Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az animékben miért ábrázolják...

Az animékben miért ábrázolják a japánokat mandulaszemekkel?

Figyelt kérdés
Lehetséges hogy rólunk formázzák őket?

júl. 28. 18:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném. Szerintem, ha nyugati emberről mintáznak néhány karaktert, az eléggé látszik:

[link]

Az anime figurákat szerintem a japánokról mintázzák.

Ez elsőre talán nem tűnik fel, de ha jobban megnézed a fiatal japán lányokat, akkor némelyikük olyan, mintha egy animéből lépett volna ki.

Ezt itt például akár rajzolni is lehetett volna, nézd meg az arcát, tiszta animés:

[link]

A fiúknál hasonló a helyzet:

[link]

júl. 28. 18:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy érdekes példa, az anime szerint L pont nem japán származású. :D

(Ez a konklúzió szempontjából teljesen lényegtelen.)

júl. 28. 18:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyes elméletek szerint az anime szereplők fejét macskákról mintázzák.

[link]

júl. 28. 19:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez a keleti szépségideál, hogy nagy szemet akarnak, pici szájat és orrot.

Ha megnézed ahogy a csajok sminkelnek, annak is ez a célja. Jó, a gyaru mondjuk az extrém verzió, de érted.

[link]

[link]

[link]

júl. 28. 19:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Érzelmek tükrözése.
júl. 28. 23:15
 6/13 anonim ***** válasza:
81%

A jó válasz nem hangzott el.

Egyrészt, részben volt rájuk hatással a nyugati animáció, mivel az amcsik megszállták őket a 2. vh alatt. Ha megnézed a korai amerikai animációkat, akkor ott is aránylag nagy volt a szem, Mickey egér, Betty Boop, Hófehérke (főleg a törpék szeme).

Másrészt, a szemekkel nagyon sok érzelmet lehet kifejezni, főleg ha ilyen nagyok. Egy orr akármilyen nagy vagy részletes, nem sok szerepe van abban, hogy egyes érzelmek az arcodon hogy jelennek meg, viszont a szem nagyon sok mindent elárul. Van a "szem a lélek tükre" mondás és itt is erről van szó.

A szépség ideálnak ehhez semmi köze és nem nyugati embereket akarnak így ábrázolni, sokszor animációt tekintve nincs is különbség a nyugati és japán emberek ábrázolása között, pl. a Code Geass-ben sincs, vagy ha újabb mű kell, akkor a Great Pretender-ben sincs.

Az is alátámasztja, hogy nem nyugati megjelenést másolnak, hogy a hajszínek, azok kb. mindenkitől eltérnek a bolygón a különböző színekkel.

júl. 28. 23:49
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

#6-osnál a pont. Ezen felül hangsúlyoznám: a tipikus japán szemek hasonlóan nagyok az európai népek szemeinek átlagához, leszámítva, hogy a japánok 90%-ának van mongolredője is. Ha Japánban "húzott szeműt" (vékonyabb szemrésűt) látsz, biztos lehet benne, hogy haafu(féljapán) ; vagy nem japán.

Az átlag japán lányok és nők arca rendkívül hasonló a tipikus székely magyar lányok, nők arcához (mondom: leszámítva pl a mongolredőt). (A székely férfiak és japán férfiak arca viszont átlagosan csak félig-meddig hasonló egymáshoz.)

Ennek ellenére nézték már japánnak nagyapámat itt Magyarországon... Ami számomra meglepő, mivel nincs japán rokonunk (amennyiben csak néhány száz évet megyünk vissza az időben, és nem ősnépeket vetünk össze).

Az engem viszont nem lep meg, hogy a székely arc és a japán arc eléggé hasonlít egymáshoz. Az eltérések átlagosan mindösszesen csak a mongolredő a japánoknál, valamint a japán arc aránylag lapos, és többnyire eléggé sötét szeműek, hajúak a japánok, többnyire szögegyenes, erős szálú hajszálakkal. Más lényeges eltérés nincs, sőt, a székely magyarok többnyire szintén sötét hajúak, szeműek, mégpedig gesztenyebarnyák, ami a japánoknál se ritka, csupáncsak átlagban valamivel sötétebb árnyalat jellemzi a japán hajat, szemet.

Ez olyannyira így van, hogy a kisfiúkori arcom 90%-os hasonlóságot mutat egy bizonyos japán idol LÁNY arcával. Ő japán, én meg magyar vagyok, elég jól ismerem a családfámat, főleg az egyik ágát, többszáz évre visszamenőleg, és NINCS köztünk japán, viszont csupa színmagyar (mondjuk inkább minimum 95%-nak az egyik ágamat) mind névre, mind pedig levéltári adatok szerint csak székely magyar házasodott székely magyarral, az utóbbi néhány száz évben (persze mellékágak között lehetnek kisebb eltérések).

Innen a referencia, mert mi is eléggé homogének vagyunk, de átlagban a japánok is. Az én szemem is relatíve nagy (és sötétbarna), a tipikus japánoké is (a többi tényezőt most nem részletezem, az arc formájától az arc szerkezetéig, mert e kérdéshez nem releváns).

