Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Narutó Shippuuden nem filller...

Narutó Shippuuden nem filller részek?

Figyelt kérdés
most tartok naruto shippuudenben 192. részénél és már egy kicsit unom azt hogy nem történik benne semmi jelentős. Arra lennék kíváncsi, hogy melyik részeket érdemes megnézi ami elölre viszi a történetet és nem csak flashbackek vannak benne. Melyik résszel folytassam? Konkrétan a háborúkra lennék kíváncsi

febr. 16. 22:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Nem szívtam mellre, csak nem szeretem a csúsztatást és szűklátókörűséget.

Nem a filler definícióját vitatom, sem azt, hogy kánon vagy sem.

Azt vitatom, hogy szerited Kishomotonak semmi köze hozzájuk, illetve azt is, hogy "pont annyit ér, mintha te találtál volna ki valami mást"

Én is tudok guglin keresni, én is ide tudok másolni az én álláspontomat alátámaszó idézeteket.

Ezek legalább Naruto relevánsak és nem csak egy általánosan megfogalmazott definíció, mint amit te másoltál.

"The author admitted that he had no idea what to write, he just had to put something in the episode to stretch it out."

"For example, the Thunder Bros. Raijin and Fujin appeared in the Part 1 anime filler dealing with Mizuki's return. Kishimoto put images of Raijin and Fujin(the mythic figures, not the anime characters) on the cover of Naruto ch. 341. Another example is that during the Sora filler arc, Sora refers to Tsunade as a "Goddess of Mercy" or "Goddess of Compassion" a type of Bodhisattva. This was a direct reference to the Senju Kannon(which has many different names). It was later revealed in the manga that Tsunade, being the Shodai's granddaughter was a descendant of the "Senju" Clan."

"the creators of the fillers asked a few things to Kishimoto for making this filler arc and Kishimoto gave them a little bit of idea '

"Kishi approves of these fillers the ame way Toriyama would approve of Dragon Ball fillers and offer some ideas and character designs. "

"Kishi liked the Hinata flashback filler about her first time meeting Naruto that he made it canon"

"Utakata filler arc (he appeared in a filler arc and later he was added in the manga as a canon chracter)

Pakura & Gari appeared in the movie as filler characters but were later added in the manga as canon characters"

" So when a manga artist is old/successful/powerful enough to throw their weight around a little more, only a handful actually will.

In cases like this, the manga artist will often have a meeting of some sort with the director, and give them their blessing to fulfill their own creative vision. They might mention a few important points, or make some wishes known before production begins. But generally they're happy to clear out of the way. If you've seen Shirobako, you know that once things get started, anime production is a runaway freight-train, so anybody with a modicum of common sense knows to get the hell out of the way.

In the case of VERY successful artists, like Masashi Kishimoto (Naruto) or Hiromu Arakawa (Fullmetal Alchemist), there can even be a creative back-and-forth between the artists and the show staff. "

Ezek alapján úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy nem ő írta a fillereket, igenis van némi köze hozzájuk, ennél fogva igenis relevánsabbak és többet érnek, mint random fanficek, amikkel igyekszel összemosni és egy kalap alá venni őket.

tegnapelőtt 10:47
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

"Nem szívtam mellre, csak nem szeretem a csúsztatást és szűklátókörűséget."

Nem csúsztattam semmit, konkrétan arra reagáltam, amit írtál. Szűklátókörű sem vagyok, csupán a tényeket szeretem. A tény pedig, hogy a manga az egyetlen hiteles canon forrás.

Igen, Kishimoto csinált karaktereket, rajzolt és dizájnolt fillerekbe, sőt még játékokba is. Ettől még nincs közük az eredeti sztorihoz és ugyanolyanok, mint a fanficek, mert biztos van olyan azok között is, ami Kishimotonak tetszene és utólag rámondaná, hogy legyen canon. Az egyetlen eredeti sztori a manga, amit a mangaka csinált, minden egyéb a stúdió plussza, ami persze, hogy tetszhet Kishimotonak, de nem lesz akkor se canon hivatalosan a mangához. És ennyi a lényeg.

"Ezek alapján úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy nem ő írta a fillereket, igenis van némi köze hozzájuk, ennél fogva igenis relevánsabbak és többet érnek, mint random fanficek, amikkel igyekszel összemosni és egy kalap alá venni őket."

