Az elhagyott pokémonok miért nem térnek vissza a természetes élőhelyükre, mint a szabadon engedettek?
Régen láttam néhány olyan epizódot, melyben elhagytak vagy szabadon engedték az edzőjük a pokémonjaikat. A szabadon engedettek nem ragaszkodnak az edzőjükhöz. Pl. Butterfree, akit Ash a párzási időszakban engedett el. Illetve Greninját is, akihez vissza is tért a Pokémon utazásban, hogy segítsen Lucariónak az edzésben.
Gengart az előző edzője elhagyta (3 évig várta vissza). Ez alatt az idő alatt Gengar sok galibát okozott a kastélyban, mert nem tetszett neki, hogy belakták azt a helyet. Az sem, hogy Ash védte Pikachut, amikor különböző tárgyakkal dobálta meg. Mikor megtudta, mit tett vele valójában az edzője, nagyon megharagudott rá. Később Ash befogadta őt úgy, hogy Gengar odaadta neki a pokélabdát, jelezve, hogy vele akar lenni.
Nem igazán értem, hogy az elhagyott pokémonok miért ragaszkodnak belül az emberekhez, miközben nagyon bizonytalanok velük szemben. Miért nem élik szabadon az életüket?
Mert az anime lényege a cuki kis lények és nem a logika?
Tudom, ez nem olyan válasz amit keresel, de tényleg nem tudok jobb indokra gondolni. Ez egy mese, ami eredetileg még a játékok reklámozására jött létre, nincs rendesen átgondolt világa :(
Valószínűleg az adott Pokemon jellemétől függ a dolog. Van olyan, aki emberbaráti, más meg nem ragaszkodik az emberhez.
Vagy ott van például a Rakéta csapatból Meowth, aki szinte humanizálódott, miután megtanulta az emberi nyelvet. Nem is lehet már Pokemonnak mondani, csak a származása teszi azzá, egyébként teljesen emberi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!