(Egyes japán és koreai kutatók pontosan tudják, hogy ők is hunok, székelyek. Innen a Ni+hon = Nap Hon elnevezés a japánoknál: kínai szó jelekkel tőlük -Kínától- keletre levőt jelent Japán, azaz Ahol a Nap Felkel, ahol a Nap Ered: az Eredet = Hon, hun, haza - japánul is. a Nippon egy szinoníma, azért, mert a japán sztenderdben a "p" az a "h" hangjuk félzöngés változata, és képes hasonulni a másik szóösszetevő "p"-jéhez, ilyen például a számlálószavaik esetén az ichi+hiki = iPPiki is (Hi+Hon->NiPPon, satöbbi). A koreaiak pedig az úgynevezett vörös hun ág leszármazottai, csak ők már lényegesen erőteljesebben keveredtek azóta mongoloidokkal is, míg a japánok kevésbé.)

Tehát európai és európai se annyira hasonló arc... De azért a nagy szemek mind a székelyekre, mind a nyugateurópaiakra, mnd a japánokra egyaránt jellemző.

Sajnos sokan összetévesztik a "húzott" szeműekkel a japánokat, pedig az már erőteljesebb mongoloid vonás esetén szokott inkább megmutatkozni egy arcon (lásd: a kínaiak zömét, ők húzottabb, vékonyabb szemrésűek, nagy átlagban).

júl. 31. 22:18
 8/13 anonim ***** válasza:
66%

Jaj, istenkém, örültem volna, ha nem egy elmebeteg ad nekem igazat...

"Egyes japán és koreai kutatók pontosan tudják, hogy ők is hunok, székelyek."

Egyes "kutatók" szerint meg a Föld lapos, ettől még nem lesz igaz. Valóságban nem, nincs sok közünk.

"Innen a Ni+hon = Nap Hon elnevezés a japánoknál: kínai szó jelekkel tőlük -Kínától- keletre levőt jelent Japán, azaz Ahol a Nap Felkel, ahol a Nap Ered: az Eredet = Hon, hun, haza - japánul is"

Nem, nem innen van és ezért kellene tanulni inkább az ökörségek helyett.

A magyar "hon" szó a dravida kan/gan - helység szóból ered. Ezzel szemben a japán "hon" Kínából származik, ahol eredetileg bul/pul - gyökér/fa volt.

[link]

[link]

"mert a japán sztenderdben a "p" az a "h" hangjuk félzöngés változata, és képes hasonulni a másik szóösszetevő "p"-jéhez"

Jah, pl akkor is, amikor san + hiki-t akarsz mondani és hirtelen nem "p" lesz, hanem sanbiki.

"A koreaiak pedig az úgynevezett vörös hun ág leszármazottai"

A magyar meg 10 ezer éve itt élnek a Kárpát-medencében és előtte pedig a fény harcosaival jöttek ide űrhajón a Sirius-ról...

júl. 31. 23:45
 9/13 anonim ***** válasza:

#8 (23:45-ös) Érveket is fel kellene hoznod. Én érveltem. Te csak lesöpörted az asztalról az érveimet, és a gyakorlatot (gyakorlatról, és bizonyítható elméletről fogalmaztam meglátást).

Ezek után, légyszíves, a magad elmeállapotát vizsgáld meg. Megköszönném. #6 voltam (a 22:18-as).

A "fény harcosait", és hasonló alaptalanságaidat nem kellene mások szájába adnod, az enyémbe se, mert totál másról írtam.

Cinizmusod helyett, mondom, meg kellene tanulnod érvelned, vagy minimum bizonyítékokat felhoznod ahelyett, hogy kötözködsz.

De még a helyes érvelés is elegendő volna, ahogy én tettem.

Tényleg örülnék, ha változtatnál mentalitásodon, pozitív irányba.

Például a vitakultúrád fejlesztése irányába.

aug. 2. 08:51
 10/13 anonim ***** válasza:

23:45 írta: "Jah, pl akkor is, amikor san + hiki-t akarsz mondani és hirtelen nem "p" lesz, hanem sanbiki."

Válasz:

Ember, attól még hogy létezik a japán nyelvben san+hiki -ből sanbiki (így van, ez esetben az N+H találkozásánál teljes zöngés lesz, azaz B), attól még a ichi+hiki-ből iPPiki lesz, ahogy létezik NiHon szó is, és szinonímája a NiPPon is (mert ott meg félzöngés lesz a H-ból, azaz P).

Ostaba érvelés, hogy szerinted nem lehet ippiki, csak mert létezik sanbiki is.

A Nipponnak semmi jelentősége nincs, mégis belekötöttél (csak azért lett megemlítbe a Nippon, mert sokan inkább azt a szinonímát ismerik, Japán megnevezésére). a Ni+Hon-nak van jelentősége, ami Japán másik neve és a Nippon IS a NI+HON szavakból van összrerakva, lévén Kínától keletre van Japán, a Nap és at eredet, hon szavakból (Nap eredete = keleti irány, kínai gondolkodással).

Az áltudományos finnugorizmusod a dravidákkal, meg hogy Gábor Dénes és "minden magyar lopta a találmányait meg a szavait másoktól",

és hasonló baromságok (meg hogy az ősmagyar laposföldhívő, stb baromságok):

meg nem érvelés.

Erről meg ennyit.

aug. 2. 08:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!