Made in Abyss manga: megállt a 64.fejezetnél, vagy írják tovább? Jelentősen eltér a manga változat az Abyss/Retsujitsu animétől?
Az is érdekel, hogy aki látta a Retsujitsu-t, azoktól kérdezem: a Retsujitsu végigvitte a mangát, vagy ha nem, hol hagyta félbe a manga követését (körülbelüli követését) a Retsujitsu anime utolsó része?
(Ha jól tudom, a Made in Abyss animesorozat, majd a Tamashii animemozi leköveti nagyjából a mangát. Vagy nem?)
A MAL nem írja, hogy befejezett-e a manga, inkább nyitva hagyja:
Köszi az infót! :) Szeretem az Abyss-t, viszont gondom is van vele, elmondom, mi, hátha erre is volna mondandód. :)
Szóval én általánosságban nem a történetekért nézek animét, vagy filmeket. De pl krimik esetén muszáj követni, sőt a taktikát is, különben értelmét vesztené a krimi mivolta.
Az Abyss ugyebár nem krimi, viszont ennél is muszáj végigkövetni Riko lelki fejlődését és a sztorit, mert a szerző elhúzta a mézesmadzagot: mi lehet az Abyss legmélyén - Riko határozott céllal vágott neki. Ez a mézesmadzag kissé idegesít engem! :))) Mivel még mindig nem árulta el a szerző, mire akar kilyukadni. Pusztán csak Riko önismerete fog mélyülni, és nem talál semmi újdonságot a verem legmélyén? Vagy találkozik anyja halott szellemével? Vagy valami meglepőre akad, amire ki akar lyukadni a szerző?
Netán BLÖFFÖL A SZERZŐ?!
Ezek a gondolatok nyugtalanítanak picit. Bár szerencsére az anime folyama sok infót felhozott, ami jó pont, és folyamatában érdekes a hangulata, ez is jó pont. Csak ez a mézesmadzag nem hagy nyugodni: soha nem akar kilyukadni sehova a szerző vajon, vagy az írás kezdetén eldöntötte, mire fog rábukkani Riko...? Olybá tűnik, mint egy végtelen történet, mintha Rikó céljának az író nem akarna engedelmeskedni, és csak talán blöff, hogy talál valamit. Akárcsak Michael Ende Végtelen Története...
Számomra az is megnyugtató volna, ha Rikó nem találna semmit és feladná az egészet. Bár már így is sok barátra lelt, és mélyítette önismeretét, és tesztelte saját bátorságát, szóval a lényegen már túl vagyunk, szerencsére van veleje az egésznek. :) De azért mégis... Blöffölt az író, hogy talál valamit Riko, csak szórakázik az olvasókkal, vagy egyszer csak kilyukad oda is...? Ez azért nem hagy nyugodni. 2017 óta figyelem, ahogy az első anime megjelent.
Asszem 2012 óta megy a manga, annak már tíz éve!! Van végső célja az írónak, vagy csak hülyít minket? :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!