Mit szerettek az animékban?
Heló!
Az anime egy műfaj.
Nincs értleme általánosítani az animék terén, mert ahány adarab, annyi féle.
Vegyünk egy példát: Vándorló palota és Jormungand. Semmi értelme összevetni a kettőt, mégis mindkettő anime.
Az pedig, hogy valami miért jó, objektív és szubjektív nézőpontok összessége.
Újabb példa, Szentjánosbogarak sírja. Mirét jó? Mert hozza a legjobb Ghibli filmek kimagasló minőségét, elsőosztályú kivitelezés mind a rajzok, mind atörtnet, cselekmény, szövegköynv... terén. Szinte minden komponensében hibálan, példaértékű munka, amely a dráma magasiskolája, ráadásul rajzfilmben!
Ezért jó ez a film, tömören. De ez csak egy. XY anime meg xy miatt jó. xy meg xy dolgok maitt rossz.
Annyira nem vagyok oda a műfajért én se, de azért párat láttam, és kis adagokban tetszenek is. Engem a grafika és a történet együttese ragad meg. Ez persze beszűkíti a kört, csak a szépen rajzolt, drámai cuccokat szeretem. És mivel kifejezetten nem keresem őket, elég ritkán akadok olyanra, amire tényleg azt mondom, hogy megérte. De aki nagyon otthon van benne, az persze nyilván más szempontok szerint választ, még ilyen csoportok vagy besorolások is vannak, hogy pl. lányok/fiúk/idősebbek/stb. számára készült.
De a Family Guy szerintem is szuper!!! :D Csak kicsit furcsa az összehasonlítás. :)
Az igényes rajzolást (már ahol az van), többnyire pedig a nem karikaturikus jellegű karakterábrázolást (közelebb van a realisztikushoz, mint pl. a Family Guy, vagy ha úgy tetszik a Disney-féle karakterekhez is közelebb van).
A sokféleséget, hogy minden hangulathoz lehet találni.
Hogy a komolyabb témákat legalább olyan igényesen fel tudják dolgozni, mint egy jó filmben.
Az élethez való "japános" hozzáállást.
Komolyan mondom, azért kezdtem el nézni őket, hogy megértsem az animés posztokat. Sikerült. Még mindig felemelő érzés, hogy tudom miről van szó, más meg nem hehe.
Egyébként azért szeretem nézni őket - főleg az újabbakat - mert szerintem egyszerűen lenyűgözően szép némelyiknek a grafikája, és egy-egy harcjelenetnél már olyan effektek, meg kameraállások vannak, hogy az nem igaz. Egyébként szeretem a japán humort, meg az egész kultúrát. Szerintem, ha valaki egy kicsit is fogékony a rajzfilmekre, és nem úgy van velük, mint én a mexikói sorozatokkal, hogy a legmeghatóbb csöpögős szerelmi vallomáson és tragédián is azon röhög a hülyéje, hogy "jesszus, de sz*rul színészkednek" meg "jéé az ott egy mi az?"( biztos, hogy genetika... tuti!), akkor hamar megérti mit lehet bennük annyira szeretni. Aki meg nem, az nem. Ha valamibe az ember nem képes, egyszerűen képtelen beleélni magát, akkor jogosan ítéli el azt, feltéve, hogy megpróbálkozott az előbbi művelettel.
Szóval röviden, tömören : Humor, látvány, kultúra, szokások, szomorú jelenetek ( ha valamit a japcsik jól ábrázolnak, az a sírás, meg a depi...), meg a chibik... azok cukik és kész.
Szórakoztatóak több bennük a pozitív mondani való ami erőt ad a minden napi élethez.
Jó zenék + történet van benne. Némelyikben káprázatos látvány világ fogad ami magával ragadó. Szerethető karakterek vannak benne. Nem bugyuta rajzolás már bocsi. Ja kikapcsolnak egy időre.
Családba épp az Animék hoztak össze jobban az kis öcsivel. :) Dragon Ball Zedet et azóta is nézzük, ha itt vannak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!