Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Olyan animék, amiknek felnőtt...

Olyan animék, amiknek felnőtt a főszereplője?

Figyelt kérdés
A legtöbb, amit ismerek, azokban gyerekek vagy középiskolások (vagy ha fantasy, akkor is az a korosztály), én olyat keresek, amikben idősebbek vannak, esetleg a téma is komolyabb. Ismer valaki ilyet?

2022. nov. 3. 10:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt főszereplős animék:

Steins;gate

Wotaku ni Koi wa Muzukashii

Zetsuen no Tempest (18 éves a legfiatalabb szereplő benne)

Kakushigoto (nem tudom, hogy ez belefér-e, egy apa és a kislánya a főszereplők benne, utóbbi felnőttként is feltűnik az egyik idősíkon)

Welcome to the NHK

Fate/Zero (a legtöbb szereplő felnőtt)

Psycho Pass

Shirobako

Vinland Saga

Tatami Galaxy

Bungou Stray Dogs (a szereplők túlnyomó többsége felnőtt)

Dorohedoro

Majo no Tabitabi (az elején még tini, de a műsor legnagyobb részében már fiatal felnőttként szerepel)

Genshiken

Josee to Tora to Sakanatachi

Monster

Nana

Kobayashi (a felnőtt szereplők vannak többen)

Netjuu no Sususume

Deaimon (vannak benne kiskorúak, de a felnőttek vannak többen)

Ghost in the Shell Stand Alone Complex

Tensei Shitara Slime Data Ken (túlnyomó többségében felnőttek)

Cowboy Bepop

Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken

Seijo no Maryoku wa Bannou desu

Trigun

Uramichi Oniisan

Arte (mai szemmel nem felnőtt, de régebbi korban játszódik, és már dolgozik, 16 amúgy)

Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii

Kaze Tachinu

Nodame Cantabile

Redline

Yuri on Ice (ha érdekel a BL, ha nem felejtős)

Ai Yori Aoshi

Ezek közt vannak komolyabb meg könnyedebb darabok is, remélem valamelyik el fogja nyerni a tetszésed. Ja, és nem raktam bele olyanokat, ahol több részen át még gyerekek/kamaszok, de később már felnőttként láthatóak a szereplők.

2022. nov. 3. 22:31
 12/24 anonim ***** válasza:
83%

Ezek közül nem láttam mindet, de:

Bakemonogatari: középiskolások és nem felnőttek.

Grisaia széria: középiskolás kb. mindenki.

Durarara: határeset, a szereplők egy jelentős része középiskolás.

Happy Sugar Life: itt szintén iskolás a főszereplő és a mellékszereplők jelentős része.

A többit vagy nem láttam, vagy tényleg felnőttekről szól elsősorban.

2022. nov. 4. 09:38
 13/24 Thunderfairy ***** válasza:

Csajkommandó

A történet a távoli jövőben, a Csillagkor 328. évében játszódik, amikor a galaxist a Galaktikus Kereskedelmi és Ellenőrzési Központ (röviden GOTT) irányítja és felügyeli. A rendet és biztonságot a GOTT Árnyék Szakaszának ügynökei tartják fent, akik mind különböző különleges képességekkel rendelkeznek a testükbe ültetett nanorobotoknak köszönhetően. A cselekmények középpontjában két ÁSZ ügynök, Éclair és Lumière van, akik egy párost alkotnak. Éclairnek és Lumièrenek egyre szokatlanabb küldetéseket kell teljesíteniük, amivel a GOTT-nak tett fogadalmuk ellenére sem értenek egyet. Hamarosan Éclair egy parancs megtagadása után Lumière-rel együtt üldözőkből üldözöttekké válnak, így végül nem lesz más választásuk, mint nyíltan szembeszállni a GOTT-tal, és felfedni egy óriási összeesküvést, ami romba döntheti a galaxis békéjét.

2022. nov. 4. 10:27
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Uchuu Kyoudai

Planetes

2022. nov. 4. 19:38
 15/24 anonim ***** válasza:

#12:

tévedés!

Az ajánlataimban részletesen megírtam, hány % a főbb szereplők közül a nagykorú, és a zöménél minimum a kétharmada, de rosszabb esetben is minimum a fele nagykorú az adott animék főszereplőgárdájának!

Konkrétan a reflexióidra:

Grisaia: a Grisaia no Rakuen egy hadseregről szól, viszont megírtam, hogy kisfiú kórától történő kiképzése is be van mutatva, de a Grisaia no Rakuen sori nagy részében a felnőtt KATONA (felnőtt korú!) férfi főhős van középpontban, szintén katonákkal azaz felnőttekkel, sőt, még kisfiú korában egy felnőtt nő volt a kiképzőtisztje.

