Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek mikor kellett...

Simon Petrikov kérdése:

Szerintetek mikor kellett volna befejeződnie a Dragon Ball Z-nek?

Figyelt kérdés
Szerintem a 194. résznél. Szerintem mind történetileg, mind átváltozások szempontjából a legjobb befejezés. Gohan beteljesíti az eredetileg neki szánt szerepét, Goku úgymond tovább adja a stafétát, Vegeta/Vegita karakterfejlődésének a legjelentősebb része is befejeződik, az átváltozások pedig nem mennek egymás kárára tuúlságosan (kivéve persze az SSJ és az SSSJ2/SSJ Grade 5 közötti formák az SSJ Grade 4 kivételével). Az én fejemben itt ér véget a sorozat, és ezért az én fejemben az SSJ2 SSJ Grade 5 marad. A további történetek és átváltozások nagyrészt keveset adnak hozzá a történethez és a karakterfejlődéshez, és a további átváltozások olcsóvá teszik a korábbiakat, már magával azzal is, hogy az SSJ Grade 5-ot átnevezték SSJ2-re. Az SSJ Grade 5 név azt mondta, hogy ez az SSJ fejlettebb/jobb változata, amikor átnevezték akkor pedig megadták a lehetőséget az összes többi átváltozásra a Z-ben és a Super-ben (A Super az én szememben nem is létezik), és ezzel az SSJ és az SSJ2/SSJ Grade 5 is szinte teljesen jelentéktelenné váltak, pedog szerintem történet szempontjából mindkettőnek jelentősnek kellett volna maradnia, SSJ a legenda beteljesülése, SSJ Grade 5 pedig Gohan karakterfejlődésének beteljesülése.

2022. nov. 26. 18:10
A kérdező szavazást indított:
107. rész (Frieza Saga)
194. rész (Cell Games Saga)
291. rész
19 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

A Cell Saga utáni történetívvel sem volt gond. Vegeta karakterfejlődése a Buu Sagában teljesedett ki. Gohan karakterfejlődéséről sem mondanám, hogy beteljesült, elvégre ott még csak egy 11 vagy 12 éves gyerek volt, bár az ő karakterfejlődése a Buu Sagával sem teljesült be, ugyanazt a hibát követte el a Superben is, mint a Buu Saga előtt, ami talán még súlyosabb, mivel ott már felnőtt emberként teszi ezt.

A DBZ problémája a rengeteg filler és elnyújtás volt (amit a Kai orvosolt, cserébe kicsit cenzurázták és ikonikus zenéket lecseréltek), és ebből a szempontból pont a Buu Saga volt a legrosszabb. A Kai is arányosan azon kurtított a legtöbbet.

Ami a legtöbb kárt okozta a cselekményben, az viszont pont a Namek/Frieza Saga. Olyan power creepet hozott a sorozatba, hogy az valami egészen elképesztő. Gokut (power levelt alapul véve) 18 ezerszeresére kellett felerősíteni gyakorlatilag egy hónap alatt, hogy legyőzze Friezát és ehhez mindenféle seggből előrántott maszlagot használt Toriyama, ami teljesen szembe ment a történet szellemiségével. Ha Frieza "csak" kb annyira erős lett volna, mint Ginyu, az is bőven elég lett volna, mert már az több mint 10x szorzó, DE AKKOR nem megy 3 nap edzéssel ~10 ezres erőszintről 90 ezerre, a Zenkai nem viszi 90 ezerről 4 millióra, a potenciál feloldás szintén (Gohan és Krillin esetében 3-4 ezerről több 10/100 ezerre) és nem szólózza Friezát, hanem csapatban győzi le, mint annak előtte Vegetát.

2022. nov. 26. 19:35
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a Dragon Ball Z jól fejeződött be a Majin Buu történettel. A főellenségek közül Buu volt a legdurvább, így méltó befejezése lett a vele való harc a sorozatnak.
2022. nov. 26. 19:43
 3/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy Vegeta még ment át karakterfejlődésen, de szerintem a karakterfejlődésének a legfontosabb része már megtörtént a 194. részig jövő beli Trunks jelenlétével és az önzetlen tettével, azt pedig, hogy a sorozat végére megtanulta hogy nem kell túltennie Gokun még sokan mások sem gondolhatták annyira fontosnak azt nézve, hogy a Dragon Ball Superben visszamentek ebben. Azt nem értem Gohan kora miért számítana beteljesülés szempontjából, és a karakterfejlődését egyszerűen beteljesültnek lehet tekinteni, mert ha valaki a 194. részt gondolja a befejezésnek (headcannon), akkor egyszerűen azt mondhatja, hogy Gohan nem követte el többször azt a hibát, mert látta mivel járult, és ha 194. részt tekinti valaki a befejezésnek headcannon alapon, akkor ennek semmi sem mond ellen, gyakorlag a "Boldogan éltek míg meg nem haltak" egy változata.
2022. nov. 26. 20:01
 4/13 A kérdező kommentje:
Ja, az utolsó bekezdéseddel pedig egyetértek, első válaszoló.
2022. nov. 26. 20:01
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
A Dragon Ball még oké. A Z szeriának el sem szabadott volna készülnie
2022. nov. 27. 09:42
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy egyetértek-e, akkor alig egy pár ember ismerné az egészet, és szerintem a Z nagy részében is több volt a jó mint a rossz. A GT-t és a Supert viszont majdnem olyan rossznak tartom, mint az utóbbi évekbeli filmeket amik a legnagyobb filmes franchise-ok közül többet is tönkretettek.
2022. nov. 27. 12:08
 7/13 anonim ***** válasza:
64%

