Van olyan anime, amely valamiért emlékezetes számodra, közel áll a lelkedhez? Ha igen, melyik és miért?
Death Note
Parasite The Maxim
Elgondolkodtatóak, csavarosak, érzelmesek.
Record of ragnarok azért ,mert szeretem a történelmet és annak személyeit ill a harcművészeteket.
Death Note szimplán érdekes.
Haikyuu - imádom a karaktereket, a röpi közel áll hozzám.
Bungou Stray Dogs- gondolkodtató, összefonódnak benne a szálak.
Free- úszóként a szívemben lesz mindig is.
Naruto - tudom nagyon alap meg minden, de a sosem adom fel üzenete számomra rettenetesen motiváló
Kiznaiver - fú ez elképesztően jó volt, pszichológia sok részét bemutatta s részben, hogy hogyan működik a világ és hogyan működhetne jól, számomra nagyon tanulságos volt
Az egyik a Nadia - Secret of Blue Water, 93 környèkèn volt az első szerelem, amikor a nèmet rtl2-n rácsodálkoztam az anime műfajra.
A másik pedig a GTO, a hangulata, a humora, ès Onizula karaktere miatt az egyik kedvencem. Plussz akkoriban 2000 körül sokkal nagyobb szó volt, ha valamit meg tudtál szerezni.
Több is van, de ez a három a legemlékezetesebb:
Clannad, Clannad After Story: Soha semmilyen szórakoztatóipari/kultúrális formátum bármilyen tartalma nem váltott ki belőlem olyan érzelmeket, mint a Clannad.
Berserk (mangára gondolok leginkább): Imádom a fantasykat, legyen az sci-fi, vagy középkori, egyszerűen szeretek elmerülni "más világokban", ha az egyedi (a 200. generic isekaitól elfekkel, törpökkel, sárkányokkal már herótom van). A Berserk ilyen, egy lenyűgöző világ, plusz ez a legkompaktabb, amit animében/mangában láttam, elképesztően gyönyörű rajzolás, zseniális karakterek, remek történet, Guts utazása, zseniális az egész.
Omniscient Reader: A Berserknél kicsit "lazább", de hasonlóan zseniális és nagyon egyedi világgal, remek karakterekkel. A legjobb manwha amit valaha olvastam.
A Nana az örök kedvencem.
Ahogy a szereplők között nincs tisztán jó vagy rossz. Mindenkit lehet szeretni valamiért vagy utáni és megvetni valamiért. Pont mint a való életben.
A sztorija is lebilincselő, meg ahogy az alapvető emberi tulajdonságokat és érzelmeket mutatja be. Szerelem, bánat, féltékenység, barátság, gyengeség, becsvágy, ragaszkodás, szexuális vágy. Tele nagyon szép és megható, vagy épp borzasztó és letaglózó dolgokkal.
Engem nagyon megérintett, talán pont az életszagúsága miatt.
A grafikája is teljesen egyedi, a zenéi meg szintén nagyon ott vannak.
Meg ahogy az előttem szóló is írta, a Clannad egy "muszáj látni" anime. Ha végignézed a 2 évadot, már soha többet nem tudsz szabadulni a hatása alól. Beleég a lelkedbe.
Koe no katachi: Nagyon megható anime film, sok jó karakterrel plusz az üzenete is kiváló
Kimi no nawa: Itt inkább a 2 főszereplőn van a fókusz, de ez inkább sztori központú és világ bemutató.
Kimi no suizo wo tabetai: Itt az az érdekes, hogy a film lespoilerezi a végét, de mégis meglepő
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!