A Grisaia no Kajitsu bár részben iskolában, speciális iskolában játszódik, de nem látom semmi jelét, hogy a titkosügynök főhős férfi hogy a fenébe lehetne kiskorú...? hiába járnak iskolába, az egy speckó képzés számukra. Bár pl a Banana Fish animének a vezére csak 17 éves, de még abban is minden főbb szereplő nagykorú, tehát lehet persze ütlettől vezérleve felnőtt szerepre kamaszt is megírni, de a konkrét animék, melyeket ajánlottam, zömébben felnőtt főszereplőkkel vannak megalkotva, erre direkt figyeltem, h ilyeneket ajánljak.

"Durarara: határeset, a szereplők egy jelentős része középiskolás."

Nem álja meg a helyét ez a meglátásod se, mert valójában a főbb szereplők zöme felnőtt! Ott a néger szakács, a verekedő orosz csávó, továbbá emberkereskedők ellen harcoló maffia tagok, akik nyilván nem kiskorúak, hiszen ez egy slice of life, nem pedig valamiféle "shounen animés csodagyerek szupererős harcosok", akik az FBI-jal, vagy tudomisén kivel dolgozó gyerekek volnának. Hanem zömében felnőtt bandatagok.

Happy Sugar Life: ez esetbe nis tévedsz, valójában ebben is felnőtt a többsége a főbb szerpelőknek. Megírtam, h akad benne kiskorú is, pl az ovis kislány. A kislány bátyja esetleg még kamaszkorú fiú. Azionban a főbb szereplők mindegyik felőtt, rajtuk kivül:

a főszereplő nő, Statou-san huszonéves, és munkavállaló.

Barátnője vele kb egyidős.

A nagynénje középkorú nő.

A mazochista tanár... hadd ne magyarázzam... Kiskorú tanár?? Na ne...

Bakemonogatari: jeleztem, hogy ez pont azon kevesek közé tartozik az ajánlataim közül, melynek átlag fele kiskorú, fele nagykorú. Ehhez képest voltak, akik az Erased-et ajánlották, direkt nem ajánlottam az Erasedet, mert a főhősnek nem a felnőtt időszaka van fókuszban, hanem a 11 éves kora, és a vele egyidős osztálytársai. Na most, ehhez képest csupán 3 felnőtt főszereplő van az Erased-ben: szinte egyetlen tanár van fókuszban abban, meg két anyuka bemutatása...

Érdekes, az Erased ajánlatot senki se kritizálta (asszem az Yakusoku no neverland is elhangzott valahol valakitól, amely főképpen gyerekszereplős, de nem ez a lényeg, és valaki tollából a Made in Abyss is, mely szintén gyrekszereplős.)

Én viszont írtam egy halom animét, melyek mindegyike megefelt annak, hogy a főbb szereplők legalább fele (általában minimum kétharmada) nagykorú. Erre valaki belémköt. :)))

Semmi gond, csak nem tartom reálisnak, ha meghazuttolnak!

Ha valaki nem ért velem egyet, előbb vegye a fáradtságot leellenőrizni, légyszíves!

Vagy ne fáradjon az illető az ellenőrizgetéssel, de akkor nincs alapja kritizálódni, ha korrekt akarna lenni.

A kérdezőnek rengeteg animét ajánlottam, és mindet végiggondoltam egyenként, hogy többségében felnőttek legyenek fókuszban benne, ehhez vissza kellett emlékeznem EGYENKÉNT (tehát vettem a fáradtságot olyanokat válogatni, amiket a kérdező szeretne!), mérlegelnem, melyik mennyire főbb szerpelő, csak azért, nehogy rosszat ajánljak. És ellenőrzihető annak, akik végig is nézi azokat!

Plusz: én az ajánlataim többségéhez még egy kis leírást is biggyesztettem, h tájékoztassam a kérdezőt, melyik milyen fajta, milyen tematikájú.

(És egy epilógus: még ha mondjuk, a kb 30-40 ajánlatom között, TEGYÜK FEL, mégis lett volna egy-két tévedés, a kérdező hamar észrevette volna, és ott volna a többi kb harminc valahány ajánlatom amelyek tuti zömében felnőttszereplősek.

Szóljon kérem, aki szerint tévedtem volna! Aki belémkötött, ő alaptalanul tette. Másvalaki? Szívesen veszek kritikát, HA VAN alapja.)