A véleményed tiszteletben tartom, de számomra meg pont a Super a legjobb az összes széria közül.

Ebben az is benne van, hogy követem a mangát, így azokat a történeteket is ismerem, amikből még nincs anime.

#2 voltam.

2022. nov. 27. 12:36
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
A 291. résznél. A Cell saga az egyik legjobb saga és a Buu saga se rossz.
2022. dec. 4. 22:18
 9/13 Dnumiru ***** válasza:
79%

Sajnálom bárkit megbántok Super nem tetszik Goku lebutitása miatt. Hülyibb mint volt.

Dragon Ball a legjobb Yamcha miatt.

Dragon Ball z Piccolo miatt.

Goku mindig második kedvenc szereplőm volt.

Gohan a Cell Saga után neki kellett volna főszereplőnek lennie és, kész de, szerintem nem tudott okosabb karakterrel jobban bánni Toriyama ezért maradt Gokunál.

Super szó szerint mintha Dragon Ball jut eszembe de, még kis Gokunál is hülyéb lett ez változata.

A Gt-ben van legjobb átalakulás. Az a baj hogy, fő ellenségek harcai rövidebbek lettek mint, kellett volna.

Piccolo szörnyű bánásmódot kapott. Fájt amikor meghalt jobban mert, szószerint megölete magát minden ok nélkül.

Egyetlen plusz pont még hogy, Krillin így is meghal egy Super 17 sagájában. Nincs Dragon Ball ha, Krillin nem hal meg legalább egy sagában hogy, hozza elvárt halálozást.

Ebben is elbukott Superben.

És, kérdeznétek nem azért mondom Krillin utálnám. Csak mindig ő belőle az első áldozat.

Hajszín változtatások bénak a Superben. Egyedül az Ultra Ösztön tettszet benne. A pusztítás istenei csak Beerus, Champa és, Heles tettszet. Az angyaloknál Whis,Vados, Cus és, Marcarita. A főpap és, testőrei se rosszak. Hit menő, Dr.Rota (vicces volt de, rövid igazán kár), Caulifa. /a két namek csalódás volt erőszintileg/

Moro a mangában menő volt remélem animében jól csinálják. Yamcha is kap végre érdemes részt a Sagában ha, nem veszík ki az animéből akár meg is válhatta nekem magát vagy is magasabb értéles kap a mint két szempontot jól tálalják fel.

Dragon Ball 10/10

Dragon Ball Z 10/9 (Yamcha való bánásmód miatt)

Dragon Ball GT 10/7 (SS4 és,Syn Shenron nagyon menő volt kár hogy, nem húzták el legalább olyan hosszúra mint Cellnél.)

Dragon Ball Super 10/6 (a reményeim vannak később máshogy értékelem)

Külön értékelem Bardock movie 10/10 (Bardock a legjobb, kicseszet barbár, antihős tökéletes főszereplő.)

2022. dec. 14. 12:08
 10/13 anonim ***** válasza:
73%
Toriyama abba akarta hagyni a Cell saga után és ez látszik is. A Buu saga nagyon jó de valahogy kicsit más. A Super a OG-hoz és a Z-hez képest egy szar kb ugyanaz a szint mint a GT. Goku alapból hülye mint a segg de a Superben már a szellemi fogyatékosság határán, Gohan alig bírt átváltozni SSJ-vé, Videl egy teljesen más karakter lett semmi köze a Z Videlhez, és az egész gyerekeknek készült. A Z 14-16+ os a legtöbb helyen de például Magyarországon 18+ volt és teljesen megértem mert tényleg brutál volt néha és ilyesztően szadisták az ellenfelek. A Superben Zamasu elég jó gonosztevő volt de szerintem csak az utolsó 2 saga volt jó. Szóvá a Z végig tökéletes, egy műalkotás, a legjobb anime, a Super meg a GT sokkal rosszabb.
2022. dec. 14. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!