Animét nézni cikinek számít?
Nem értem a kérdés alapját.
Azért nézel animét, hogy mások elismerjék, hogy ez érdekes, jó, szórakoztató vagy mert te élvezed?
Miért lenne ez jobban ciki,mint egy soha véget nem érő sorozat,mint pl. a Barátok közt,ahol konkrétan mindenki mindenkivel már összejön a végén??
Vagy akármelyik előre megjósolható dél-amerikai romkom?
Mert az élőszereplős, ez meg rajzolt?
Ha a barátaidnak nem tetszik,akkor beszélj olyanokkal erről akiket ez érdekel, a barátaiddal meg másról.
#10, gyerekeknek és tiniknek valók az animék? Számos anime van, ami kifejezetten a felnőtt korosztálynak szól! Attól, hogy rajzolva van, még nem fog nem a felnőtteknek szólni...
Vagy a Sausage party amerikai animációs film is tiniknek szól, csak azért, mert animációs? Hát nagyon nem...
Így van.
A hentait leszámítva, amely elég "furcsa" embereknek szól (rajzolt figurákra felizgulni... No comment).
Ezt leszámítva az anime gyerek és tini műfaj - leszámítva esetleg egy pár alkotást.
Valaki fent említette a Barátok köztöt. Objektíven nézve az a sorozat racionálisabb, ugyanis a Nagybetűs Életet mutatta be. Amit a Barátok köztben láttál, az mind megtörténhet a valóságban is. Ezzel szemben az anime lényegében rajzolt mitológia, ami soha nem fog megtörténni. Még az úgynevezett slice of life animék is téveszméket terjesztenek...
Hogy a lúzer, esetlen srác összejön a suli legjobb csajával.
Aha.
Animékben ez oks, de a valóságban kb. 1:1000 esélye ennek.
Tini anime fanoknak ez egy jó fantázia, de azért egy intelligens huszonéves inkább csak mosolyog ezen.
Én kicsi koromban
animéken nőttem fel. Senki nem cikizett érte az oviban. Utána gimiben elkezdtem több animét nézni, és mára már teljesen anime fan vagyok. Az osztályomból sokan nem szeretik az animéket, mindig azzal viccelődtek, hogy "kivégzik" az animéseket. Én nem törődöm a többiek véleményével, de meg kellett tapasztaljam, hogy sokak szerint az anime "cringe".
15ös: van olyan anime műfaj is ami az életet mutatja be, még a neve is az "slice of life" anime.
Ha azt mondod hogy egy psycho pass, death note higurashi vagy mirai nikki stb "tiniknek szól felnőtt ne nézze" akkor filmet sem nagyon tudnék írni amit nézhetnék (ezek pont olyanok hogy nem csak a durvaság miatt komolyabbak ... vagy mi a komoly felnőtteknek szóló film definíciója nálad ami animében nincs? )
A hentai az tényleg hülyeség, de kb ennyi ... bár sokszor kategriálnak hentaiba olyan komolyabb műveket is amiben ágyjelenet is szerepel mellesleg pl Kite.
Az valóban ízlés dolga hogy bejön e a stílus. Ázsiában például annyira bejön hogy szingapúrban például 5 milliós országban 100ezres látogatója volt az anime festival asiának, Kínában is gyakran az amerikai filmek nézettségét hozzák az anime mozifilmek. Míg nyugaton a nyugati stílusok a népszerűbbek, de azt hiszem ez így van jól, az interneten azt néz mindenki amit akar.
Ha figyelmesen elolvasod, akkor láthatod, hogy a slice of life-ról írtam a #15-ös kommentemben. Elmondtam, mi a baj vele.
#15, aha...
Ezek szerint JLaw új fimje is sokkal reálisabb, hogy egy 18 éves szűz fiú szülei felfogandka egy 30as nőt hogy "férfit faragjon belőle". Aha, ez sokkal reálisabb. Meg a Barátok Közt is, ahol mindenki mindenkivel összejön... hát én még nem láttam való életben olyat, hogy egy ember sorra összejön mindenkivel kb az ismerősi körből, mint ahogy a Barátok Közt bemutatja.
Meg a Másnaposok is, elvégre minden 2. legénybúcsú úgy történik, mint amit a film bemutat. Jah, meg a Fűrész filmeket hogy felejthettem volna el!!! Hát mindenki véres játékokon megy keresztük, elveszti pár végtagját, rettentő reális! Vagy épp a Devil's advocate is pont a valódi életet tükrözi..
A meglátásod alapján a filmek kb. 80%-a tiniknek szól, még azok is, amikben felnőtt tartalmak vannak.
"Ha figyelmesen elolvasod, akkor láthatod, hogy a slice of life-ról írtam a #15-ös kommentemben. Elmondtam, mi a baj vele"
Az túlzás. Simán belekötöttél, de valójában nem sok értelme volt annak az "érvnek". Hisz attól, hogy vannak túljátszott slice of life animék, attól ez még nem lesz valami általánosság, ami minden egyes darabra igaz. Arról nem is beszélve hogy a mozifilmek vagy filmsorozatok jelentős része is ugyanúgy tele van túlzásokkal, amik kb kizárt hogy megtörténhetnének a valóságban is. Szóval ha igaz lenne az érved, akkor kivétel nélkül az összes létező mozgóképes stílusról el lehetne mondani ugyanazt, mint az animékről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!