Manapság is a “nyomik” közé tartozik az aki animét néz ?!
Magyarországon!
Én csak a saját generációmból indultam ki, ott sajnos ezt tapasztaltam.
Csak a testveremet féltem, mert nem szeretném hogy ilyen alombilagban éljen és hogy folyamatosan nevetség tárgyává valljon pl az animes poloiban..:(
Nem hiszem hogy ettől freaknek számít, ma már a kockulás is menő mert ebben nőnek fel a gyerekek. Mi még haverok között is csak suttogva beszéltünk videójátékokról ma meg már mindenki gamer :D
Ha meg ki akarják közösíteni akkor úgyis megteszik mert bármibe bele tudnak kötni, nem a pólóján fog múlni.
Utolsó válaszoló , egyetértek , az valóban gáz!
Szerencsére Afrika elnyeli az ilyeneket :)
Nem. Manapság olyan ez, mint a videojátékozás volt a 90-es években. Nagyon sokan csinálják MÉRTÉKKEL.
De mint minden hobbinál sokan vannak, akik túlzásba viszik és suli/munka mellett semmi másból nem áll az életük. Rendszeresen napi 6-8 órát ezzel foglalkoznak és akár még büszkén erre építik az identitásukat (weeabook). Na azok tényleg "nyomik".
Életemben nem találkoztam ilyennel, sőt, az ellenkezőjével annál gyakrabban, ahol kifejezetten pozitívum az anime, mivel általában magasabb szellemi szintű szórakozásnak tartják, mint a nyugati tucatgyártott sorozatokat.
"Én csak a saját generációmból indultam ki, ott sajnos ezt tapasztaltam."
És ez egyébként melyik generáció? Csak mert még a 2000-es évek környékén született közt is elég nagy divat volt pl. a Naruto.
"ilyen alombilagban éljen és hogy folyamatosan nevetség tárgyává valljon pl az animes poloiban"
Szerintem egyébként sokkal szomorúbb az az ember, aki az alapján éli az életét, hogy hogyan tud másoknak megfelelni.
"Szerintem az az igazán gáz, ha valaki még 26 évesen is animézik [...] és az a napja fénypontja,hogy kijött egy új évad a régi animéjéből"
Akkor mindenki gáz az egész országban, mivel ez igaz mindenkire kivétel nélkül csak nem animével.
X-nek ez az este leül és meccset néz.
Y-nak a moziba megy a haverokkal.
Stb.
Az ember szeretne kikapcsolódni ha nem végén le tudta a "kötelező" feladatokat és mindenki azzal teszi, amit élvez.
Valaki lehet, hogy szarból akar homokvárat építeni nap végén, valaki pedig egy tudományos könyvet olvasni.
Nem az számít, hogy csinálja-e ezt, mivel mindenki csinálja, hanem azt, hogy mivel teszi. Az anime pont inkább a magaskultúrához tartozik, nem úgy, mint a focimeccs nézés vagy kocsmázás.
Sokkal előrébb lenne az ország, ha inkább animéket néznének az emberek.
"Szerencsére Afrika elnyeli az ilyeneket :)"
Ez azért vicces, mert a réteg, akit leírt, hogy milyen gáz, az egyébként elsősorban a magasan képzett, diplomás réteg.
Szóval nem tudom ez honnan jött. Én is software engineer-ként dolgozom és igen, az anime lehet elég gyakori beszélgetési téma a munkahelyen.
És itt megint rámutatnék, hogy ellenkezőleg. Az anime azért tudott fennmaradni, illetve sokkal több emberhez eljutni, mert azon a visszamaradott emberek halnak ki, akik szerint gáz, ha valaki magas kultúrát fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!