Jogod van azt hinni, amit szeretnél és nincs ezzel semmi baj, de ettől függetlenül a mangához akkor sem lesznek canon-ok a fillerek, amikre Kishimoto utólag mondta, hogy "szép munka", mert nyilván nem fogja leköpni a stúdió munkásságát. Rajzolj neki egy fanficet, küldd el neki és jó eséllyel megdicséri és azt mondja, hogy el tudja képzelni, hogy ez megtörtént. Ettől függetlenül nem lesz canon, mert nincs benne a mangában. Ez ilyen egyszerű. És a karakterek tulajdonságairól sem adnak a fillerek hitelesebb képet, mint amit te elképzelsz róluk.

Pont ezért mondtam azt, hogy csak azért újranézni a fillereket, mert adnak pluszt a karakterekről nem éri meg, mert nem hitelesebb plusszok, mint amit te gondolsz, hogy mit csinálnak szabadidejükben. Nem, azért, mert Kishimoto azt mondta, hogy tetszik neki és utólag kikiáltotta párra, hogy canon, nem lesz hitelesebb, mert ugyanúgy nincsenek benne a mangában. Ahogy attól, mert ő csinált pár karakter modellt játékokba, azok se lesznek canon-ok.

Ez a téma milliószor előkerül a community-ben, mert sokan nem értik ezt meg, hogy egyedül a manga canon, minden más fanfic, az is, ami a stúdió fanfic-je, más nevén filler. Nagyon sok embernek, ahogy neked is elég annyi, hogy "Kishimoto worked on it", de az nem teszi a fillereket canon-ná. Sajnálom.

Ettől függetlenül nyugodtan nézd és élvezd a fillereket, csak tudd, hogy semmi nem hiteles ott, amit látsz.

Fun fact: már maga az anime hatalmas ferdítéseket tartalmaz a mangához képest. Ezt a társalgást lezavarhattuk volna arról is, hogy az anime mennyit torzít és mennyi nem canon dolog van benne. Oldalakat tudnék írni, hogy mi van benne az animében, ami nincs a mangában, emiatt pedig nem canon az a része se az animének. Mi meg most a fillerekről beszéltünk, amihez hiába rajzolt hozzá Kishimoto meg tetszett neki pár, nem lesznek attól még canon-ok. Ez nem így működik, sajnos.

De még egyszer: nézzed és élvezd, nincs azzal baj. Csak tudd, hogy nem canon és ha szerinted Itachi és Kisame szabadidejükben golfoztak, akkor az pont annyira hiteles, mint bármi más, amit egy fillerben látsz.

Remélem már minden érthető. A lényeg röviden: egyedül a manga canon, minden más headcanon, akkor is, ha Kishimotonak az a headcanon utólag tetszik vagy akár ki is vette a részét a headcanon gyártásában (mert például csinált karakter modelleket hozzá).

További szép napot!

Bye! 👋

tegnapelőtt 18:29
 13/16 anonim ***** válasza:

Utolsó kommenteddel csak megerősítetted, hogy szövegértésed nulla és csak kötekedni jöttél.

Kár koptani az ujjad, menj trollkodj máshol.

tegnapelőtt 18:50
 14/16 anonim ***** válasza:
35%

Válaszoltam a privátodra, látom nincs szövegértésed, tehát nem érted, hogy mit olvasol. Felesleges próbálkozni, de hátha más se értette meg elsőre, itt van még egyszer a lényeg: a manga az egyetlen canon. Az, hogy a fillerekhez Kishimoto RAJZOLT karaktereket, de a sztorit és párbeszédeket már nem ő írta, nem teszi őket canon-ná. Egyes egyedül a manga a canon, minden más headcanon. Az, hogy "Kishimoto worked on it" nem számít semmit, nem teszi canon-ná a fillereket. Semmit nem számít, mert nincs benne a mangában.

Ha még mindig bonyolult, akkor őszintén sajnállak. De jót nevettem a butaságodon, köszönöm szépen, feldobtad az estém! :)

Minden jót!

tegnapelőtt 19:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Hol írtam, hogy a filler az kánon?

Sehol.

Azért rugózzál rajta még egy kicsit.

tegnapelőtt 20:10
 16/16 anonim ***** válasza:
#15 hagyd rá, egyik fülén be másikon ki. :) mintha egy falhoz beszélnél
tegnapelőtt 22:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!