2022. nov. 4. 21:53
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Death Parade

Nana

Devil may cry

Devil's line

Pet shop of horrors

Violet evergarden

2022. nov. 5. 00:40
 17/24 D-Mano ***** válasza:
52%

Claymore

Cowboy bebop

Death parade

Hakozume: Kouban Joshi no Gyakushuu

Ghost in the shell: Stand alone complex

Trigun

Monte Cristo grófja

//Fullmetal alchemist Brotherhood (a főszereplők éppen tizenévesek, de sok fontos felnőtt szereplő van)

Határeset: egyetemisták:

Golden time

Grand blue

Méz és lóhere

2022. nov. 5. 01:09
 18/24 anonim ***** válasza:
33%

A karakterek életkora nem attól függ, hogy TE mit képzelsz nekik. Ezek megírt karakterek. Szóval nem, nem tévedtem semmiben.

"Az ajánlataimban részletesen megírtam, hány %"

Egyik esetben sem írtál százalékot, de csak te jársz szarul, ha tovább hazudsz.

"Grisaia no Rakuen"

LOL. Láttam a sorozatot, egy iskolás harem anime.

Egyébként A MAL-on elővettem a main karaktereket. Azok közül EGY csaj 19 éves, 2 15 éves és mindenki más, a főszereplő is 16 éves.

Ez egy tipikus tini harem anime.

"Durarara"

Csak ismételni tudom magam, nem tudom, hogy miért jó, hogy hazudsz.

Elővettem a MAL-on a main karaktereket, a vele bizony iskolás.

"Ott a néger szakács, a verekedő orosz csávó, továbbá emberkereskedők"

A supporting karakterekre kár támaszkodni, mivel a főszereplőket követi az ember.

Ezen logika alapján minden anime felnőttekről szól, mivel a háttérben szoktak felnőttek is lenni. :DDDD

"Happy Sugar Life: ez esetbe nis tévedsz, valójában ebben is felnőtt a többsége a főbb szerpelőknek"

A valóság ezzel szemben az, hoyg a main cast, az megint kizárólag kiskorúakból áll.

"a főszereplő nő, Statou-san huszonéves, és munkavállaló.

Barátnője vele kb egyidős."

Te szellemileg sérült vagy.

Satou és a barátnője osztálytársak. :DDDD

Szerinted a tanárt honnan ismeri Satou? Őt tanítja. :DDDDD

Egyébként a tanár csak supporting karakter, akit kihagytál az Taiyou, de ő is iskolás.

"Bakemonogatari: jeleztem, hogy ez pont azon kevesek közé tartozik az ajánlataim közül, melynek átlag fele kiskorú, fele nagykorú"

Ami szintén nem igaz, a Durarara az lenne mondjuk. Oshino Meme az egyetlen releváns felnőtt karakter az elején, miközben számtalan kiskorú van.

"direkt nem ajánlottam az Erasedet, mert a főhősnek nem a felnőtt időszaka van fókuszban, hanem a 11 éves kora"

Mivel ez a kijelentés nem igaz.

Nem a 11 éves kora volt a fókuszban. Ugyanaz az ember volt, csak 11 éves testben.

Én se ajánlottam volna, de lényegesen jobb, mint egy Bakemonogatari vagy Happy Sugar Life ajánlat, ahol nem beszélhetünk még arról sem, hogy legalább az agya felnőtt.

"Én viszont írtam egy halom animét, melyek mindegyike megefelt annak, hogy a főbb szereplők legalább fele (általában minimum kétharmada) nagykorú"

Nem írtál ilyeneket, max te képzelted őket idősebbnek, ami az alapján, amit a Grisaia-ról és Happy Sugar Life-ról mondtál, igaz is.

A idősebbnek képzelted az egyébként ismert életkorral rendelkező karaktereket, ezzel hazudva magadnak és a kérdezőnek.

"mindet végiggondoltam egyenként, hogy többségében felnőttek legyenek fókuszban benne, ehhez vissza kellett emlékeznem EGYENKÉNT"

És kiderült, hogy rosszul emlékszel. Pl. Satou-ra, aki 16 éves a barátnőjável együtt.

Ezek pedig azért rettentő kínosak, mert egyébként végig releváns, hogy itt egy iskolásról van szó. Többször kerül fókuszba az iskolás vs. felnőtt ellentét.

Ami szimplán annyit jelent, hogy még azt se fogtad fel, amiről szól az anime.

