Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyik a legtúlértékeltebb anime?

Melyik a legtúlértékeltebb anime?

Figyelt kérdés

2022. márc. 22. 17:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
69%

Naruto

^_^

2022. márc. 23. 21:32
 12/27 anonim ***** válasza:
51%
Clannad
2022. márc. 23. 23:53
 13/27 anonim válasza:
70%
Aot, mha, haikyuu
2022. márc. 24. 06:30
 14/27 anonim ***** válasza:
80%
Aot,Haikyuu,Demon Slayer
2022. márc. 24. 11:23
 15/27 anonim ***** válasza:
29%

Naruto

Pont ezért a Naruto, minőségben nem hozzá azt, amire tartják. Ezt hívják túlértékeltnek.

"miközben mindenhonnan összevissza lopkodott sztorielemekkel operál"

Minden történet ezzel operál.

Igen, az a helyzet, hogy 10-20 másik műből össze lehet rakni bármit. Ez nem érv ellene, csak arra mutat rá, hogy emberek nem értik, ha az alkotók ihletet merítettek.

Itt példának mondjuk az összes souls like játék. Az egyik ihlet forrás a Berserk volt, mégis látják, hogy milyen jó játékok.

Tudok animét is, a Steins;Gate a 2000-es évek környékén ismert összeesküvés elméletekkel operál.

Ez nem ellenérv a CG-szel szemben.

"teli van harmatgyenge mellékszereplőkkel"

Ez max ízlés kérdése. Az egyik legjobb szereplő gárdája valójában a CG-nek van.

"szégyentelen fanservice jelenetekkel mindenhol"

Ez simán nem igaz, kifejezetten ritkán vannak és egyébként semmit nem vesz el a story-ból.

Sőt, pont lett kifejezetten ismert jelenet is.

"Az is nagyon jól látszik a Code Geass példáján keresztül, hogy egy jó befejezés mennyire meg tudja szépíteni az egészről alkotott véleményünket."

Ez megint csak nem igaz.

Olyan pontokat mondtál, amik normális emberek esetében nem ellenérvek.

A ihlet merítés mindenhol jelen van minden műben. Az SnK kb. egy át-setup-olt TTGL, mégse beszél erről senki, mivel nem számít.

A másik két felvetés meg simán nevetséges.

Arról van szó - és itt most tippelek -, hogy neked nem tetszett a CG, ezért próbálsz objektív szempontokat hozni, hogy igazold az álláspontod, mert elő sem fordulhat - szerinted -, hogy valami ami objektíven jó, az neked ne tetszen.

Sok ember gondolkodik így, elég rossz.

"Nem tudom felfogni, nagyon undorító"

Fújj, emberi test.

Gyorsan adjunk rájuk hidzsabot meg 5 réteg ruhát.

"DragonBall [...] a nosztalgiafaktor miatt"

Tévedés, azért lett kötelező, mert műfaj teremtő. IGen, ha összhasonlítod akár egy mai neverending battle shounen-nel, akkor már gyengébb szerepelni, de szokták - irodalom órán is - figyelembe venni az adott kort.

A Dragon Ball meghatározó szereplője volt ennek a műfajnak, ezért egy nagyon fontos anime ilyen szempontból.

2022. márc. 24. 11:53
 16/27 anonim ***** válasza:
35%
Steins:Gate
2022. márc. 24. 13:24
 17/27 anonim ***** válasza:
87%

#15, te nagyon elvetemülten szeretheted a code geasst..

Mint már írtam, én is szeretem, top 10-ben benne van, de igenis valamilyen szinten túl van értékelve (Én vagyok az aki írta, hogy Lelouch zseniális)

2022. márc. 24. 14:03
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, pont azért, hogy ne legyek "elvetemülten" elvakult én rendszeresen keresek kritikákat animékről, hogy eldöntsem, hogy mennyire jogos, amit én gondolok, illetve hogy átsiklottam-e valami felett.

A témában volt, amikor a youtube 3 órányi kritikát néztem meg róla, és sehol egyetlen elfogadható negatív kritikát nem találtam.

Ehhez persze hozzá tartozik, hogy az nem jogos kritika, hogy "én lány vagyok, szóval az erotikus jelenetek rosszak, így emiatt rossz az egész show".

Ha most mondanám, hogy menj és számold meg, hogy mennyi ténylegesen fanservice jelenet, akkor le fogsz döbbenni, mivel annak ellenére, hogy itt írják, hogy orrba-szájba ez megy, részenként néha alig fogsz találni. És nem viccelek.

"igenis valamilyen szinten túl van értékelve"

Milyen szinten? Ha annyira túl van értékelve, akkor miért nem a szempontokat hoztad, amiket nem veszek észre és miért csak tagadod, amit mondtam.

Másik hoztak érveket arra, hogy mi a gond vele, ezeket cáfoltam vagy elmondtam, hogy miért nem helytállóak. Akkir miről beszélünk?

Az egyik leggyakoribb érv, az pl. amikor Euphy-n használja a Geass-t, de ha figyelnek az emberek és megnézik, hogy Lelouch ténylegesen mikkel szokott viccelni, akkor látszik, hogy ez sem egy karakter idegen, "lusta" írás, hanem tényleg megfelel a karakternek.

Efőlőtt is számtalan ember elsiklik.

2022. márc. 24. 14:27
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is a Code Geass jutott eszembe, de semmi kedvem emellett érvelni, mert csak egyszer láttam, évekkel ezelőtt, és a legélénkebb emlékem vele kapcsolatban az, hogy kínszenvedés volt számomra minden perce. Magából a sztoriból nem sok minden ragadt meg, de még a karakterekből sem, legfeljebb a Yagami Light vibe-ok Lelouch irányából. Magyarul abszolút szubjektív vélemény ez a részemről, viszont hot take, mert nem nagyon hallok róla rosszat másoktól.

Egyébként egyetértek a többiekkel abban, hogy a Naruto túlértékelt. Az Elfen Lied-et csodálom, hogy más még nem említette, én teljesen kivagyok a kultusztól, ami körüllengi a mai napig (engem love-hate relationship fűz hozzá).

2022. márc. 25. 19:01
 20/27 anonim ***** válasza:
83%
Elnézést a sok angol kifejezésért.
2022. márc. 25. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!