Szeretitek-e a következő zenei műfajokat: szintipop, eurodisco/eurodance, italo disco, Hi-NRG, new wave?
A 80-as években voltam fiatal, persze, hogy szeretem! Az italo disco, euro disco nagyon bejön... Persze csak az eredetiek, nem a feldolgozások, vagy 12"-os változatok, hanem a 7"-os verziók. Pl Miko Mission, Radiorama, Fancy, Max Coveri, Gazebo és a többiek is jöhetnek minden mennyiségben.
De pl magyarok is próbálkoztak, a Tűzvarázsló egy hatalmas italodisco szám, vagy éppen ugye Modern Hungária erősen ráment a stílusra, Neotonnak ott a Szembekötőzsdi, ami szintén italo, de Zoltán Erika is nem egy italo disco számot csinált (persze azóta eltorzította őket a remixeléssel), vagy nagyon jó volt a magyar Master Voice is!
Szóval igen, jöhet, hiszen tényleg meghatározóak voltak, én nagyon sokat hallgatok abból az időszakból, van nem egy kazettám - CC Catch, Gazebo, Ken Laszlo stb...
Nagyon nagy kedvencem Gazebo-tól az I Like Chopin illetve a Masterpiece, Max-him-től a Lady Fantasy, Modern Hungária - Elfújja a szél (nem kicsit Modern Talking), Ryan Paris - Dolce vita, Master Voice-tól a Balaton, Fancy-től a Fames of Love, de még sorolhatnám!
Szóval rajongó vagyok, de mondom nem remixeket, hanem eredeti album verziókat hallgatok inkább.
Én is maradok az eredeti verzióknál. '97-ben születtem, viszont a retro dalokért megőrülök. :)
Köszönöm válaszod, ment a zöld kéz!
A szintpopot szeretem, de a régi nevek közül nem nagyon mentem a Tears For Fears-en, meg a Depeche Mode-on túl, pedig érdekel. A múltkor erre a szerb dalra álltam rá egészen: https://www.youtube.com/watch?v=5srEVMgCVU0
Eurodisco-ból, eurodance-ből, meg italo disco-ból nem nagyon hallottam még olyat, ami tetszett volna, az ilyesmi zenék kimondottan idegesítenek.
A new wave egy érdekes kérdés, mert szerintem a többinél egy jóval tágabb besorolás, sokan a nyolcvanas évekbeli szintipoppot is egy alműfajának tartják, illetve a post-punkot, meg a goth zenéket is. Az egyik kedvenc zenekarom mindenesetre pont egy new wave / post-punk banda, a Kino.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!