A vízelementáloknak mi a gyengeségük?
A víznek szerintem a tűz a legnagyobb ellensége, elpárolog, legyengül, ha épp túl nagy tűz éri, ugye ez fordítva is igaz, ha túl sok a víz az eloltja a tüzet.
Esetleg a túl nagy hideg is lehet az ellensége, mivel 0 fok alatt megfagy.
Gondolom egy általad létrehozott “szerepjáték” ról beszélsz mert hát minden játéknak meg vannak a szabályai…… -.-“
De ahogy mondták a víz elementalnak a tűz a legnagyobb gyengéje ! Ehhez mehet még a föld homok és a villám is…
A föld és homok felszívják a vizet míg a villám ugyan ugy el párologtatja illetve nagyon jól vezeti!
Ugyan úgy hatással vannak rá a mágiát sebző képességek anyagok! Pl witcher világban ott a dimetrium ami gátolja a mágiát és mivel az elementalok a mágia egyik legerősebb lényei…
És mivel elemental ezért ez egy mágus is és pl mágiát blokkoló varázslat képes szinte le nullázni a támadó erejét illetve nem bírják a száraz meleg helyeket pl sivatag és vulkános helyek stb
De ahogy mondom ahány játék annyi szabály !
Hát ha nézünk egy meglévő ismertebb szabályrendszert (és hát mi lenne jelenleg ismertebb mint a D&D 5e) akkor ott egy víz elementálnak a gyengesége a fagy, csökkenti a sebességét. Érdekes, hogy hő alapú dolgokra nincs érzékenysége, cserébe egy tűz elementálnak van vízre.
Mondjuk valszeg az a logikája, hogy egy víz elementált, aminek úszási sebessége is van (nem is kevés) úgy is víz alatti encounter-be érdemes bemesélni, ott meg nem fog senki tüzet produkálni...
5-6 ahogy mondtam ahány játék annyi szabály! Ez a rendszer amit ti mondtatok azert lett mert nem akar ak oda vissza bonyolultabb dolgokat kitalálni! A pokemonban pont emiatt
Anúgy én is dnd-zek (baldu’s gate 3) ami a legújabb dnd szabályt használja és ott pont hogy a tűz viz egymást oltják ki a fagy és tűz is!
Valamint a fagy kevésbé hatásosabb a víz ellen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!