Ajánlanátok olyan animéket, amiben a főszereplők felnőttek, és felnőttes döntéseket hoznak?
Nem igazán hasonlítanak a Miyazaki-filmekre, de felnőttekről szólnak:
91 Days - maffiás, az amerikai szesztilalom idején játszódik
ACCA: 13-ku Kansatsu-ka - egy kitalált királyság rendvédelmi erőinél zajlik a történet, viszonylag sok politikai szállal
Angolmois: Genkou Kassenki - Japánban játszódik, a mongol megszállások ideje alatt (a történet jó 90%-a fikció), van benne egy nagyon-nagyon minimális szerelmi szál
Banana Fish - fiatal felnőttek a főbb szereplők, modern maffiasztori, van benne egy nagyon enyhe BL (fiúszerelem) vonal, de szinte észre se lehet venni
Darker than Black - különleges képességű emberekről szól egy poszt-apokaliptikus hangulatú Tokióban
Death Parade - főképp epizodikus történet, amit a főbb szereplők kötnek össze; a túlvilágon játszódik, ahol "bírák" különböző módszerekkel döntik el, hogy a halottak a "mennyországba" kerüljenek, vagy újjászülessenek
Drifters - a történelem nagy alakjai egy fantasy világban születnek újjá, ahol aztán kedvükre balhézhatnak egymással; van penne jó pár durva gore jelenet
Fate/Zero - a Fate/stay night előzménytörténete felnőtt karakterekkel, alapvetően önmagában is megnézhető, nem feltétlenül szükséges hozzá a /stay night ismerete
Gangsta - egy kitalált városban játszódó maffiatörténet, két ilyen "szabadúszó" főszereplővel, akik bármilyen munkára felbérelhetőek pénzért cserébe
Joker Game - második világháborús japán kémtörténet
Psycho-Pass - futurisztikus-cyberpunk Tokióban játszódó krimis történet, különleges "rendőrökkel" a középpontban, egy zseniális ellenféllel a túloldalon; minimális romantikus szállal
+ Berserk és Monster (ezeket nem láttam, előbbi középkori lovagos, utóbbi nyomozós krimis)
Fate/Zero
Mindenképp egy érettebb anime. A sorozat többi része nem olyan jó, de ez egy kimagasló rész.
Még hozzátenném a Demon slayert és Dororot. Nem felnőtt főszereplői vannak, de mindenképp komolyabb animék, én nagyon szerettem.
Legend of the Galactic Heroes
Meg amúgy kb. az összes seinen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!