Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a kritikámról?

Figyelt kérdés

Most előszőr a Hobbit váratlan utazás, szerintem ez egy nagyszerű film, zseniális, elképesztő hogy a Jackson és stábja ennyire képes elkapni a Tolkien világát és középfölde hangulatát. Már csak az elején lévő prológus is nagyon bejött ahogy átadták suhatag hangulatát és ahogyan mutatták hogy fojik az élet és erebor mérete, kinézete is fantasztikus volt ahogyan kialakították hogy a törpök dolgoznak és maga az örök dizájnja is fantasztikus az arkenkő kinézetéről meg nem is beszélve, és ott benne cameozik Jackson az eggyik menekülő törp, Most jöjjenek a szereplők sszerintem Martin Freeman (most megkövezhettek emiatt amit mondok) jobban játszik mint Elijah Wood ő is nagyon jól játszott de az ő játékánál nem éreztem át annyira azt hogy ő egy hobbit és maga a karaktere is rosszabb, de viszont Martin játékánál teljesen átlehetett érezni hogy ő egy Hobbit és van rajta karakterfejlődés, most jöjjön Gandalf ő maradt ugyanaz nagyon jól játszik csak a mostani bottja egy kicsit jobban tetszik, és Thorin színésze is nagyon remekül játszik jól áthatja ez a vezető hangulat a színészi játékán, és a többiről nem igazán lehet beszélni Bombur egy kicsit túlsúlyos, Balin az öreg veterán harcos és még bölcs is, Fili és Kili testvérek Thorin rokonaik, és Bofur szeret mulatni hiszen a bővítettben is ő kezd el énekelni Rivendelben ennyi lennének a színészek, az újj dizájn valami elképesztően gyönyörű, kifogástalan annyira jó hangulatot áraszt magából a film hogy az elképesztő,és a zenék azok szerintem még a Gyűrűk Urában hallottat is felülmúlja, a film még humoros és itt szerintem jobban sikerült elkapni Tolkien humorját mint a Gyu-ban, a CGI valami elképesztően gyönyörű lélegzetelállító a trollok és gollam is nagyon gyönyörű, és most a harcok nincs sok de azok nagyon jók a goblin barlangból való menekülés fantasztikus és nagyszerű, a móriában lévőt egy kicsit elrontották én hosszabbá tettem volna és több dolog történhetett volna benne és ne lett volna lassított azért ez nem egy öt sereg csatája de azért ennél többet is kilehetett volna hozni, a trollos harc egy kicsit gyerekes de a látvány és az epic zene miatt meglehet neki bocsájtani,most jöjjenek a negatívumok, nem unalmas hanem lassú nem sok dolog történik benne megismerjük az alapkonfliktust és ennyi és vontatott, és ez csak az első 30 percben zavart hogy gyerekes, számomra elképeszőten jó film én nagyon élveztem. 10/9.5

A Hobbit Smaug pusztasága jobban sikerült mint elődje, az elején azzal kezdünk hogy Jackson aképernyőbe néz és répát eszik jó kis cameo, utána Gandalf beszél Thorinnal Briben arról beszélnek hogy eggyesíteni kell a törpök seregeit és hívja gyűlésre a hét törp nemzetséget, és utána megismerjük Beornt aki egy börváltó és neki az a története hogy ő a faja utolsó példánya mert Azog a többi bőrváltón szórakozott és csupán szórakozásból fogta el őket, utána elindulnak bakacsinerdőbe és gandalf ott hagyja őket, bakacsinerdő valami elképesztően király lett a hangok ott a hangulat, a díszletek minden tökltes az operatőri munkáról nem is beszélve csak egy kicsit rövid de majd jönnek az extrákból jelenetek, és utána elkapják őket a pókok eleinte meglepődtem hogy beszélne de tetszett és itt kapja meg kardja nevét ami fullánk, Bilbó kiszabadítja a törpöket a pókhálók fogságából Bilbó is velük tartana csak ráugrik egy pók és leesik utána pedig egy jó kis pók harccal folytatódik ami fantasztikus a pókok kinézete, hangja tökéletes, és bilbó zuhanása közben kiesik zsebéből a gyűrű és csak úgy meg öl egy ártatlan hosszúlábú bogarat,és jönnek a tündék láthatjuk Legolast aki egy humoros párbeszédet folytat Gloinnal és közben jön Tauriel akinek fantasztikus a belépő zenéje és ő megmenti Kilit,és szerintem a szerelmi szál a film eggyetlen hibája fölösleges és érződik hogy csak azért van bent hogy húzza az időt, utána pedig elviszik őket a tünde királyhoz Thranduilhoz aki eggyeséget próbál tenni Thorinnal hogy segít neki ha kap a kincsből de Thorin nem fogadja el hiszen régen nem segített nekik és nem fogadta be a törpöket amikor otthon kellett volna nekik, és utána jön Bilbó és elveszi a kulcsot a részeg kulcs őröktől, és jön a filmipar eggyik legjobb üldözős jelenete az a harc annyira fantasztikus hogy elmondhatatlan a zene a látvány, a koreográfia mint tökéletes és utána beszél gandalf radagasttal dol guldur környékén hogy hatalmas veszélyben vannak, aztán találkoznak a törpök Bardal akit nagyon jól játszik a színésze is, és ötletes módon be is lopóznak tóvárosba, és jön egy fantasztikus zene, azután kellene a törpöknek azok a fegyverek amikért pénzt adtak neki és ő csak kalapácsot és szigonyt ad nekik emiatt be is törtnek a fegyvertárba és szereznek is fegyvereket csak lebuknak és utána megtudhatjuk hogy Bard rokona nem tudta megölni a sárkány és bard próbálja Thorint visszatartóztatni hogy ne merészeljen oda menni de Thorin és csapata elindulnak, és után jól megmutatják a törpök összetartását mert kilinek a sebesülése miatt ott kell maradnia és vele marad oin és bátya fili, és mire oda érnek az ajtóhoz azzal a gondal találkoznak hogy nincs meg a kulcsjuk mert ők úgy értelmezték hogy durin napjának utolsó sugara megvilágítja amikor az utolsó sugara az a holdfénye, és utána fantasztikus párbeszédbe elegyedik smauggal bilbó és smaug annyira jól néz ki hogy nincs rá szó a hangjáról nem is beszélve a magyar hangja is fantasztikus de az eredeti, és utána gandalf találkozik azoggal és menekülni kezd utána pedig harcol sauronnal és veszít,és majd látja gandalf azt hogy menetelnek az orcoc, és bard gyerekeit megtámadják a nem cgi arcú orkok ami egy fantasztiksu csata lesz és nincs túlnyújtva sem, utána pedig legolas bolg után megy és harcolnak de végül bolg elmenekül, és közben bilbót kergeti a sárkány és utána el akar menekülni de thorin nem engedi és jön a többi törtp és egy fantasztikus kergetőzés veszi kezdetétközben és a végén smaug beleesik az olvadt aranyba és utána nekiindul tóváros ellen, és elég piszok módon fejezik be ezeket a filmeket első rész után látni akartam a sárkányt vártam egy évet most pedig nagyon látni akarom mi történik tóvárossal. 10/9.8

