Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyiket ajánljátok ezek közül?

Melyiket ajánljátok ezek közül?

Figyelt kérdés

Tokyo revengers, Erased, Orange, The Promised Neverland, Shadowhouse, Saga of tanya the evil

Nem tudok dönteni. Esetleg valami mást, ami nektek nagyon tetszett?

Amik nekem bejöttek:

Attack on Titan

Ijiranaide, Nagatoro-san

My Youth Romantic Comedy Is Wrong, As I Expected

Bunny girl senpai

Classroom of the Elite

Rent a girlfriend

Kengan Ashura

Prison School

Darwins game

Made in Abyss

Koe no Katachi

Lookism

Chainsaw man

Redo of Healer

Amint látjátok mindenevő vagyok eléggé változékony a stílusom, de ezek a kedvenceim.

2023. jan. 8. 13:21
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A Redo of Healer pont az egyedisége miatt tetszett ennyire! :D

Egyszer nem láttam még ennyire elborult alkotást mint ez. Egyszerűen kielégülést okoz az embernek a bosszú. Lehet van bennem szadista hajlam, de mindegyik mellékszereplő megérdemelte amit kapott.

2023. jan. 8. 21:55
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Redo? De mégis mitől volna egyedi, amikor ezer más ilyesmi hollywood-i filmet már kiadtak az évtizedek során...?

Meg ott van évekkel ezelőttről egy 2 részes OVA anime, ami már feldolgozta a megerőszakolt kamszfiú történet sablont:

ENZAI.

[link]

2023. jan. 8. 21:59
 13/23 anonim ***** válasza:
17%

Ha valami értelmesebb, és történettel is rendelkező bosszú animére vágysz, kérdező, akkor -az Enzai mellett- már inkább az

Elfen Lied.

Annak története is van, és LELKE IS. (Az Enzai nagyon rövid, de van története, nem úgy, mint a Redo-nak, az Elfen ráadásul lélektanilag is tartalmas.)

Ezen felül pszichológiai is az Elfen (disszociotív személyiségzavarral).

Vagy ha ezektől is komolyabb alkotás kell, amelyben gyilkolnak, ha valaki az útjukba áll:

Happy sugar Life.

De a Happy S, és az Elfen felnőtteknek ajánlott, előre szólok, a Happy Sugar Life pedig kifejezetten komoly téma.

A Redo esetét nézve ha meg valaki korábban készült öncélú erőszakor a vágyik, akkor:

Corpse Party (OVA)

De, visszatérve az igényesebbekre, mint pl a Happy Sugar Life, nézd meg ezt, ha erőszakra és horrorra vágysz, az első két évada összefügg, együtt 50 részes:

Higurashi no naku koro ni. (Folytatásának címe ugyanez, csak KAI szerepel a cím végén.)

2023. jan. 8. 22:06
 14/23 A kérdező kommentje:

Ebből csak a Higurashit nem láttam.

A happy sugar life nekem túl érzelemmentes volt. Nem tudtam magam beleélni semelyik karakter helyzetébe. Csak a gyereket sajnáltam.

Elfen Liednek az openingjetol hidegrazasom van, olyan jo. De emellett egy rossz érzést is kivált belőlem, depressziv.

Corpse party egy vérengzés, kicsit untam is. Azt vártam, hogy haljon már meg mindenki, untam a karaktereket.

Ezekkel szemben valamiert neme a Redoban a bosszú az nagyon ütött. Nem is tudom, talán beleéltem magam a karakter helyzetébe, és vele együtt élveztem a bosszúkat. Nem kell történet, ez csak egy revans, de az a javából.

2023. jan. 8. 22:45
 15/23 anonim ***** válasza:
42%

"talán beleéltem magam a karakter helyzetébe"

Téged is nemesek erőszakoltak meg és használtak ki? Jó, úgy tényleg lehet, jónak tekinteni, hogy veled is megtörtént, ami vele és ő még bosszút is állt.

2023. jan. 8. 23:04
 16/23 A kérdező kommentje:

Elég fura következtetéseid vannak. Nem mondtam, hogy velem történt ilyen.

Azt mondtam, hogy a revans egy kielégítő alkotássá teszi ezt az animét, mert könnyű együttérezni a karakterrek, azok után ami történt vele.

2023. jan. 9. 11:17
 17/23 anonim ***** válasza:
42%

A beleélésről beszéltél, ami akkor működik, ha valami hasonló helyzetet átéltél.

Szerinted miért hangzik el több ezer filmben a következő beszélgetés:

- Megértem, hogy hogy érzel.

- Erőszakoltak már meg?

- Nem.

- Akkor ne próbálj meg úgy tenni, mintha értenéd.

Akkor tudod beleélni magad, ha hasonló helyzetet éltél át, mivel itt erről van szó. Anélkül meg kb. közöd nincs ahhoz, hogy mit érez.

2023. jan. 9. 11:23
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem kell kiforgatni a szavaimat, ha anélkül is érted mire gondolok, kösz.
2023. jan. 9. 12:15
 19/23 anonim ***** válasza:
42%

Szó szerint idézés = szavak kiforgatása.

Ok.

2023. jan. 9. 12:17
 20/23 A kérdező kommentje:
Húzz már innen. Csa
2023. jan. 9. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!