A Happy Sugar Life Címü animèben egyesek hogy nevezhetik a gyerek karaktereket pedofilnak?
Ide vezet a TikTok. (meg sok más).
Ebben az animében egyébként szándékosan van túltolva az őrültség-faktor. Szóval nincs is sok értelme ilyeneken fennakadni.
Shio max 8 éves, szóval ha nem szimbolikusan nézzük az animét, akkor Mitsuboshi igenis pedofil. Egy 16-18 éves nagyon nem egészséges ha egy 5-8 éveshez vonzódik.
Ha szimbolikusan nézzük, azaz Shio testesíti meg az ártatlanságot, amit mind Satou, mind Mitsuboshi, mind Shio bátyja korán elvesztettek, akkor nyilván más a történet.
A főnöknő és Satou nagynénje meg szerintem nem pedofil. Egy 16-18 éves már majdnem felnőtt. Nem véletlen, hogy a legtöbb országban 14-18 év körül van a beleegyezési korhatár is.
"A pedofília (a görög παῖς, "gyermek" és φιλία "szeretet" szavakból) a serdülőkor előtti gyermekek iránti szexuális vonzalom, melyet a pszichiátria mentális betegségnek minősülő parafíliaként tart számon.[1] A pszichiátriai betegségeket rendszerező DSM V a serdülőkor előtti életkort maximum 13 évben határozza meg, és pedofilnak az ilyen gyermek iránt vonzódó személyt tekinti, amennyiben az betöltötte a 16. életévét vagy legalább 5 évvel idősebb a gyermeknél, aki iránt vonzódik.[1] A serdülőkorúak iránti vonzalom a hebefília, melyet a DSM V külön nem határoz meg, azonban a köznyelv sokszor összemossa a két parafíliát"
Onnan tudom, mert én is 16 éves vagyok, és tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok se tudatlan gyerek, se érett felnőtt. Fiatalkorúnak nevezik az ilyet. És egy 16 éves vonzódása egy 8 éves iránt sokkal rosszabb, mint egy 30 évesé egy 16 éves irányába, mert egy 16 éves már sokkal jobban hasonlít a felnőttekhez külsőre, mint egy gyerekhez. A 16 évesnek pedig vele egykorúakhoz, vagy felnőttekhez kell vonzódnia, de semmiképpen 12 év alatti személyhez.
Egyébként úgy látom dühkezelési problémáid vannak, neked kellene egy szakember. Plusz az iskola sem ártana meg néhány könyv, a megnyilvánulásod minősíthetetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!