Számomra a Hobbit filmek lettek életem második kedvenc filmje nemhinném hogy bárkinek is ennyire kedvence lenne, leírnátok mi a véleményetek a kritikámról.

2014. máj. 8. 18:07
 1/4 A kérdező kommentje:
A hobbit 2 kritikám egy kicsit hosszú lett.
2014. máj. 8. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:
A én véleményem az, hogy ez nem kritika, hanem egy rajongói ömlengés, és nagyrészt csak azt mondtad el, hogy mit láttál a filmben. Egy kritika nem ilyen, bocsi
2014. máj. 8. 23:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy ez a hiba, akkor hamarosan újra írom.
2014. máj. 8. 23:51
 4/4 Panda Péter ***** válasza:

ha még csak nem is nézem a tartalmi hibákat amit már a kolléga említett, szvsz a megfogalmazás is elég szörnyűséges, már bocs... tagolatlan, formázatlan, egybefüggő nagy katyvasz, szó szerint "nehéz" ovlasni, ezt az egész kritika dolgot gondold át egy fokkal jobban, olvass kritikákat, hogy lásd hogyan is kéne ennek az egésznek működnie.

és akkor ugye a tartalmi rész... ténylegesen konkrétan arról van szó, hogy leírtad, mi történik a filmben, és néha beszúrtad hogy hát ez mekkora király. nem tudom ez blogra megy-e, vagy irodalom házinak lesz, vagy csak a magad szórakoztatására, de szerintem egy általános iskolások által üzemeltetett LotR rajongói weblapon kívül más értelmes helye nem lenne.

ha tényleg akarsz kritikával foglalkozni, talán ne olyan művet válassz amiért ennyire láthatóan lelkesedsz, próbálj meg valami olyan filmet megnézni amivel szemben nincsenek előzetes elvárásaid, és arról írni valamit.

>azt már csak mint személyes vélemény írnám le, hogy szerintem eddig totális lejtmenet a Hobbit-"sorozat". erősen pénzhajhász izzadságszagú az egész, nem érzem mögötte azt az alkotói lelkesedést ami a valóban zseniális LotR trilógiát körbelengte.

az első rész még csak-csak elment, Új Zéland továbbra is lélegzetelállítóan gyönyörű, a "hegygerincen megyünk valahova" totálok nagyon szépek. a történeten viszont érződik, hogy 1: ez még inkább gyermekmese mint a Gyűrűk ura 2: egyszerűen ez kevés hogy megtöltsön 3x 2-2,5 óra játékidőt. nem csoda hogy olyan felesleges dolgokat hoznak bele, mint a könyvben fel sem tűnő szereplők, vagy a már említett szerelmi szál.

a csatajelenetek pedig a minőségi CGI ellenére is viszonylag gagyinak hatnak olykor (gondolok itt a tündés-folyós-hordós ütközetre) és feleslegesen hosszúak is (->meg kell tölteni a játékidőt)...

a színészi játék miatt sem esett le az állam, Ian McKellen hozza a szokásost, Martin Freeman sem rossz, Benedict Cumberbatch "szerepeltetése" is plusz pont, de semmi kiemelkedő nincs benne. off vége<

2014. máj. 9. 12:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!