Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Aki nagyon dok animét néz,...

Aki nagyon dok animét néz, annak rengeteg felesleges szabadideje van?

Figyelt kérdés

Mikor ilyeneket látok, hogy 1000 felett, meg egy szezonból többet néznek, akkor elgondolkodtat, hogy mennyi szabadideje lehet ezeknek az embereknek.

Nekem barátnőm van, tanulok, munka, stb. alig van időm ilyeneket nézni.

De ami még elgondolkodtat. Ezek az 1000 feletti animések eljutottak a japán JLPT nyelvvizsga N5-ös szintjére?

Ilyen sok anime fogyasztása után, nem csodálkoznék.

Habár, ha angol/magyar felirattal nézték, akkor nem sokat tanulhattak belőle.

2023. febr. 3. 10:02
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
65%
Jó neked, hogy ennyi időd van ilyesmiken gondolkozni.
2023. febr. 3. 10:14
 2/32 A kérdező kommentje:
Ilyenen gondolkodni nem nagy dolog. Most nagytakarítást csinálok a lakásban, így átsuhant rajtam ez is. Ami semmi ahhoz képest, hogy valaki több száz óra animét nyom le pár év alatt.
2023. febr. 3. 10:18
 3/32 anonim ***** válasza:
65%
Pedig elég nagy dolog, ha ilyen hülyeségen van időd gondolkodni takarítás közben is. Semmilyen nyelvet nem lehet megtanulni úgy, ha az ember felirattal, esetleg még más szinkronnal is nézi. Ezen az elven mindenkinek C2-es angoljának kellene lennie a világban, mert az emberek igen nagy része eredeti angol szinkronnal és anyanyelvi felirattal néz filmeket, sorozatokat, de ugye ez nincs így, pedig angolul a legtöbben tanultak vagy tanulnak, és az körbe is veszi az embert a napjainkban, szemben például a japánnal, mégsem elég egy angol középfokra sem. Amúgy meg, értelemszerűen nem egyszerre adnak ki 1000 részt, ezek kb. 10-20 éve futó animék. Egyszer az ember elkezdte nézni, egyszer bepótolta a lemaradást, vagy csak becsatlakozott valahonnan, és minden héten nézte/nézi az új részt. Egy anime epizód csak 20 perc. Diákoknak meg végképp belefér ennél több is. Amúgy meg, ha valakit érdekel egy ezer részes anime, vagy ezer részes filmsorozat, miért ne tudná megnézni? Ha hetente rá tud szánni sorozatnézésre valaki 20-40 percet, akár utazás közben, főzés közben, stb., akkor idővel végig lehet rajta érni. Most olyan mindegy, hogy befejezett/megkezdett sorozatról van szó, és a saját ütemében tudja beosztani valaki, vagy új sorozat és heti szinten nézi egyszer. És elég sok ember néz egyszerre legalább egy sorozatot heti szinten, elég csak a sok Netflix, HBO Go, Amazon Prime meg egyéb szolgáltatók előfizetőire gondolni.
2023. febr. 3. 11:10
 4/32 A kérdező kommentje:

Csakhogy én nem egy konkrét nyelv megtanulásáról beszéltem, hanem az N5 szint elsajátításáról, amely ha szókincsben nézzük, akkor 800-1000 szó + kb. 100 kanji.

Ennyit egy Hard hardcore anime fan simán be tudna lapátolni, 1000-1500 anime sorozat véginézésével. Gondolkozz tehát, kit nevezel ostobának, ha már ezt a szót használod.

"Egy anime epizód csak 20 perc. Diákoknak meg végképp belefér ennél több is."

Az átlag diákoknak talán igen. De tudnék mutatni neked olyanokat, akik annyira túl vannak hajtva, hogy örülnek, ha este tudnak kicsit beszélgetni az instán.

Amikor barátnőm a vizsgáira készült, örült, ha velem tudott este egy kicsit beszélgetni, aztán feküdt is le aludni.

2023. febr. 3. 11:31
 5/32 A kérdező kommentje:

"Ha hetente rá tud szánni sorozatnézésre valaki 20-40 percet, akár utazás közben, főzés közben, stb., akkor idővel végig lehet rajta érni."

Érdekes élete lehet azoknak, akik a szabadidejüket ilyen gyerekes dolgokra pazarolják, mint az anime.

Én pont a japán nyelv tanulása közben jöttem rá arra, hogy mennyire komolytalan dolog ez, bár ezelőtt sem voltam hardcore fan.

2023. febr. 3. 11:34
 6/32 anonim ***** válasza:
89%
Azoknak is érdekes élete lehet, akik állandóan túl komolyan veszik magukat és minden percüket szuper tudatosan használják fel, és már nem is tudják, hogyan kell egy tevékenységet élvezni, tisztán az öröm kedvéért, anélkül, hogy menne az agyalás, hogy akkor ez most hasznos és épületes tevékenység-e vagy sem.
2023. febr. 3. 11:41
 7/32 anonim ***** válasza:
87%
Oké, szóval ez is csak egy troll kérdés.
2023. febr. 3. 11:54
 8/32 A kérdező kommentje:

Felesleges kiforgatni amit mondok #6-os, mert nem erről van szó.

Azzal nincsen semmi baj, ha valaki időnként leül megnézni egy anime sorozatot, mert akad köztük értelmes. De az, aki ilyen 1000-1500 tol le, annak milyen élete lehet?

Számomra semmivel sem negatívabb szokás ez, mint amikor valaki hardcore gamer lesz és egyfolytában nyomja a sok videojátékot (csak erről többet hallani, az anime függőség valahogy nincs terítéken, talán azért, mert Magyarországon az anime egy underground hobby, szemben a videojátékokkal, ami mainstream hobby).

Félreértés ne essék a videojátékok között is vannak jók, de túlzásba vinni nem jó.

Ahogyan a videojátékok többsége komolytalan, sőt egyesekre kifejezetten káros is, így az animék túlnyomó többségét is gyerekesnek tartom, azt meg főleg furának, ha valaki 18 év felett is ebben a világban él.

De jó lett volna tudni, mi jár ezeknek az embereknek a fejében, ezért tettem fel a kérdést.

Na, de mindenki azt csinál amit akar.

2023. febr. 3. 11:56
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező filmeket, sorozatokat szoktál nézni?
2023. febr. 3. 18:18
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Ugye tudod, hogy a JLPT nem csak szavakat jelent, ugye? Amúgy nem tudom, hogy kanjit miért tanulnál meg sok anime megnézésével, mikor az nem írott média, de mindegy is.

Még ha meg is tanulod, akkor is kell a JLPT minden szintjéhez a nyelvtan is.

Vagy te pár rész MHA után tudod a 部屋 kanji olvasatait és hogy hogyan írod? Esetleg hogy hogyan képzed az igék て formáját és hogy mikor kell használni?

Média fogyasztása hasznos nyelvtanulásnál, ha már megvan az alap. De attól nem fogsz megtanulni japánul, hogy animét nézel.

2023. febr. 3. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!