Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi a véleményetek a retró...

GentleRain kérdése:

Mi a véleményetek a retró animékről? Szeretitek őket, vagy nem is néztek/néznétek ilyet, mert régiek?

Figyelt kérdés

tegnap 19:45
 1/3 A kérdező kommentje:
Mivel én jórészt anno olyan animéken nőttem fel, mint a Nils Holgersson - bizony, ez is anime -, a Dragon Ball, a Sailor Moon, vagy a Candy Candy, szeretem a retrót. Teljesen más a hangulatuk, mint egy mai animének és akkoriban ugye még CGI sem volt. Én ma is sok gyöngyszemet találok köztük, amit még nem láttam. Ezek közé tartozik pl. a Kimagure Orange Road, ami egy '80-as évekbeli romantikus anime a lehető legjobb fajtából.
tegnap 19:48
 2/3 anonim ***** válasza:

nem nagyon nézek régieket, kiskoromban láttam sokat, vannak olyanok amikre nem is emlékszem már olyan fiatal voltam, ilyenkor újra nézném őket, de aztán meglátom a grafikáját vagy animációját, és totál elmegy a kedvem tőlük, persze vannak kivételek pl a dragon ball z amit nem rég újra néztem, annak még valahogy jó az animációja a mai napig, a számomra nem látott de régi animékkel is így vagyok, elkényelmesedtem a mai animék animációján és kinézetén

sokaknál eléggé csalódott leszek, hogy eszembe jut egy anime amit régen láttam, mondom huh ezt megkéne nézni mert baromi jól nézett ki anno, aztán rá lesek és bumm, nem is olyan királyul néz ki mint az emlékeimben

tegnap 21:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem egy anime nem attól lesz jó vagy rossz, hogy mikor jött ki.

Ütős sztorit tudtak 30 éve is írni. Koukaku Kidoutai, Akira, NGE - ezek a mai napig megállják a helyüket.

Ami sokat változott mára, az a rajzolási stílus. Nekem személy szerint a régi karakter dizájnok mindig is jobban is tetszettek.

Mára minden szereplőnek generál feje van. Sokszor még egy sorozaton belül is csak arról lehet megkülönböztetni a szereplőket, hogy kinek milyen színű a szeme meg a haja, meg milyen csat van a hajában és milyen a ruhája.

A régebbiek közt sokkal több volt az olyan gyönyörűen egyedire megrajzolt mint a Vampire Hunter D, a Kite, a Cowboy Bebop, vagy a Hellsing.

Nem mondom, hogy most már nincs ilyen (pl a Kusuriya no Hitorigoto-nál is az első reakcióm az volt, hogy hű de szép), de azért jóval kevesebb.

A kérdésre visszatérve nekem mindegy, hogy idei vagy 1995-ös. Ha tetszik, nem számít a kor. Rengeteg régi sorozat meg film van a várólistámon, teljesen vegyesen nézem a frissebb darabokkal. Az, hogy épp mi lesz a következő, a pillanatnyi kedvemtől vagy hangulatomtól függ csupán.

tegnap 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!