Sikeres lehet egy ilyen Pokémonos szerepjáték?
Nos, arra gondoltam hogy sokan nosztalgiáznának, akik az eredeti rajzfilmeken nőttek fel, vagy a mára már majdnem hogy az elavult Pokémon GO szimpatizánsok szórakoznának még kicsit.
Egy saját fejlesztésű játékot csinálnék, persze egy virtuális (fórum szerű, de mégis színes és emelett kalanddal teli) világban, mert nem vagyok játékfejlesztő. Nem csak az írogatásról szólna az egész hanem egy a Pokémon GO-nál picit izgalmasabb verziót, ami picit szórakoztatóbb és nem csak egy térképet kell követni, ahol az adott városban csak úgy rányomsz egy közeli pokémonra a mobilodon és dobálod rá a pokélabdákat, hanem szó szerint fel lenne tüntetve a pokémon a helyszínen. Szóval nem csak szöveg alapú lenne a játék, de persze a legjavát az tenné ki. Egyedi párbajokat lehetne kivitelezni. Rengeteg ötletem van. Csinálnék egy weboldalt, ahol minden instrukció le lenne írva, kiszínesítve képekkel, feltüntetve a játékosok profiljával és szintjeivel, pokémonjaival és érdemeivel. Fórum alatt azt értem, hogy lenne egy fb csoport ahová a jelentkezők lennének bevéve és persze közben Oak professzor irányítaná a játékmenetet. Ez így elsőre egyszerűnek hangozhat, de elolvasva a játék weboldalán levő játékmenetet talán néhányan kedvet kapnának hozzá és lehetne toborozni, ha nem többet hát 10-15 mestertanoncot, hogy ténylegesen valódi emberekkel harcoljon és barátkozzon mindenki.
Láttok benne fantáziát? Igazából lenne két admin is hogy gördülékenyen mehessen a játék, a weboldalt és a csoportot én hoznám létre. Lelkes vagyok, ezért már ma-holnap el fog készülni a játék honlapja, de kicsit aggodalmaim is vannak mert félek, hogy kudarcot vallok, vagy ami még rosszabbul esne hogy talán elkezdenék ócsárolni is az ötletemet. Annyi viszont - tapasztalataim alapján - biztos hogy izgalmasabb lenne a Pokemon GO-nál. Mit gondoltok erről? Szerintetek lenne rá érdeklődő?
A másik kérdésednél már megírtam, hogy nem elvenni szeretném a kedved, de a tapasztalataim alapján, amik 15-20 éve indultak ilyenek itthon, mind nagyon hamar véget is ért, mert vagy nem érdekelt elég embert hosszútávon, vagy az admin unta meg, és hagyta abba. És akkoriban szerintem még kaphatóbbak voltak az emberek az ilyesmi, szöveg alapú szerepjátékokra, mint most.
Pláne, hogy manapság nagyon sok hivatalos és rajongói Pokémon játék van, ahol nagyjából pont ilyeneket lehet csinálni, csak úgy, hogy tényleg egy játékkal játszol, ahol kevésbé kell a képzelőerődre hagyatkozni, és ugyanúgy lehet online másokkal cserélgetni, harcolni, vagy akár kalandozni is. Eleve az egész frencsájz egy játékkal kezdődött, ahol nagyjából ugyanezeket lehetett csinálni, közel 30 évvel ezelőtt.
Köszönöm neked is a válaszod.
Egyébként meglepően nagy az érdeklődés a szöveg alapú játékok iránt. Ezt főképp közös messenger csoportban oldja meg a közösség.
Elkészítettem az oldalt, remélem nem hagytam ki így semmit kutyafuttában. Esetleg valami vélemény, észrevétel?
Látom, elszánt vagy. :D Kívánom, hogy ne legyen igazam, és sok sikert hozzá.
Én amit mindenképp megjegyeznék, ha már kérdezted, hogy az Oak professzor rész egy nagy wall of text, amire már rénézni is fárasztó. Mindenképp érdemes lenne tagolni gondolatmenetek szerint, akár egy-egy kis fejezetcímmel ellátva (pl. harc, pokémonfogás, stb), hogy sokkal követhetőbb legyen, és kevésbé elrettentő első ránézésre.
Ebben a részben igazad van, sőt ezt nem is így terveztem meg.
Külön akartam szedni, de elfelejtettem mert még telefonon írtam meg mikor nem voltam otthon, én hülye meg csak úgy beillesztettem a szöveget. Ezt most mindenképp korrigálom.
Ezenkívül mi a véleményed az egészről?
Amúgy viszonylag igényesen van megcsinálva, de a véleményem továbbra sem változott.
Viszont szintén az Oak professzoros résznél: mi van a Normál és a Tündér Pokémonokkal? Illetve mi az, hogy egy adott típus egy másik adott típust győzhet le? Értem, hogy valamilyen szinten aszerint van, hogy a játékban az adott típusú támadások melyik típusú Pokémonokra hatnak jobban, de egyrészt ez csak egy kis része normál esetben az egésznek, a harc kimenetele sokkal több dologtól függ, másrészt egy csomó dolog vagy ki van hagyva, vagy hozzá van költve.
Pl. értem, hogy a fű jó itt az elektromos ellen, mert amúgy nem erősebbek a fű támadások az elektromos Pokémonokra, de az elektromos támadások gyengék a fű Pokémonokra, tehát így előnyben vannak, oké. De miért jók az acél ellen is? Amikor a fű támadások gyengék az acél Pokémonokra, az acél támadások viszont nem a fűre, tehát alapvetően itt az acélnak van előnye? Vagy akkor mondjuk miért nem győzi le a szellem a harcost és normált, mert azok a támadások egyáltalán nem hatnak rájuk? Ugyanez a repülő-föld és az acél-méreg párosok vonatkozásában. Vagy miért van a jég-bogár vagy a szikla-sárkány párosoknál bármi kiemelt előny, amikor egyik sincs nagyobb vagy kisebb hatással a másikra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!