ki tudtam hagyni anélkül, hogy várnom kellett a következő részre.

A grafikája nem rossz, de lehetne jobb is, időnként meglehetősen jó grafika / animáció terén, időnként pedig nagyon gyenge. Ez az átka az ilyen elnyújtott sok száz részes animéknek. A fillerek is sok pénzt és erőforrást vesznek el, ezeket fordíthatnák inkább a manga alapján készült részekre, minthogy fillereket csináljanak, de ugye kell a heti nézettség, szóval nincs igazából megoldás. Azért összességében nem panaszkodom a grafikájára, de időnként látni furcsa, elnagyolt megoldásokat (pl. a Pain elleni harcnál a gyors jelenetek... huuhhh)

Maga a karakter dizájn tetszik, kicsit szoknom kellett, mikor elkezdtem anno nézni a Narutót, de nincs gond velük.

A sztori eléggé jó szerintem. Nem egy etalon, de, mindig fenntartotta az érdeklődésem eddig, szerintem a Bleachhez képest sokkal jobban tart egy bizonyos szintet, nem nagyon mondom, hogy voltak rém gyenge időszakai, mint a Bleachnek. Most a fillereket nem számítom ide. Biztos vagyok benne, hogy Kishimotonak is sok ötlet menet közben jutott eszébe, és nem gondolt át mindent évekkel előre, mégis az ő esetében kevésbé észrevehető ez, míg a Bleach manga szerzőjének, Tite Kubo esetében már eléggé feltűnő, hogy hirtelen jött ötletekkel állt elő.

Kicsit tény, hogy elszaladt a ló Kishimotóval a Shippuuden esetében, nekem nem annyira tetszett az, hogy mindenki milyen nagy ütemben lett egyre erősebb, kicsit majdnem átment Dragon Ballba az egész, de szerencsére azért meg lett húzva egy határ. Elfogadható végül is ez a dolog, de az történet elején még picit realisztikusabbnak hatott a dolog (persze mihez képest).

Azért összességében elég jó a Naruto, nem egy csúcs, de szerethető, ha valaki elkezdte nézni, az valószínűleg végig is nézi, mert nem olyan sokat romlott a színvonal az kezdetekhez képest. Egyedül a fillerek lehetnek visszatartóak, de ki lehet őket bírni. Tény, hogy pár száz résszel rövidebb lenne, filler mentes és szebb is lehetne, de azért nem olyan rossz ez. Nálam ez most olyan 7-eske 10-es skálán, de 9-nek indult a legelején.

2014. jún. 29. 13:23
 5/18 anonim ***** válasza:
77%
Én egyszerűen csak eluntam :) régebben szerettem de valahogy elvesztette nálam azt a hatást amit adott , egyrészt a sok filler de végül a fő story izgalmasabb részei se voltak már izgalmasak , én ott hagytam abba
2014. jún. 29. 22:25
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

A manga szerintem most marha jó, ha azt nem nézzük, hogy az eredeti sztoriban a sablon-hármas, vagyis a laza ninjazseni, a tsundere szépleányzó, és az elsőperctőltudtukhogyőleszalegjobb zabagép "Huligán" fejlődését és baráti kötelékeik kialakulását követtük szemmel. Most meg már hol van ez? Ott járunk, hogy a megváltó és az anti-megváltó közös erőbedobással harcol az ősisten ellen, a mangaka meg minden harmadik oldalon benyom egy képet a többiek tehetetlenségéről. Elég durván és provokatívan megfogalmazva itt tartunk. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jól tudom, hogy ki fog nyerni, mivel Kishimoto-sensei már rég lelőtte az egész poénját: A ZÁRÓJELBEN AZT ÍROM LE, SAJÁT FELELŐSSÉGRE! ---- ( A manga végén a Sasuke és Naruto egymással fog megküzdeni... Biztos, hogy nem nyer semelyik isten, főhőseink meg max a hokage címért nyomnak majd le egy baráti bunyót, mert Sasuke már megtért. Dejó, Köcike :) ) ---- Mindezek ellenére hetente olvasom a mangáját, még tudni akarom, mi lesz a vége. A Grafikával nincs bajom. Összeírom gyorsan :

- Lespoilerezett manga

- (személyes) Sakurát tökre bírtam, de már csak egy nagyarcú rinyagép, aki hiába erősebb mint egy kage, egyszerűen szánalmasan haszontalan. (előtte egy OKOS nagyarcú rinyagép volt, akinek voltak BÁTOR, MENŐ és ARANYOS momentumai is, bár mindig szánalmasan gyenge volt, ez nem változott, hiába FSz...)

- A női karakterek (ugyebár egy kivétellel, de az is inkább nyúl) SEMMI fontosat nem képesek felmutatni a történetben, legfeljebb közvetve. És ez bántja a női önérzetemet. :'( x)

- Túlságosan Naruto központú a sztori.

- Az átleg katonák hullanak, mint a legyek, a főszereplő bagázs túléli az atomháborút is. Pláne Kakashi maszkja.

- Felesleges és irritáló mellék-főszereplők a Shippudenben(Ino, Chouji, Lee, Tenten, Kiba... szottul idegesítőek Tenten kivételével)

- Picit belemagyarázós dolgok ( SPOILER 2 hónapja Rikudo tesvéréről se tudtunk, mostmeg már az anyja a főellenség SPOILER VÉGE) mondjuk jól vannak belemagyarázva

Most hirtelen ennyi. Kissé Naruto-ellenes hangnemben, de ennyi lenne részemről. További szép napot! :)

2014. jún. 30. 11:44
 7/18 A kérdező kommentje:

"Túlságosan Naruto központú a sztori."

Hát szerintem ez nem baj mivel mégis a főszereplő,nem szólhat pl. Sakuráról:D

amúgy meg egyetértek a válaszokkal,köszönöm:)

de ennek ellenére én akkor is szeretem hibákkal együtt

2014. jún. 30. 21:10
 8/18 Hintalow ***** válasza:

Nem utálom, régesrégen néztem, de már nincs kedvem, túl elnyújtott és unalmas.

Alapjáraton hozta amit kellett, de mégicsak egy shounen, nem véletlenül vannak 10-18 év közé pozícionálva, ahogy idősödik az ember, már nevetséges itt-ott amit levágnak a barátság erejéről.

A saját ligájában az a gond vele, hogy egyértelműen látszik, csak a nagy sikere miatt lett folytatva, elnyújtva,és már semmi köze nincsen az eredeti megközelítéshez.

2014. júl. 1. 15:04
 9/18 anonim ***** válasza:
Én nem utálom, pusztán maga a karakterek számmora töketlen szarok. Így nem érdekel az egész anime. Pl. egy Yu Yu Hakushoban tele van fasza brutális karakterrel, a Bleach be is van pár. De a narutóból megnéztem 1-2 részt és egyszerűen nem tudom komolyan venni, szerintem idétlen. De látom rengetegen imádják, úgy hogy ez van...
2014. júl. 2. 00:54
 10/18 anonim ***** válasza:
Persze nem zárom ki, hogy ha most elkezdeném előről akkor lhet megtetszene, de jelen pillanatban egyáltalán nem tervezem, mert rohadtul nem fog meg benne semmi.
2014. júl. 2. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!