"Plusz: én az ajánlataim többségéhez még egy kis leírást is biggyesztettem, h tájékoztassam a kérdezőt, melyik milyen fajta, milyen tematikájú."

Semmit nem jelent a tájékoztatás, ha hazudsz benne.

"TEGYÜK FEL, mégis lett volna egy-két tévedés, a kérdező hamar észrevette volna"

Vagy nem, mert nem úgy indulnak az animék, hogy az arcodba nyomják a szereplők életkorát.

"Szóljon kérem, aki szerint tévedtem volna! Aki belémkötött, ő alaptalanul tette. Másvalaki? Szívesen veszek kritikát, HA VAN alapja"

Ja, igaz, semmi alapja annak, hogy Satou iskolába járt. Véletlenül sem a tanárával találkoztunk az egyik részben. :DDDD

Ez egyre szánalmasabb. Legalább azután rákereshettél volna, hogy rámutattam arra, hogy hazudsz.

2022. nov. 5. 09:50
 19/24 Hintalow ***** válasza:

Felesleges ilyeneken vitatkozni, meg nem is túl hatékony megoldás elkezdeni emlékezetből beírogatni címeket.

Anidb-n search funkció, a beállítások között a "predominantly adult cast" filter bekapcsolása, a találati listát rating szerint rendezni, és voila, lehet mazsolázni :)

[link]

2022. nov. 6. 12:45
 20/24 anonim ***** válasza:

Adott esetben nem a vita felesleges, úgy vélem, hanem aki belémkötött, annak a kötözködése felesleges, és innentől, hogy a hazudozását a 18-as (2022.nov.5-én 09:50-es) rám vetíti, most szálltam ki a vele való (trollal, kötözködővel való) vitából.

CSAK A KÉRDEZŐ ÉRDEKÉBEN írtam vitaként választ a 18-as hazug kötözködőnek, a 15-ös válaszomban, hoyg láttassam, jó válaszokat írtam. Ellenőrzihető, hogy én írtam jól, és ő hazudik.

Előre szóltam a határeseti szereplőkről, tehát a 18-20 évesekről, a #8-as válaszomban! Evvel számolhat, aki felnőtt animét akar. Minden animeajánlatomben több, mint a fele a főszereplőknek nagykorú!

Csak röviden ennyit: TÖBBEK KÖZÖTT szánalmas, hogy röhögő jeleket tesz arra, amikor engem idéz, hogy egy Satou-san a Happy Sugar Life-ből

! ! egyetemista munkavállalóként Ő SZERINTE kiskorú, és ezért még "én volnék nevetséges" azért, mert megtudtam, h nagykorú (kb 18-22 éves) az animében. De még csak nem is ez a lényeg, még csak nem is ez a határeseti tényező a legfontosabb,

! ! hanem hogy csupa olyan anime ajánlatom volt (több, mint harminc animét soroltam fel, leírásaimmal!!), ahol ha a 18-20 éveseket egye fene, amennyiben kiskorúnak is vélnénk, még akkor is minden általam ajánlott anime főszerepllőinek minimum a fele nagykorú, ahogy a kérdező kérte, sőt, többnyire minimum a kétharmada felnőtt! Ahogy az eredeti válaszomban is jeleztem. A troll tehát kötözködő velem szemben és szőrszálhasogató.

A kérdező érdekében írtam rengeteg (30+) anime ajánlatot A KÉRDEZŐ KÉRDÉSÉNEK MEGFELELŐEN, plusz még a legtöbbhöz pár mondatos összefoglalót is, és maradok a (feltételezhetően) jó indulatú animés kérdezők érdekében itt, továbbiakban is válaszolni.

A troll (trollok) meg szégyelljék magukat és menjenek máshova -akinek nem inge, ne vegye magára-, azt tudom javasolni.

Ugyanis a kérdezőnek okoztak gondot avval, hogy megtévesztik a kérdezőt, illetőleg szőrszálhasogat a néhány határeseti anime kapcsán,

és nem nekem okoztak gondot. Tehát a kérdezőt sajnálom az egészben.

Senkinek nem volt gondja itt avval, hogy gyerekszereplős Erased-et, meg gyerekszereplős Made in Abys-t ajánlották egyesek (amiket én direkt NEM ajánlottam, pont mivel gyerekszereplősek azok elsősorban),

de abba belekötött a troll, hogy 30-nél is több animét ajánlottam, melyek főszereplőinek többsége felnőtt... Egy groteszk vicc, amit a troll csinált.

Én voltam a

#8-as (nov. 3. 18:22), és

#15-ös (nov. 4. 21:53).

2022. nov. 6. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!